Monday, March 28, 2022

Uppsats om Indiens kultur

Uppsats om Indiens kultur



Den indiska kulturen är en av filosofisk dynamik. Uppsats om Indiens kultur den moderna nationen Indien också känd under sitt gamla hindinamn, Bharat är mindre än det indiska imperiet som tidigare styrdes av Storbritannien. Varje gest berättar någon idé. Sedan evigheter rådde arrangerade äktenskap i Indien. Alla delar av ceremonin beror på brudgummens och brudens preferenser. Än, kultur i Indien, flexibiliteten och dynamiken i det indiska kulturarvet har gjort det möjligt för dess invånare att överleva dessa utomjordiska invasioner och fortfarande avsevärt hålla fast vid traditionerna och originaliteten även efter att det hade inpräntat det mest fördelaktiga av dessa yttre influenser. Indien är välsignat med en så rik kulturell tradition.





Essä om indisk kultur och tradition i 500 ord



Författare: Richard Pircher, kultur i Indien. Kultur definieras i grunden som helheten av konst och andra olika manifestationer av mänskliga intellektuella prestationer betraktade på ett kollektivt sätt. Kultur är en idé, ett värde, en tro på någon speciell civilisation kultur i Indien nära dess rötter eller grund kultur i Indien tidsperiod. Det är hur vi interagerar med varandra, hur vi beter oss och reagerar på vår miljö och vissa andra saker. Kultur tolkar det sätt på vilket ett samhälle uppfattar abstrakta enheter och genom vilket ett sådant samhälle uppfattas.


Det är etablerat som de olika manifestationer som härrör från de grundläggande principerna, beteendena och etiken hos en specifik grupp individer. Det är en systematisk frigörelse, som kontinuerligt och konsekvent absorberar och går tillbaka till samhället, allt som initieras av olika religioner, trosuppfattningar och raser, som befinner sig i extrem närhet med varandra, vilket ger kulturbegreppet en ny dimension och mening som tid. intäkter. Kultur är en integration av olika enheter, musik, familj, sociala normer, mode, mat och attityder. Det är en existerande, levande och ständigt föränderlig aktivitet som helt tar över och absorberar vårt sätt att leva under en viss tidsperiod. Det är detta som genererar hela den visuella uppfattningen, eller bilden av samhällets sociala och psykologiska struktur, kultur i Indien.


Den indiska kulturen, skulle en majoritet av historiker bekräfta är en av de rikaste, kultur i Indien, mest dynamiska och spännande kulturarv som människan någonsin har känt till. Indien är välsignat med en så rik kulturell tradition. Det finns en så härlig och balanserad blandning av filosofi, kultur i Indien, konst och kultur i Indien inom ramen för indisk kultur och historia. Varje enhet är så estetiskt sammanvävd i värderingarna och strukturen i den indiska livsstilen, seder, tankar och värderingar att de är oskiljaktiga. Den indiska kulturen är i grunden ett resultat av en oändlig syntes som har tagit in en mängd olika ytliga influenser i utvecklingen av sin resa genom tid och historia Aurobindo, Det första beviset på civilisation ägde rum bland det indiska folket omkring fyra tusen år före Kristi födelse.


Utan tvekan, en av, om inte den äldsta av traditioner, indianerna har blivit utsatta för kultur i Indien serie av aldrig sinande, oavbrutna och obrutna sekvenser av civilisationer. Ändå har flexibiliteten och dynamiken i det indiska kulturarvet gjort det möjligt för dess invånare att överleva dessa utomjordiska invasioner och fortfarande avsevärt hålla fast vid traditionerna och originaliteten även efter att det hade inpräntat det mest fördelaktiga av dessa yttre influenser. Indianerna har till sin natur en undergiven mental inställning till kultur eller tradition, född ur en filosofisk doktrin att alla händelser är förutbestämda för alla tider och att människor är maktlösa kultur i Indien dess oundviklighet.


Således har det indiska sinnet assimilerat, i ganska stor utsträckning, sammanhanget för de olika kulturerna, därav det rika arvet och unikheten. Idag är det den där livliga unikheten som lockar västvärlden till den indiska kulturen. Besviken från sitt världsliga och borgerliga sätt att leva, kultur i Indien, västerlänningar vänder sig till Indien för att finna fred och tröst. Indianen kultur i Indien och historien kan verkligen skryta med den stimulerande och sinnesöppnande visdom som finns i de antika epos som Ramayana och Mahabharata som fungerar som ledstjärnor för upplysning och medvetenhet för de som söker sanning och andlig lycka.


Lord Krishna talar, kultur i Indien, i Bhargava Gita om hur varje individ kan komma att leva i det subtila filosofiska kultur i Indien inbäddade i skrifterna i ens dagliga aktiviteter. Influerad och inducerad av historiens filosofiska trender, såväl som religiösa och moraliska övertygelser, indisk konst från grottorna i Ajanta, Khajuraho, Ellora och templen i söder kultur i Indien levande vittnen och vittnesmål om tillfredsställande estetiska standarder och sensibilitet av perfektion som uppnåddes av indiska skulptörer, arkitekter och konstnärer i antiken. Västerlänningar har anspråk på intensiv andlig upplysning och uppvaknande vid besök i sådana tempel.


I musik såväl som dans, kultur i Indien, är två andra betydande enheter som kännetecknar de rika och kultur i Indien indianernas kultur. Den indiska kulturmusiken är slående extraordinär på grund av sin kontinuitet kultur i Indien utveckling och tillväxt. Före den kristna historiska perioden hade indisk musik spridit inte bara bestämda regler för praktisk teori, utan ett jämnt djup av insikt och förståelse för uppskattande mått. Efter att ha byggts på grunden och konceptet av ragas och snabbt, kultur i Indien, Indisk musik och dans är etablerade som lämpliga för att skildra olika känslor och stämningar. Hindustani och Karnataka, två betydande skolor för klassisk musik, kultur i Indien, vars regler härrör från Sangeet Ratnakar av Sarangdeva och Natya Shastra från Bharata är väletablerade i indisk historia.


Dessa former av klassisk musik har haft ett stort genomslag och har påverkat ett stort konto, västerländsk musik. Zakir Hussain, Pandit Ravi Shankar och en mängd andra anmärkningsvärda Maestros har gjort enorma bidrag till tillväxten och utvecklingen av indisk klassisk musik till västvärlden. Bakgrunden och grunderna för indisk dans, kommer med en mångsidig och rik essens. Historiker gör anspråk på föreställningen att indisk dans är lika mångfald som kulturen och själva landet. Utan tvekan håller den fortfarande fast vid det implicita bandet som binder det indiska folket samman, kultur i Indien. Ofta sagt kan ursprunget till dessa danser kopplas till hinduiska tempel, där de först föddes och fostrades tills de uppnådde mognad och full växt, därav impulsen av sådana danser att ha eller uppvisa något religiöst sammanhang till det.


Fyra system av klassisk dans redovisas i indisk kultur, även om andra framträdande finns. Hinduismen sägs vara den tidigaste formen av religion i indisk historia och går tillbaka till flera årtusenden. Tack vare sina kärnvärden till Veda och den hinduiska kulturen, kultur i Indien, den lägger sitt fokus och referens från de heliga skrifterna på det heliga språket i sanskrit. Genom att lägga sin projektion på tron ​​på gud i en mängd olika former och på betoningen på ritualer, som sägs vara praktiska i enheten av andlig samhörighet och släktskap, är andra väsentligt anmärkningsvärda drag tron ​​på Guru Shishya-traditionen av lärande och släktskap. ett delat strukturerat kastsystem. Förutom den hinduiska religionen skryter den indiska kulturen och historien om jainerna, som hävdar och har presenterat vetenskapliga rapporter och dokumentation för att bevisa att deras religion är den äldsta av religionerna.


En annan mycket kritisk och historiskt berömd religion som är anmärkningsvärd i den indiska historien är buddhismen. Baserat på Gautama Buddhas läror och metoder. Många säger att buddhism snarare än att en religion är ett system av moral och etik. Genom våldsamt tvång och omvändelser introducerades islam i Indien av inkräktare, som upprättade religion och styre i landet. Idag är det en av de största religionerna i det indiska samhället. Civilisationens inverkan kändes ytterligare, liksom fransmännen, portugiserna och i större utsträckning britterna, vars inflytande från kristendomen spelade en minimal men bestående roll på den indiska civilisationen och kulturarvet såväl som dess religiösa övertygelse.


På senare tid har indianerna visat ett djupt intresse för att ytterligare uppmuntra och främja dess kulturella och unika historiska värden och arv. Utbildningsinstitutioner börjar se till att framtida generationer inskärs i och genomsyras av värderingarna av dess folks livliga kulturella och historiska arv för världen att se. Den indiska kulturen är en av filosofisk dynamik. Genom historien och tiden har ingen annan civilisation eller kulturarv varit känd för att producera härledd hypotetisk filosofi som har transcenderat in i framtiden från det förflutna. Oavsett om det gäller vetenskaper, medicin, astronomi såväl som astrologi, har den indiska kulturen gränsat till det hela. Lingvistik är en engelskspråkig kategori som behandlar logisk dialektal analys och tolkning.


Den försöker avslöja språkets form, betydelse och sammanhang. Medan de flesta studenter kan uppfatta lingvistik som ett enkelt ämne, är det ganska komplicerat. Engelska handledare kan utfärda ämnen inom lingvistik inom olika discipliner som fonologi eller semantik, vilket gör att många elever kämpar med att ta itu med forskningsrapporterna. Astronomi är studiet av universum och de fysiska enheter som omger det. Dessa himlaobjekt inkluderar månen, solen, stjärnor, planeter, kometer och meteoriter. Den innehåller flera ämnesdiscipliner som låter eleverna förstå konceptet med kursen. Det är därför det ger en omfattande grund för forskningsartiklar på högskolor och universitet.


Astronomi är ett spännande ämne med breda, komplexa ämnen. Eftersom ämnet koncentrerar sig på universum och rymden, tycker de flesta eleverna att teman är främmande och förvirrande. Mat är ett känsligt ämne eftersom det påverkar människors liv direkt. Som experter säger, du är vad du äter är verkligen sant att de måltider du äter kan antingen bygga upp eller försvaga ditt immunförsvar. Noggrant val av kost påverkar din hälsa oerhört. Du måste äta näringsrika måltider för att upprätthålla en hälsosam livsstil och minska riskerna för olika sjukdomar. Det är därför det finns många dietkurser och program som erbjuds på högskolor och universitet. Artiklar Bloggare Guider Exempel. Prover 16 februari, 12 minuter läst Författare: Richard Pircher. Renässansen i Indien: om indisk kultur och andra essäer. Arya: Aug Amartya, Sen.


Den argumenterande indianen: skrifter om indisk historia, kultur och identitet. Picador 1st Edition: Web 10 juni The Religion of an Indian Tribe, kultur i Indien. Bombay: Oxford University Press. Muller, Max. Sacred Books of the East: The Zend Avesta, Vol 1: The Vendidad. Priskalkylator. Typ kultur i Indien. Uppsats vilken typ som helst. High School College University Master PhD. Prenumerera för specialerbjudanden, kultur i Indien. Jag samtycker till att få rabattkoder och exklusiva erbjudanden till min e-post, kultur i Indien.


Pengarna-tillbaka-garanti Gratis revisioner Plagiat gratis Support dygnet runt. Handmadewriting använder cookies för att ge bästa möjliga upplevelse. Läs mer.





hur man skriver en uppsats om dina mål



Det är dominerande i de norra och centrala regionerna. Urdu är också det officiella språket i Pakistan och talas av de flesta indiska muslimer förutom längst i söder och öster. Andra viktiga indo-ariska språk är bengaliska, det officiella språket i delstaten Västbengalen och även i Bangladesh, panjabi, det officiella språket i delstaten Punjab och det mest talade språket i Pakistan, och marathi, gujarati, oriya, assamiska och Kashmiri, de officiella språken i delstaterna Maharashtra, Gujarat, Orissa, Assam och Jammu och Kashmir. Två andra språk i den indo-ariska familjen är bland de 15 som betraktas som officiella språk enligt konstitutionen: sanskrit, ett klassiskt litterärt språk, och sindhi, som till stor del talas i Sind-provinsen i Pakistan och även av hinduiska flyktingar som kom till Indien efter uppdelningen på engelska förstås av de flesta utbildade personer.


Även om det inte är ett av de 15 språken, är det officiellt erkänt och används till exempel för korrespondens mellan hindi-talande och icke-hindi-talande stater. Det är också det språk som delas av den dravidisktalande södern och den hinditalande norr. Av de mängder av språk som inte är officiellt erkända talas många nästan uteslutande av stamfolk, gemensamt kända som Adibasis New World Encyclopedia. Hinduismen utvecklades från vedismen, de tidiga ariska inkräktarnas religion. Även om det erkänner otaliga gudar, anses de allmänt vara olika manifestationer av en stor universell ande. Hinduismen har ingen standard ortodox form. Det är i själva verket vad människor som kallar sig hinduer gör när de utför sina dharma eller religiösa skyldigheter.


Detta varierar avsevärt från en region och social grupp till en annan. De sociala grupper som hinduer identifierar sig starkast med är deras jatis, eller kast. En kast är en ärftlig grupp vars medlemmar gifter sig endast sinsemellan. Var och en har sin egen ursprungsmyt, traditionellt yrke, regler som rör släktskap, kost och olika former av beteende. Kaster graderas i en social och rituell hierarki där var och en förväntar sig respekt från underlägsna grupper och ger respekt för överlägsna grupper. Även om det uppenbarligen skapar skillnader, betraktas kastsystemet inte av de flesta hinduer som orättvist. Detta är vägen som så småningom kan leda till frälsning, kallad moksha, frihet från den kontinuerliga omgången av återfödelse New World Encyclopedia.


Muslimer, som utgör 11 procent av befolkningen, är den största religiösa minoriteten. Många av dessa anhängare av islams monoteistiska tro är ättlingar till inkräktare från Mellanöstern och Centralasien som började ta sig in på subkontinenten redan på 800-talet. De flesta är dock ättlingar till konvertiter från hinduismen och andra trosriktningar. Även om islam, till skillnad från hinduismen, betonar människors jämlikhet, är kastinstitutionen så stark på subkontinenten att den har påverkat de samfund som bekänner sig till islam och de flesta andra trosuppfattningar.


Således gifter sig de flesta indiska muslimer inom graderade, kastliknande grupper, av vilka många har traditionella yrken. Muslimer utgör en majoritet av befolkningen i Jammu och Kashmir och betydande minoriteter i delstaterna Uttar Pradesh, Västbengalen, Assam och Kerala. Sikher, med 2. Deras tro, som härstammar från tidigt 1500-tal, kombinerar aspekter av hinduismen, såsom tro på reinkarnation, med idéer lånade från islam, särskilt strikt tro på endast en gud. Ett militant brödraskap, de känns igen på sina distinkta skägg och turbaner. Hushållen består ofta av mer än ett gift par. Dessa gemensamma familjer leds vanligtvis av en äldre man, vars fru, mor eller en annan närstående äldre kvinna tilldelar kvinnorna och flickorna hushållssysslor.


I allmänhet kan den utökade familjen inkludera hans ogifta barn, hans yngre bröder och deras fruar och ogifta barn, hans ogifta systrar och hans gifta söner och barnbarn och deras hustrur och ogifta barn. Men i praktiken separeras bröder vanligtvis och bildar nya hushåll kort efter sin fars död. Över större delen av Indien, men inte i söder eller nordöst, gifter sig en flicka utanför sin by, vanligtvis medan hon fortfarande är i tonåren. Änka omgifte är ogillat. Gifta par uppvisar en tydlig preferens för manliga barn. Flickor, å andra sidan, ses som en skuld eftersom de kräver dyra hemgift när de är gifta. Olika delstatsregeringar har försökt att motverka denna praxis, men ofta går familjer fortfarande i skuld för att ge hemgift; en familj med flera döttrar och inga söner kan råka ut för ekonomisk katastrof.


Pojkar förväntas hjälpa till på fälten och flickor i hemmet. Den frihet som flickor åtnjuter begränsas efter att de når puberteten; i norra Indien, även bland hinduerna, är kvinnlig avskildhet vanlig New World Encyclopedia. De flesta byborna är bönder. Majoriteten äger en del mark, vanligtvis i spridda skiften, men ett stort antal måste hyra hela eller delar av den mark de brukar, antingen mot kontanter eller för en överenskommen andel av skörden. Beloppet beror på om odlaren eller hyresvärden betalar för utsäde och bevattningsvatten och på vem som tillhandahåller djuren för plöjning. Aktier sträcker sig vanligtvis från en tredjedel till hälften av skörden. Många familjer, särskilt bland de schemalagda kasterna, har ingen mark alls, och både vuxna och barn måste sälja sin arbetskraft till de större bönderna.


De enkla verktygen som används av de flesta indiska bönder tillverkas i allmänhet i byarna. Plogarna är av trä, med korta järnspetsar. De får fåra men vänder inte jorden. Dragdjur är främst oxar i de torrare regionerna och vattenbufflar i de blötare risodlingsområdena. Både nötkreatur och vattenbufflar mjölkas, men avkastningen är låg. Transporter sker fortfarande till stor del med oxkärra eller buffelvagnar, även om användningen av lastbilar ökar som ett resultat av vägförbättringar. Varor och tjänster som inte är tillgängliga lokalt erhålls från närliggande byar, på veckovisa utomhusmarknader, i städer och på mässor, vanligtvis i samband med religiösa högtider.


Betalning för varor och tjänster som tillhandahålls inom byn kan vara antingen kontant eller in natura. Den senare typen av betalning, vanligtvis en portion spannmål vid skördetillfället, var förr den vanliga regeln. De flesta familjer med specialiserad kast tillgodoses en viss uppsättning skyddsfamiljer, kända som jajmans, med vilka de var förbundna genom ärftliga band. Detta jajmani-system går sönder över större delen av Indien, men beskyddare-klientallianser mellan olika kaster är fortfarande ett vanligt inslag i bylivet. De flesta byar har minst en grundskola som erbjuder upp till sex års undervisning. Vissa erbjuder även vuxenutbildning på kvällen.


Medan få byar kan stödja en välutbildad läkare, har många utövare av traditionell medicin. Statligt stödda apotek är allt vanligare. För underhållning ansluter sig män till sina kastkamrater eller de från kast på nivåer nära deras egna för att fördriva kvällstimmarna med att röka och chatta. Kvinnor och flickor pratar i byn och kan gå med i grupper för att sjunga religiösa sånger. Manliga ungdomar bildar ibland idrottsklubbar eller dramagrupper. Byägda radioapparater som sätts upp i offentliga utrymmen är vanliga, men tv är sällsynt. Resande berättare, musiker, akrobater och ormtjusare lindrar livets tristhet, liksom bröllop, religiösa högtider, resor till lokala mässor och enstaka religiösa pilgrimsfärder.


Vid den tiden ändrade nationen sin status från ett herravälde till en federal republik, även om den förblev inom samväldet. Generalguvernören, utsedd av den brittiska kronan, ersattes av en president, vald av ett valkollegium. Presidenten är den officiella statschefen, men kontoret är till stor del ceremoniellt. Byregeringen är i händerna på ett demokratiskt valt råd, känt som en panchayat, som leds av en bychef. Förr i tiden var praktiskt taget alla panchayatmedlemmar män från de övre kasten, vanligtvis de som ägde mest mark. Nu kräver många stater att ett visst antal kvinnor och medlemmar av schemalagda kaster ska inkluderas. Valen hålls allt oftare genom sluten omröstning. Panchayats förväntas ha ett nära samarbete med det regeringssponsrade Community Development Programme, som har delat upp hela landet i samhällsutvecklingsblock med i genomsnitt cirka hundra byar vardera.


Arbetare på bynivå inom varje block är de främsta länkarna mellan regeringen och byborna. De förmedlar nyheter till byborna om utveckling som kan gynna dem och rapporterar tillbaka känslorna hos folket Concise. Indiens konstnärliga och litterära arv är exceptionellt rikt. Dessa är från många olika åldrar. Den forntida buddhistiska kupolformade stupan, eller helgedomen, vid Sanchi började troligen av kejsaren Asoka i mitten av 300-talet f.Kr. Kailasa-templet i Ellora ristades ur fast sten på 800-talet. Det enorma, utsökt skulpterade soltemplet i Konarak är från 1200-talet och Minakshi-templet i Madurai, med sina slående yttre torn och inre Hall of 1, Pillars, från 1500-talet.


Den sublima Taj Mahal i Agra byggdes på 1600-talet av Mughal-kejsaren Shah Jahan som ett mausoleum för hans favorithustru. Varje större region och religiös grupp i Indien har producerat verk av extraordinära förtjänster. Hindu- och Jainatempel är vanligtvis rikt utsmyckade av skulptur. Måleriet är relativt mindre utvecklat, och mycket av det förflutnas arbete har fallit offer för vädret. De välbevarade, sinnliga grottmålningarna i Ajanta, från 1:a århundradet f.Kr. till 700-talet e.Kr., visar dock på stor teknisk skicklighet vid ett tidigt datum. Helt annorlunda är den lyriska och romantiska stilen i de olika skolor för miniatyrmåleri som blomstrade vid Mughals och Rajput-prinsarnas domstolar under 1500-talet och efterföljande århundraden.


Modernt måleri, inspirerat av både europeiska och österländska modeller, har haft flera internationellt erkända exponenter. Klassisk indisk musik, dans och drama är nära sammanlänkade. Deras rötter går tillbaka nästan 2 år. Deras behärskning kräver stor disciplin och intensiv träning. Precis som med arkitektur har ett antal regionala stilar utvecklats. Indiens litteratur täcker många kunskapsområden, men religiösa och filosofiska texter är särskilt många. Den förra berättar om gudakungen Ramas äventyr och ger modeller för korrekt uppförande för både män och kvinnor. Den sistnämnda, den längsta dikt som någonsin skrivits, berättar om ett stort mytiskt krig som involverade alla folk i det forntida Indien.


Kulturen är allt som sättet att bete sig med andra, idéer, seder vi följer, konst, hantverk, religioner, matvanor, mässor, festivaler, musik och dans är delar av kulturen. Indien är ett stort land med hög befolkning där människor av olika religioner med unik kultur lever tillsammans. Några av landets största religioner är hinduism, kristendom, islam, buddhism, jainism, shikhism och zoroastrianism. Indien är ett land där olika språk talas i olika delar av landet. Människor här används i allmänhet av sorter i kostym, social övertygelse, seder och matvanor. Människor tror och följer olika seder och traditioner enligt sina egna religioner.


Vi firar våra högtider enligt våra egna ritualer, håller fasta, badar i det heliga vattnet i Gange, tillber och ber till Gud, sjunger rituella sånger, dansar, äter utsökt middag, bär färgglada klänningar och andra massor av aktiviteter. Vi firar också några nationella festivaler genom att träffas som Republic Day, Independence Day, Gandhi Jayanti, inklusive olika sociala evenemang. Människor av olika religioner firar sina högtider i olika delar av landet med stor iver och entusiasm utan att störa varandra. Vissa evenemang som Gautama Buddha Buddha Purnimas födelsedag, Lord Mahavirs födelsedag Mahavir Jayanti, Guru Nanak Jayanti Guruparv, etc firas tillsammans av människor från många religioner.


Indien är ett känt land för sina olika kulturdanser som klassiska Bharat Natyam, Kathak, Kathakli, Kuchipudi och folk enligt regionerna. Punjabis njuter av att dansa Bhangra, Gugaratis njuter av att göra Garba, Rajasthanis njuter av Ghumar, Assames njuter av Bihu medan Maharashtrian njuter av Lavoni. Indien är ett land med rik kultur och arv där människor har mänsklighet, tolerans, enhet, sekularism, starka sociala band och andra goda egenskaper. Indianer är alltid kända för sitt milda och milda beteende, trots många aggressiva aktiviteter från människor i andra religioner. Indiska människor är alltid lovord för sin omtänksamma och lugna natur utan någon förändring i deras principer och ideal. Indien är ett land med stora legender där fantastiska människor föddes och gör massor av sociala verk.


De är fortfarande en inspirerande personlighet för oss. Indien är ett land där Mahatma Gandhi föddes och hade gett en stor kultur av Ahimsa. Han sa alltid till oss att inte slåss med andra istället prata med dem artigt om du verkligen vill få förändring i något. Han berättade för oss att alla människor på denna jord är hungriga efter kärlek, respekt, omsorg och ära; om du ger dem alla kommer de definitivt att följa dig. Gandhi Ji trodde alltid på Ahimsa och han blev verkligen framgångsrik en dag med att få frihet för Indien från det brittiska styret. Han sa till indianerna att visa er kraft av enhet och mildhet och sedan se förändringen. Indien är inte ett land av män och kvinnor, kaster och religioner, etc separat, men det är ett land av enhet där människor av alla kaster och trosuppfattningar lever tillsammans tillsammans.


Människor i Indien är moderna och följer alla förändringar enligt den moderna eran men de har fortfarande kontakt med sina traditionella och kulturella värderingar. Indien är ett andligt land där människor tror på spiritualism. Människor här tror på yoga, meditation och andra andliga aktiviteter. Indiens sociala system är fantastiskt där människor fortfarande lämnar i en stor gemensam familj med farföräldrar, farbror, moster, chacha, tau, kusiner, bröder, syster, etc. Så folk här lär sig om sin kultur och tradition från födseln. Indien är en äldsta civilisation i världen där människor fortfarande följer sin gamla kultur av mänsklighet och omsorg. Kultur är hur vi beter oss mot andra, hur mjukt vi reagerar på saker, vår förståelse för värderingar, etik, principer och övertygelser.


Vi kan se kultur här i allt som dans, mode, artisteri, musik, beteende, sociala normer, mat, arkitektur, klädsel, etc. Indien är en stor smältdegel med olika föreställningar och beteenden som födde olika kulturer här. Olika religioner här har sitt ursprung från mycket hög ålder nästan fem tusen år. Det anses som hinduismen härstammade från Veda. Alla de heliga hinduiska skrifterna har skrivits på det heliga sanskritspråket. Man tror också att jainismen har gammalt ursprung och att de fanns i Indusdalen. Buddhism är en annan religion som har sitt ursprung i landet efter Lord Gautama Buddhas lära. Kristendomen fördes hit senare av fransmännen och britterna som härskade här i nästan två århundraden lång tid.


På detta sätt uppstod olika religioner i antiken eller fördes till detta land på något sätt. Men människor av varje religion lever här i fred genom att träffas utan att påverka deras ritualer och övertygelser. Olika epoker kom och gick men ingen var så mäktig att förändra vår verkliga kulturs inflytande. De yngre generationernas kultur är fortfarande kopplad till äldre generationer genom navelsträngen. Vår etniska kultur lär oss alltid att bete oss bra, respektera äldre, ta hand om hjälplösa människor och alltid hjälpa behövande och fattiga människor. Det är vår religiösa kultur som vi bör hålla fast vid, dyrka, erbjuda Gange Jal, göra Surya Namaskar, röra fötterna på äldre i familjen, göra yoga och meditation dagligen, ge mat och vatten till de hungriga och funktionshindrade.


De grundläggande rötterna till vår stora kultur är mänsklighet och andliga metoder. Indisk kultur är ett ämne av stor betydelse för alla människor som bor i Indien. För att göra eleverna medvetna om indisk kultur, tilldelas detta ämne vanligen eleverna för att skriva uppsats om indisk kultur. Du kan få andra relaterade uppsatser under samma kategori som:. Tal om indisk kultur. Uppsats om enhet i mångfald. Essä om Ek Bharat Shreshtha Bharat. Essä om indiskt arv.

No comments:

Post a Comment