Thursday, March 10, 2022

Refererar i uppsatser

Refererar i uppsatser



På samma sätt behövs detta när informationen eller idén du använder kommer från en annan källa. Turnbull 5. En av dessa redigeringar bör vara specifikt för att säkerställa att din referenslista följer den referensstil som din lärare kräver. Förbättrar refererar i uppsatser av arbetet När du refererar till undersökningar, rön och idéer från publicerar artiklar, refererar i uppsatser, böcker eller papper, det gör din studie autentisk. När du läser expertkällor, sträva efter att fånga upp några nya pärlor av kunskap som du kan diskutera i dina uppsatser.





Sök efter ett ämne..



Akademiskt skrivande blir en del av våra liv från en mycket ung ålder, och från den unga åldern blir vi tillsagda att använda referenser som ett viktigt verktyg i våra manuskript som uppdragsförfattare. Det är inte praktiskt i skollivet att göra det, men det är bara att utveckla din vana att referera så att du fortsätter göra det senare i ditt akademiska liv. När vi växer upp lär vi oss olika sätt att använda referenser som ett verktyg i vårt skrivande. Vi lär oss olika sätt och typer av citat och sätt att använda det, och vi får veta att på detta sätt får den refererade författaren exponering för fler människor.


Men, är det allt? Är det den enda anledningen till att vi är skyldiga att använda referenser? Görs det bara för att ge refererar i uppsatser författare mer publik? Det enkla svaret är nej. Böcker, forskningsartiklar och tidskrifter är refererar i uppsatser de enda källor som behöver erkännas. Varje källa till idéer eller information måste refereras. Följande är de källor som bör refereras. Forskningspappersförfattare eller en avhandlingsförfattare är inte de enda som ska använda referenser. Det innebär för alla uppsatsförfattare, uppdragsförfattare, bokrapportförfattare och faktiskt alla sorters akademiska författare. Akademiskt skrivande syftar på att presentera information och idéer, bygga olika argument och stödja argumenten med dina egna idéer och med hjälp av andras röst.


Och detta kräver referenser. Referenser hjälper författaren på många sätt, men det hjälper också läsaren, refererar i uppsatser. Här är varför. När författare komponerar ett manuskript tenderar de att söka efter relevant information från olika källor. Och när varje källa innehåller referenserna, refererar i uppsatser, det öppnar för författare ett nytt kunskapsfönster där de får veta om mer och refererar i uppsatser relevanta källor och författare. Att kreditera författaren till informationskällan är mycket viktigt. Det hjälper dem inte bara att bli exponerade för en större publik, utan det är också mycket respekt för författaren att göra det på akademisk väg. Att referera indikerar att orden eller idéerna som du har lånat är immateriella rättigheter som tillhör författaren som du refererar till med källan.


När du refererar till undersökningar, rön och idéer från publicerade artiklar, böcker eller tidningar, refererar i uppsatser, det gör din studie autentisk. Läsare blir mer intresserade när de ser något refererat från en person som är mycket känd inom det relevanta området. Referenser hjälper dig att stödja idéerna i ditt arbete med bevis. Om du refererar till refererar i uppsatser från fältet, refererar i uppsatser, det påverkar i slutändan läsaren att du är mycket väl medveten om studien, fältet och de idéer du arbetar med.


Det visar också att ditt arbete är mycket väl försvarat av de referenser du använder. Genom att använda referenser från publicerade källor kan du enkelt bygga övertygande argument och försvara det starkt genom att använda bevisade poänger och resultat från tidigare studier. Plagiat är en stöld. Genom att hänvisa till andra i ditt manuskript eliminerar du sannolikheterna för plagiat och originaliteten i ditt arbete förbättras i slutändan. Ta kontakt med vårt dedikerade team för att diskutera dina krav i detalj. Vi finns här för att hjälpa dig på alla sätt. Om du är osäker på vad du exakt behöver, fyll i det korta förfrågningsformuläret nedan så återkommer vi till dig med offert så snart som möjligt.


Vilken typ av information bör hänvisas till? Tidskriftsartiklar Böcker Tidningar Tidskrifter Onlinediskussionsforum Webbplatser Broschyrer Intervjuer Dokumentärer Referera till alla återgivna bilder eller diagram från någon av källorna ovan Varför ges citat så stor vikt? Nytt kunskapsfönster När författare komponerar ett manuskript tenderar de att söka efter relevant information refererar i uppsatser olika källor. Tack till den refererade författaren Att kreditera författaren till informationskällan är mycket viktigt. Förbättrar verkets äkthet När du refererar till forskning, fynd och idéer från publicerade artiklar, böcker eller tidningar, gör det din studie autentisk.


Bevis för att stödja idéerna Referenser hjälper dig att stödja idéerna i ditt arbete med bevis. Övertygande innehåll Genom att använda referenser från publicerade källor kan du enkelt bygga övertygande argument och försvara det starkt genom att använda bevisade poänger och resultat från tidigare studier, refererar i uppsatser. Eliminering av plagiat Plagiat är en stöld. BÄSTA HISTORIER Behöver hjälp med uppdrag? Prioritera alla aspekter av akademiskt skrivande Dimensioner TYPER AV AKADEMISKA SKRIVNING DEADLINE, DEADLINE, refererar i uppsatser, VAD SÄGER DU?


VAD TAR DET Refererar i uppsatser KOMPONERA EN BRA ESSÄ? Kontakta oss. WeChat Skanna koden för gratis konsultation.





uppsats om attraktionslagen



Enligt Smith måste du lära dig att citera en källa i din uppsats för att inte plagiera. Ibland kan du välja att parafrasera enskilda citat från flera sidor. I ett sådant fall kan du ange sidorna eller ett sidintervall separerade med ett kommatecken så här: Smith 26, 28, Till exempel:. Antalet ord du väljer att använda beror på titeln. Du vill att så många som ska göra det tydligt för läsaren från vilken källa citatet kommer. Black 22 , andra vägrar att ens erkänna global uppvärmning som ett problem i planetskala T. Svart Ta en titt på några fler exempel på MLA-citat i text med deras respektive referensposter. Den 1 oktober blev Hanoi Vietnam ledare på listan över städer med de högsta nivåerna av luftföroreningar.


Smith 3. Smith, Thomas. Spencer 5. Spencer, Laura. För att återställa rörelsen av qi-energi, agerar läkaren på vissa akupunkturpunkter - områden där meridianerna kommer närmast kroppens yta. Turnbull 5. Turnbull, Katarina. Byggandet av Okayamas slottskomplex slutfördes i , och slottet fungerade som bostad för lokala daimyo feodalherrar under hela Edo-perioden XVII-XIX-talet. Gilliam 2. Gilliam, Szymon. Forskning om sociala nätverk vid lärosäten fokuserar vanligtvis på en av de två huvudgrupperna av deltagare — lärare eller studenter. Kent 8.


Kent, Oscar. Denna stil är den vanligaste inom hälso- och socialvetenskaperna. Kom ihåg att inkludera alla artiklar du använde i referenserna i slutet av din uppsats. Jämfört med MLA är APA-stilen lite mer komplicerad och kräver att författaren specificerar fler detaljer. Enligt Smith måste du vara medveten om citeringsregler för att undvika plagiat i din uppsats. Du måste lära dig att citera ordentligt i din uppsats för att undvika plagiatrelaterade problem Smith, , s. Till exempel:. Nämn alla författare första gången du citerar dem. Foster, Peattie, Rajagopalan, Frankfeldt, Foster et al. Titlar på rapporter och böcker måste skrivas i kursiv stil eller understruken, medan artikeltitlar och kapitel ska sättas inom citattecken. Morton, Denna position är ganska vanlig i samband med mänskliga studier; den utgör ideologin för de flesta moderna psykologiska assistanstjänster och ligger till grund för tekniken och många metoder för psykoterapeutiskt och psykokorrigerande arbete.


Watt, de kan titta på citatet och om de vill ha mer information kan de hoppa till slutet av sidan och ta reda på exakt hur man går tillväga för att hitta källan. Återigen kommer jag att visa dig hur du gör det i APA- och MLA-format:. Rulla bara med slagen. Att referera i en uppsats är viktigt. Detta är ett stort misstag av nybörjarstudenter. Det här är vad du behöver göra istället:. Din lärare kommer med största sannolikhet att ge dig vetenskapliga tidskriftsartiklar eller bokkapitel att läsa för läxor mellan lektionerna. Du kanske till och med har pratat om de tilldelade läsningarna i dina seminarier och handledningar. De tilldelade läsningarna är mycket viktiga för dig. Du bör definitivt citera de tilldelade läsningarna som är relevanta för ditt uppsatsämne i din utvärderande uppsats om inte din lärare säger åt dig att inte.


Så citera de tilldelade läsningarna för att visa din lärare att du läst de vetenskapliga artiklarna som din lärare gav till dig. Detta kommer att fördjupa dina kunskaper! Se det faktiskt som en möjlighet att utveckla djupare förståelser av ämnet! När du läser expertkällor, sträva efter att fånga upp några nya pärlor av kunskap som du kan diskutera i dina uppsatser. Några saker du bör vara uppmärksam på när du hittar källor att referera till:. Du kanske tror att du redan kan massor av information om ämnet och vara redo att dela dina berg av kunskap med din lärare. Även om du inte håller med experterna, måste du ändå säga vad de tycker! Och det är därför jag inte håller med. Så, ja, du måste referera för att säkerhetskopiera varje påstående. Försök att referera två gånger i varje stycke för att uppnå detta.


De fungerar för alla - från nybörjare till avancerade! Att referera är svårt och mycket specifikt. Du måste veta var du ska placera din kursiv stil, var kommatecken går och om du ska använda en initial för fullständigt namn för en författare. De berättar att de kan generera citatet åt dig. Din uppgiftsöversikt ska berätta vilken typ av referens du ska använda. Olika stilar inkluderar: APA Style, MLA Style, Chicago Style, Harvard Style, Vancouver Style ... och många fler! Du måste ta reda på vilken stil du behöver använda och ladda ner din cheat sheet. Du kan hoppa in på google för att hitta ett fuskblad genom att skriva i google-fältet:. Ditt universitet kan också erbjuda ett fuskblad åt dig. Ladda ner en pdf-version av det refererande stilfusket, skriv ut det och placera det på din anslagstavla eller vid din sida när du skriver din uppsats.


Det finns bra och dåliga källor att citera i en uppsats. Du bör endast citera källor skrivna, kritiserade och redigerade av experter. Detta visar att du har förmågan att hitta information som är auktoritativ. Istället fick du information från personen som är en absolut expert på ämnet. Dela gärna denna infografik på sociala medier, med dina lärare och dina vänner:. För tio år sedan hade studenterna bara sin onlineuniversitetssökningsdatabas för att hitta artiklar. De där universitetsdatabaserna suger. Google Scholar är bättre på att hitta de källor du vill ha. Däremot förlitar sig de flesta universitetssökdatabaser endast på artiklars titlar.


Använd kraften i världens bästa sökmotor för att hitta vetenskapliga källor. Obs: Google och Google Scholar är olika sökmotorer. Sök sedan på google scholar med nyckelord. Så leta efter källor som ser relevanta ut som har en direktlänk till källan. Om du verkligen gillar idén med den första källan rekommenderar jag att du kopierar titeln och provar din universitets sökdatabas online. Ditt universitet kan ge dig fri tillgång. Din lärare kommer att vilja se att du kan använda både tilldelade läsningar och göra din egen ytterligare forskning för att skriva en toppuppsats. Jag rekommenderar att du börjar med de tilldelade läsningarna och försöker få ut så mycket information som möjligt, och sedan hittar dina egna ytterligare källor utöver det med Google Scholar. Så om din uppsats har 10 citat, är en bra blandning 5 tilldelade läsningar och 5 läsningar du hittat själv.


Som en allmän regel gäller att ju nyare källan är desto bättre. Den bästa tumregeln som de flesta lärare följer är att du bör sträva efter att mestadels citera källor från de senaste 10 åren. Jag brukar acceptera källor från de senaste 15 åren när jag markerar uppsatser. En nyskapande text är en som skrevs av en absolut gigant inom ditt område och revolutionerade ämnet. Men i alla andra stycken, sträva efter två citat. När du blir säkrare med dina referenser kan du blanda ihop detta lite. Du kan naturligtvis citera en källa mer än en gång under hela uppsatsen.


Du kan citera samma källa i andra, fjärde och femte styckena. Du vill att din markör ska se att du har konsulterat flera källor för att få ett brett utbud av information om ämnet. När du kommer till slutet av din uppsats, kontrollera för att se hur många källor som finns i sluttextreferenslistan. En bra tumregel är att 1 källa anges i referenslistan per ord. Det tar mindre än 20 sekunder och ger din referenslista en stark professionell finish:. Du kommer vanligtvis att upptäcka att hela din referenslista hamnar i olika teckenstorlekar och stilar. Detta beror på att du tenderar att kopiera och klistra in titlar och namn i citat från andra källor.


Om du skickar in referenslistan med teckenstorlekar och stilar som inte är desamma som resten av uppsatsen ser verket riktigt oproffsigt ut. Så, markera snabbt hela referenslistan och ändra dess teckensnitt till samma teckenstorlek och stil som resten av din uppsats. Screencasten i slutet av steg 8 leder dig igenom detta om du behöver en hand! Nästan varje referensstil insisterar på att referenser listas i alfabetisk ordning. c Använd ett hängande indrag i referenslistan. De bästa studenterna redigerar sina uppsatser tre till fem gånger fördelade på en vecka eller mer innan de skickar in.

No comments:

Post a Comment