Tuesday, February 1, 2022

Uppsats om plast

Uppsats om plast



Vissa är fångade av plast som flyter förbi och andra misstar det för mat. Liksom havsdjur konsumerar även djur plast som ligger i soporna och förväxlas med mat. Människor föredrar föremål gjorda av plast eftersom de är lättare i vikt än trä eller uppsats om plast föremål och är också mycket ekonomiska. När hennes valunge ammade drack han partiklarna. Var ett exempel för andra och uppmuntra dem att hjälpa till. Dessa cookies spårar besökare över webbplatser och samlar in information för att tillhandahålla anpassade annonser, uppsats om plast.





Typer av plastföroreningar



Hem » Plastförbudsuppsats. Plastföroreningar är uppsats om plast typ av förorening som är skadlig för vår miljö, Det är ett hot mot livet på jorden, plastpåsar bör förbjudas för att minska föroreningarna. Det är därför de har förbjudits i olika länder, men dessa används fortfarande i stor utsträckning uppsats om plast delar av världen och har visat sig vara skadliga för miljön. Dessa är särskilt populära i livsmedelsbutiker eftersom de är användbara för att bära matvaror, uppsats om plast. Finns i olika storlekar, de är mycket ekonomiska och lätta att bära, uppsats om plast, men priset vi betalar för att använda dessa väskor är osynligt.


Problemet är mycket allvarligare än det verkar, forskare hävdar att plastpåsar är en viktig orsak till vattenföroreningar. De är också orsaken till att vår jordbruksmark blir infertil och många andra allvarliga problem. Många länder har förbjudit användningen av plastpåsar för att säkerställa en ren och grön miljö, Indien är också ett av dessa länder. Vårt land har dock förbjudit användningen av plastpåsar i många stater, uppsats om plast, genomförandet av denna regel var inte lämpligt. Dessa finns fortfarande tillgängliga på marknaden, uppsats om plast, återförsäljare tillhandahåller varor i dessa påsar och butiksinnehavarna transporterar dessa varor enkelt via den. Det är dags att var och en av oss förstår allvaret i detta problem och slutar använda plastpåsar. Föroreningsnivån i vår miljö ökar dag för dag.


Det har växt uppsats om plast med tillkomsten av den industriella revolutionen. Det ökande antalet fabriker och fordon på vår planet har ökat föroreningsnivåerna många under de senaste decennierna. Medan röken från fordon och fabriker har förorenat luften negativt vilket gör det svårt att andas, uppsats om plast, industri- och bostadsavfall har orsakat vatten- och markföroreningar som orsakar många allvarliga sjukdomar. Plast som härrör från fossila bränslen som olja och petroleum används i stor utsträckning för tillverkning av många saker inklusive plastpåsar, köksutrustning, möbler, dörrar, lakan, förpackningsmaterial, bänkskivor och vad inte. Människor föredrar föremål gjorda av plast eftersom de är lättare i vikt än trä- eller metallföremål och är också mycket ekonomiska.


Den ökande användningen av plast ökar mängden plastavfall som är svårt att kassera. Plast är ett icke biologiskt nedbrytbart material. Den går sönder, försämras med tiden men sönderdelas inte med jorden, den lever i miljön i hundratals år och bidrar till miljöföroreningar. Det blandas med deponi och läcker ut föroreningar som skadar mark och vatten. Plast uppsats om plast räddas från förbränning eftersom det producerar giftiga gaser vid förbränning som kan orsaka allvarliga sjukdomar, uppsats om plast. Att bara förbjuda plastpåsar hjälper dock inte, även andra plastföremål borde förbjudas för att minska miljöföroreningarna.


Det är hög tid att vi måste förstå den intensitet med vilken plast förstör vår miljö och försvårar livet för växter, djur, havsdjur såväl som människor. Dessa har sakta flödat in i våra liv och blir en viktig orsak till sjukdomar hos såväl djur som människor. De är tillverkade uppsats om plast den tid de slängs som avfall — plastpåsar gör inget annat än att skada människors hälsa. De giftiga kemikalier som produceras när man ger plastpåsar sina uppsats om plast form har en negativ inverkan på hälsan hos de personer som är involverade i deras framställning. Plastpåsar används ofta för livsmedelsförpackningar, uppsats om plast. Forskare hävdar att vissa giftiga ämnen från plast kommer in i maten uppsats om plast i dem.


Plastpåsar förorenar alltså mat snarare än att hålla den säkert förpackad, det har förekommit flera plastfodral av matskador. Att äta denna typ av mat kan orsaka matförgiftning, tarmproblem och andra hälsorisker. Plastpåsar kan också producera misstänkta cancerframkallande ämnen hos människor. Dessutom producerar plastpåsar enorma mängder icke biologiskt nedbrytbart avfall. Detta avfall finns kvar på jorden uppsats om plast ungefär år. Detta beror främst på att massor av plastpåsar dumpas i floder, speciellt dricksvattenkällor.


Det har gett vika för olika vattenburna sjukdomar. Djur och marina organismer påverkas mestadels av plastpåsar. Vi slänger plastpåsarna slarvigt efter användning. Dessa plastpåsar blir en stor del av avfallsområdena dit oskyldiga djur går på jakt efter mat. Djur äter ofta små plastmaterial och till och med hela plastpåsar till maten. Å andra sidan kan smälta hela plastpåsen på en gång orsaka omedelbar död. Det är samma sak med havsdjur. Vattenresurserna är mycket förorenade på grund av plastavfall. Fiskar, sköldpaddor och andra havsdjur äter också plastmaterial och tar ibland av misstag hela plastpåsen för mat och blir så småningom sjuka.


Därför är plastpåsar extremt skadliga för hälsan. Det är till vår fördel att sluta använda dem och byta uppsats om plast miljövänliga alternativ. Det är på grund av alla dessa skäl som plastpåsar föredras av både butiksägare och konsumenter. Men vi måste se bortom den övergående anläggningen och se helheten. De bryter ner i små partiklar och kommer in i marken och vattendragen, även om de inte sönderfaller, uppsats om plast. De lever i mark och vatten i hundratals år och släpper ut giftiga kemikalier som skadar vår vackra planet. De förstör naturen på grund av deras skadliga effekter, plastpåsar har blivit en stor orsak till mark uppsats om plast i dag.


Dessa påsar är lätta i vikt och är lätta att transportera med flyg, uppsats om plast, skräp som de orsakat uppsats om plast mark och deponier orsakar markföroreningar. Plastpåsar som kommer in i vattendragen är en viktig orsak till vattenföroreningar, så de förstör vår miljö på alla möjliga sätt uppsats om plast. Läs också slutsatsen av plastförbudsuppsatsen. Djur och marina organismer konsumerar plastpartiklar med sin mat. Plaster går inte att smälta och fastnar därför i tarmarna.


Stora mängder plast samlas i tarmarna hos olika djur och marina organismer och orsakar allvarliga hälsoproblem. Ibland råkar djur ta tag i hela plastpåsen. Det fastnar i deras hals eller tarm och dödar dem. Tillverkningen av plastpåsar släpper ut giftiga kemikalier som kan orsaka allvarlig sjukdom hos dem som är involverade i deras produktion. Mat förpackad i plastpåsar kan också utgöra en hälsorisk, förutom att avfallsplastpåsar orsakar miljöföroreningar. Avfallsplastpåsar faller ofta ner med vatten eller flyger genom luften och fastnar i avlopp och avlopp. Trånga avlopp och avlopp kan utgöra ett hot mot såväl människor som djur, särskilt under regn. Plastpåsar gör att vatten samlas när avloppen täpps till, vilket kan resultera i en översvämningsliknande uppsats om plast och störa människors normala liv.


Vi måste förstå problemen som orsakas av lätta att bära plastpåsar och förhindra att de används, det är dags för vår regering att vidta några strikta åtgärder för att förbjuda plastpåsar. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Föroreningar är ett långsamt gift som fortsätter att förstöra vår miljö och våra liv dag för dag, det är huvudsakligen uppdelat i tre delar: luftföroreningar, buller, vattenföroreningar. Hem Uppsatstal Slogans Vanliga frågor. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar, uppsats om plast. Lämna detta fält tomt. Läs nästa artikel Pollution Essay Pollution är ett långsamt gift som fortsätter att förstöra vår miljö och våra liv dag för dag, det är huvudsakligen uppdelat i tre uppsats om plast luftföroreningar, buller, vattenföroreningar.





ett reflekterande uppsatsexempel



Dessa har sakta flödat in i våra liv och blir en viktig orsak till sjukdomar hos såväl djur som människor. De tillverkas från det att de slängs som avfall - plastpåsar gör inget annat än att skada människors hälsa. De giftiga kemikalier som produceras när man ger plastpåsar sin önskvärda form har en negativ inverkan på hälsan hos de personer som är involverade i tillverkningen. Plastpåsar används ofta för livsmedelsförpackningar. Forskare hävdar att vissa giftiga ämnen från plast kommer in i matvarorna i dem.


Plastpåsar förorenar alltså mat snarare än att hålla den säkert förpackad, det har förekommit flera plastfodral av matskador. Att äta denna typ av mat kan orsaka matförgiftning, tarmproblem och andra hälsorisker. Plastpåsar kan också producera misstänkta cancerframkallande ämnen hos människor. Dessutom producerar plastpåsar enorma mängder icke biologiskt nedbrytbart avfall. Detta avfall finns kvar på jorden i ungefär år. Detta beror främst på att massor av plastpåsar dumpas i floder, speciellt dricksvattenkällor. Det har gett vika för olika vattenburna sjukdomar.


Djur och marina organismer påverkas mestadels av plastpåsar. Vi slänger plastpåsarna slarvigt efter användning. Dessa plastpåsar blir en stor del av avfallsområdena dit oskyldiga djur går på jakt efter mat. Djur äter ofta små plastmaterial och till och med hela plastpåsar till maten. Å andra sidan kan smälta hela plastpåsen på en gång orsaka omedelbar död. Det är samma sak med havsdjur. Vattenresurserna är mycket förorenade på grund av plastavfall. Fiskar, sköldpaddor och andra havsdjur äter också plastmaterial och tar ibland av misstag hela plastpåsen för mat och blir så småningom sjuka.


Därför är plastpåsar extremt skadliga för hälsan. Det är till vår fördel att sluta använda dem och gå över till miljövänliga alternativ. Det är på grund av alla dessa skäl som plastpåsar föredras av både butiksägare och konsumenter. Men vi måste se bortom den övergående anläggningen och se helheten. Förlorad eller kasserad monofilamentfisklina kan smutsa ner propellrar, förstöra oljetätningar och lägre enheter av motorer, eller så kan den bli en intrasslande väv för fiskar, sjöfåglar och marina däggdjur. Enligt Center for Marine Conservation samlades över 25 bitar av fiskelina från U. Varje dag ansamlas mer och mer plast i våra hav.


Fritidsbåtsfolk är inte den enda gruppen som felaktigt slänger plastavfall till havs. Plast kommer också in i den marina miljön från avloppsvatten, handelssjöfart, kommersiellt fiske och strandbesökare. I mellanstadiet är den väldigt flexibel och kan ges valfri form beroende på temperatur och tryck. I praktiken används urea, formaldehyd, polyeten, polystyren, polycitylcholid, fenolföreningar och andra ämnen vid framställning av plastföroreningar. Nuförtiden är den mest populära plastföroreningen polyvinylklorid P.


När något matmaterial eller blod förvaras i nämnda plastbehållare löses gradvis den lösliga kemikalien i dem och orsakar dödsfall på grund av cancer och andra hudsjukdomar. Polyvinylklorid har också visat sig förstöra fertiliteten hos djuren och deras andningssystem. När det blandas med vatten orsakar det förlamning och skadar även ben och orsakar irritation på huden. Nyligen U. har förbjudit användningen av P. plast i rymdapparater och i matbehållare då kemikalier löses upp i maten. Indien bör omedelbart förbjuda användningen av P. i vattenledningar, mat- och medicinbehållare för att rädda livet på miljoner som redan lider av olika typer av åkommor. Plast används för att dessa är enkla och billiga att tillverka och de kan hålla länge.


Tyvärr gör dessa mycket användbara egenskaper plast till ett enormt föroreningsproblem. Eftersom plasten är billig slängs den lätt och dess uthållighet i miljön kan göra stor skada. Unbanisering har lagt till plastföroreningarna i koncentrerad form i städerna. Plast som slängs på land kan komma in i dräneringsledningarna och kväva dem, vilket resulterar i översvämningar i lokala områden i städer, vilket man upplevde i Mumbai, Indien under Det påstods i ett av programmen på TV-kanalen att ätning av plastpåsar leder till att boskap dör per dag i U. i Indien.


I magen på en död ko hittades så mycket som 35 kg plast. Eftersom plast inte sönderdelas och kräver högenergi ultraviolett ljus för att bryta ner, ökar mängden plastavfall i våra hav stadigt. Plastskräpet som hittas på stränder nära tätorter tenderar att härröra från användning på land, till exempel förpackningsmaterial som används för att svepa runt andra varor. På avlägset belägna stränder på landsbygden tenderar skräpet att komma från fartyg, till exempel fiskeutrustning som används inom fiskeindustrin. Denna plast kan påverka det marina djurlivet på två viktiga sätt: genom att trassla in varelser och genom att bli uppäten. Sköldpaddor fastnar i fiskenät och många havssköldpaddor har hittats döda med plastpåsar i magen.


Sköldpaddor misstar flytande genomskinliga plastpåsar för maneter och äter dem. I en död sköldpadda som hittades utanför Hawaii i Stilla havet hittades mer än plastbitar i dess mage. Detta inkluderar 36 arter som hittats utanför Sydafrika. Sydafrikanska sjöfåglar är bland de värst drabbade i världen. Plast kan stanna kvar i magen, blockera matsmältningen och eventuellt orsaka svält. Sedan utvecklingen av plast tidigare detta århundrade har det blivit ett populärt material som används på en mängd olika sätt. Idag används plast för att tillverka, eller svepa runt, många av de föremål vi köper eller använder. Problemet uppstår när vi inte längre vill ha dessa föremål och vi måste kassera dem, särskilt det engångsplastmaterial som används i förpackning eller förpackning. Plaster används för att de är enkla och billiga att tillverka och de kan hålla länge.


Tyvärr kan samma användbara egenskaper göra plast till ett enormt föroreningsproblem. Det billiga gör att plast lätt slängs och dess långa livslängd gör att den överlever i miljön under långa perioder där den kan göra stor skada. Eftersom plast inte sönderfaller och kräver högenergi ultraviolett ljus för att bryta ner, ökar mängden plastavfall i våra hav stadigt. Denna plast kan påverka det marina djurlivet på två viktiga sätt; genom att trassla in varelser och genom att sväljas. Kropparna av nästan alla marina arter, som sträcker sig i storlek från plankton till marina däggdjur, och inklusive några av de vildaste och mest sårbara arterna på planeten - djur som lever nästan hela sitt liv långt från människor - innehåller nu plast. Sextio procent av 6 drag av planktonnät som utfördes i västra Nordatlanten och Karibiska havet från till innehöll flytande plastbitar, vanligtvis millimeterstora.


Plast dyker upp i fågelbon, bärs av eremitkräftor istället för skal och finns i havssköldpaddor, valar och albatrossmagar. Flera arter, inklusive ryggradslösa djur, sköldpaddor, fiskar, sjöfåglar och däggdjur, har rapporterats att få i sig eller trassla in sig i plastskräp, vilket resulterar i nedsatt rörlighet och utfodring, minskad reproduktion, skärsår, sår och slutligen död. Förtäring av plastföremål sker mycket oftare än intrassling. Till havs kan plastpåsar ofta förväxlas med maneter, medan sjöfåglar på stränder har setts plocka upp plastföremål på samma sätt som de plockar upp bläckfiskben. I Nordsjön innehåller nästan alla nordhavsfulmar Fulmarus glacialis lite plast. Mikroskopiska fragment, på vissa platser som väger tyngre än ytans zooplankton, avslöjade en signifikant ökning i förekomst när prover från s och s jämfördes med s och s.


Vid förtäring kan sådana små partiklar också transporteras från tarmen till andra kroppsvävnader. Förtäring av plast kan leda till inre och yttre sår; försämring av matningskapacitet; blockering av matsmältningskanalen följt av mättnad och svält; och allmän invaliditet leder ofta till döden. Mjukgörare och organiska föroreningar som de vanligtvis sorberar och koncentrerar sig på plast i nivåer som är mycket överlägsna den omgivande marina miljön har visat sig påverka både utveckling och reproduktion i ett brett spektrum av marina organismer. Blötdjur och kräftdjur verkar vara särskilt känsliga för dessa föreningar. Eftersom plast som intas av ryggradslösa djur är en viktig födoämne för många arter har potentialen att överföra giftiga ämnen uppåt i näringskedjan. Den mekanism genom vilken förtäring leder till sjukdom och död kan ofta bara antas eftersom djuren till sjöss inte observeras eller hittas döda i land.


När de väl är nedsmutsade med marint liv eller sediment sjunker plastföremål till havsbotten och förorenar havsbotten. Utplaceringen av en fjärrstyrd fordonsubåt i Framsundet Arktis avslöjade 0. Vid dyk mellan 5 och 6 m observerades 15 föremål av skräp, varav 13 var plast. Närvaron av plast på grunda och större djup kan skada sedimentdjuren såsom maskar, fastsittande filtermatare, avlagringsmatare och detritivorer, alla kända för att oavsiktligt få i sig plast. Den hårda ytan av pelagisk plast ger också ett attraktivt och alternativt substrat till naturligt flytande skräp e. Den ökande tillgängligheten av dessa syntetiska och icke biologiskt nedbrytbara material i marint skräp kan öka spridningen och utsikterna för invasion av främmande arter.


Sköldpaddor trasslar in sig i fiskenät, och många havssköldpaddor har hittats döda med plastpåsar i magen. Man tror att de misstar dessa flytande halvtransparenta påsar för maneter och äter dem. Sköldpaddorna dör av att de kvävs eller att de inte kan äta. En död sköldpadda som hittades utanför Hawaii i Stilla havet visade sig ha mer än plastbitar i magen inklusive en del av en kam, ett leksaksbilshjul och nylonrep. Särskilt oroande är flytande plastpåsar som kan förväxlas med maneter, och kasserade fiskeredskap där havssköldpaddor trasslar in sig, eller bitar som de får i sig. Laboratorieexperiment visade att gröna sköldpaddor och sköldpaddor aktivt riktar sig mot och konsumerar plast, oavsett om det är små bitar blandade med matvaror eller enstaka 1 till 10 cm 2 ark.


Sub-dödliga effekter av plast på havssköldpaddor kan vara betydande, men dödligheten till följd av interaktioner med plastskräp är mycket svårare att kvantifiera. Plastintag av havssköldpaddor är en relativt vanlig företeelse, om än ofta i små mängder. Men även i små mängder kan plast döda havssköldpaddor på grund av obstruktion av matstrupen eller perforering av tarmen till exempel. Lindring av gastrointestinal GI-obstruktion av en grön sköldpadda utanför Melbourne Beach, Florida, resulterade i att djuret defekterade 74 främmande föremål under en månadsperiod, inklusive fyra typer av latexballonger, fem olika typer av snören, nio olika typer av mjuk plast, fyra olika typer av hårdplast, en bit mattliknande material och 2 till 4 mm tjärkulor.


Detta vatten tillhandahålls till våra platser, oavsett hur mycket vi filtrerar detta vatten, kan det aldrig återgå till sin rena form och därmed negativt påverka vår hälsa. Vinden bär plastpåsar och andra små plastpartiklar från en plats till en annan, vilket påverkar det stora området. Plastpartiklar frigör farliga kemiska föreningar som ackumuleras i jorden och bryter dess kvalitet påverkar växternas tillväxt. Dessutom producerar avfall på land myggor och olika insekter som kan vara bärare av olika allvarliga sjukdomar. Plastpåsar och annat plastskräp som överförs till floder och hav missförstås som måltider av havsdjur som vanligtvis äter dem och så småningom blir sjuka. Plastpåsar fastnar vanligtvis i deras tarmar och dödar dem också orsaken till många allvarliga sjukdomar.


Plastföroreningar är en orsak till allvarlig oro, den ökar på grund av människors försumlighet. Forskning visar att användningen av plast har ökat avsevärt under de senaste två decennierna som ett resultat av att plast är bekvämt att använda och kostnaden är låg. För att möta de växande kraven från folket har mängden fabriker som tillverkar plastprodukter växt snabbt. Den extra plasten används, det extra plastavfallet samlas på vår planet och orsakar skadliga plastföroreningar. Det satsas mycket på att ta fram dessa fossila bränslen och de behövs för olika funktioner. Om vi ​​fortsätter att använda dessa fördelaktiga bränslen för tillverkning av plast, kommer vi att ta oss ur dem och kommer inte att kunna använda dem för att producera eller driva olika nödvändiga saker.


Plastpåsar och andra plastpartiklar transporteras med luft och vatten till floden, haven och andra vattendrag. Dessa går för picknick och camping också oordning på plastflaskor och paket med chips som förbättrar plastföroreningar. Dessa stackars varelser äter plast istället för måltider orsakar extrem sjukdom hos fiskar, sköldpaddor och olika marina organismer. Forskare hävdar att mängden dödsfall och sjukdomar som orsakas av plastföroreningar kommer att förbättras under de kommande åren.

No comments:

Post a Comment