Tuesday, February 15, 2022

Uppsats om krig och fred

Uppsats om krig och fred



De stora stora ämnena om kriget och freden som diskuteras i romanen med samma namn samt frågorna om den politiska makten och törsten av denna makt som i fallet med Napoleon är fortfarande relevanta i det moderna livet, krig och fred uppsats. Om det finns frid i varje människas sinne så kommer den här världen att fortsätta fredligt. När vi tittar på de utvecklade länderna har vi lite hopp när vi ser att de är det. Krig har verkligen varit ett så markant inslag i varje tidsålder och period att det har kommit att betraktas som en del av nationernas normala liv, krig och fred uppsats. Meddela mig via e-post när andra kommenterar den här artikeln. Det verkar också som att om freden skulle fortsätta under en lång period, skulle människor bli trötta på livets monotoni och söka krig och fred uppsats ty en förändrad människa är en mycket dynamisk varelse och det verkar som om hon inte kan förbli nöjd bara med fredsverk - odling av konst, utveckling av materiella bekvämligheter, utvidgning av kunskap, medel och redskap för ett lyckligt liv.





Begränsar ämnet



Inledning Fred är ett mänskligt behov. Att upprätthålla sinnesfrid hjälper oss att uppnå mål i vårt liv. Fred är vägen för att skapa tillväxt och välstånd i livet. Om det finns frid i varje människas sinne så kommer den här världen att fortsätta fredligt. Utan fred är varje form av utveckling omöjlig. Fred är avgörande för människors överlevnad. Enligt Pandit Jawaharlal Nehrus ord "fred är en dyrbar vara, nödvändig för alla framsteg". Redan från början är vi indianer förtjusta i fred. Närhelst krig inträffade i något land försökte vi lösa problem genom fred.


Nuförtiden är det ingen lätt uppgift att upprätthålla fred eftersom nya generationers människor tror på våld. Som ni vet i vårt land bor flerspråkiga och multireligiösa människor fortfarande lever vi tillsammans lyckligt. Men i ett annat land är tillståndet inte gynnsamt. I ett europeiskt land finns det mycket partiskhet mellan svarta män och vita män. De behandlas aldrig lika. Men i Indien ger vi alla människor jämlikhet oavsett kast, tro och religion. I vårt land var Mahatma Gandhi emot våld och trodde bara på fred. Han ville få självständighet med fred.


Han brukade predika för folket om någon slår dig på ena kinden så ska du skicka fram den andra kinden för att ta en annan smäll vilket betyder att han var en mycket fredsälskande människa. Dessutom Dalai Lama, krig och fred uppsats, Moder Teresa och Saint Francis de Sales är kända som fredsidoler. De försökte få den här världen att förstå att frid är sinnets styrka. Vi kan erövra denna värld endast genom fred. Krig leder alltid till förstörelse i livet. Ingen kan bli lycklig av våld. Ofta kände du att vi inte kunde arbeta på grund av brist på lugn. Fred är nödvändigt inte bara för framsteg i livet utan också för god hälsa. Ett fridfullt sinne kan göra bra arbete. Om du skapar en lugn miljö kommer bara arbetet att ske ordentligt.


Fred hjälper oss att förebygga våld. Varför fred är viktigt för samhället? Fred är viktigt eftersom det ger enighet, optimism och samarbete mellan samhället. Fred ökar vår koncentration i sinnet. när vårt sinne är i fredsläge så påverkas vi inte av andra människors vad de tycker om oss. Ett fridfullt sinne hjälper oss att lära oss och förstå saker snabbare. Fred håller oss mentalt och fysiskt i form. Fred ger samhället styrka. Fred ger samhället brödraskap, lycka och integritet. Fred utvecklar arbetsmöjligheter i samhället. Inget samhälle kan existera utan fred.


Slutsats Fred är det korrekta sättet att upprätthålla kärleken i samhället. Fred är avgörande för att skydda vårt samhälle från att skadas. Fred kan göra vår nation frisk, rik, krig och fred uppsats, och stark. Utan fred är det omöjligt att föreställa sig en välmående och utvecklad nation. Fred kan uppnås endast genom ömsesidig förståelse. Och det är varje människas ansvar att upprätthålla fred i samhället. fred är en mycket viktig dygd man bör ha. När det är lugn i och omkring. vårt sinne kommer att vara krig och fred uppsats och vi arbetar mycket effektivt. Utan fred, krig och fred uppsats, framsteg är mycket svårt. Den främsta orsaken till att vårt land inte utvecklas fullt ut beror på bristen på fred i landet.


Vårt land har några grannländer som alltid försöker skapa oro och störa situationen i landet. På grund av dessa handlingar måste vi alltid vara uppmärksamma, vilket tar friden från oss. Om vi ​​har vänliga grannar behöver vi inte spendera så stora belopp på försvaret och att pengar kan ha använts på utvecklingen av landet. Även under sådana ogynnsamma förhållanden försökte vi upprätthålla fred och försökte träffa överenskommelser med grannländerna, krig och fred uppsats. I sådana försök har vi förlorat stora ledare som Lal Bahadur Shastri.


När det är lugn omkring oss kommer vi att vara glada och hela miljön omkring oss kommer att vara trevlig. Men många politiker försöker störa freden i samhället genom att skapa en skillnad mellan människorna så att de ska få betydelse. Fred är en svårfångad enhet. Sedan tiden odödlig från civilisationens gryning våra ledare, lärda och helgon krig och fred uppsats predikade alltid om fred och försökte uppnå det i den här världen men det verkade alltid vara svårt att uppnå fred i helhet mellan de olika stammar och samhällen som existerade i världen. Det kan finnas många anledningar till att inte ha fred i den här världen, men några av huvudorsakerna kan tillskrivas skillnaderna i kulturer, skillnader i religioner, krig och fred uppsats, skillnad i ideologi och skillnad i hur de olika samhällena lever och strävar efter att utöka sina egna kungadömen eller landsgränser.


Ambitioner och strävanden att vinna över andra länder och styra över dem är grundorsaken till att skapa störningar och oroligheter i denna värld. Även om antalet sådana inkräktare kan vara färre i världen i jämförelse med de fredliga människorna, men ett litet antal dåliga människor är tillräckligt för att förstöra atmosfären över hela världen. Så det här är en mycket svår situation där de flesta människor i världen är fredsälskande men samtidigt finns det få fickor där några terrorister eller illasinnade människor lever och skapar alla källor till problem för människor runt om i världen. Dessa illasinnade människor är envisa i sitt tänkande och förhållningssätt till de andra samhällena och är omöjliga att reparera i krig och fred uppsats känner att även efter att ha undervisat och förklarat dem det moderna sättet och det moderna livet att leva de inte går med på det förslaget och förblir i sin tankegång att slåss och attackera andra.


I denna vanliga värld har varje land blivit så uppslukat av att bevisa sig själv som toppen att det inte ens inser att mänsklighet och fredligt liv går förlorade i de meningslösa tvister mellan länder om gränser och land, etc. Den som vill leva i fred offrar också sitt liv i dessa tvister och friden går förlorad. Att tänka på sina egna framsteg är ett naturligt vanligt beteende, men det är fel att visa sig hög genom att förstöra andras intressen eller deras religioner och samma sak händer i vissa delar av världen. Indien är krig och fred uppsats ett bra exempel, där människor krig och fred uppsats olika religioner och kulturer lever tillsammans i broderskap, ger respekt för varandra.


När en person tänker på andras intressen tillsammans med sig själv och också är nöjd med andras lycka, då blir hans liv automatiskt fridfullt och människor som lever ett så fridfullt liv blir en symbol för fred i samhället också. Ja, mycket fint definiera temat fred av författaren. Alla våra vise har predikat budskapet om fred, krig och fred uppsats. För att de insåg hur viktigt behovet av fred är för en nation. Vi har åtminstone lärt oss något av dem, så åtminstone som indianer är vi stolta över det. I detta sammanhang får de sju vises ord inte glömmas bort. Den moderna berömda personalen i Indien lär oss också fredens ord. Namnen på Gandhiji, Moder Teresa, krig och fred uppsats, Vivekananda, etc.


är betydande. Om vi ​​verkligen vill ha fred i världen, låt oss börja med att älska varandra i vår egen familj. Gud är här, i alla dessa mänskliga själar" av Swami Vivekanand. Så frid gör alla lyckliga både fysiskt och andligt. I den moderna världen, krig och fred uppsats, ordet fred är så viktigt på senare tid, det är min personliga åsikt att det har funnits en kommunal intolerans över hela världen, vars konsekvenser kan bli fruktansvärda. Dessutom har talibanerna tagit över Kabul i och med det senaste tillbakadragandet av amerikanska trupper från Afghanistan och vi bevittnar olika våldshandlingar som aldrig är önskvärda. Så framför allt är detta platsen för fred, så det är möjligt att lösa allt detta endast genom korrekt tillämpning av budskapet om fred.


När kan vi alla glömma våldet och gå till fred? Bra försök från författaren och ämnet är mycket starkt. Kärnan i allas liv är att leva i fred och ingen vill bli störd eller distraherad från livets frid. Den som har uppnått visdom i livet har alltid förespråkat fred och de som är helgon och lärda hänvisade alltid till de heliga böckerna och citerade fred som huvudplanen för att leva i harmoni. Lord Krishna har spelat en stor roll i försöket att avvärja det eventuella Kurukshetra-kriget och har precis bett om fem byar i Pandavas namn men det kunde inte smältas av Duryodhana och därför tillkännagavs det stora kriget.


Till och med vårt land är för en hälsosam fred i regionen och tolererar inte Kinas och Pakistans övergrepp. Så länge som mänskligt krig och fred uppsats stanna kvar, krig och fred uppsats, fred kommer att förbli som det de vill ha mest. Eftersom vi är den mest populära utbildningswebbplatsen i Indien tror vi på att tillhandahålla kvalitetsinnehåll till våra läsare. Om du har några frågor eller funderingar angående något innehåll som publiceras här, kontakta oss gärna via kontaktlänken nedan. Digital marknadsföring av SpiderWorks Technologies, Kochi - Indien. Logga in Registrera dig.


Utbildning Antagning Lär dig engelska Institut Universitet Högskolor Kurser Skolor Studera Uppsats om krig och fred Forumartiklar Fråga experter Tentor Tentamensresultat Övningsprov Frågepapper Fler jobbrecensioner Hjälpämnen Studera utomlands Konsulter Digital marknadsföring Social Hub Nya inlägg Inläggsinnehåll, krig och fred uppsats. Resurser Barnens världsuppsatser. Kommentarer Författare: DR. Srinivasa Rao 20 aug Medlemsnivå: Platinapoäng: 3. Författare: Umesh 26 aug Medlemsnivå: Platinapoäng: 4. Författare: Swati Sharma 27 aug Medlemsnivå: Diamantpoäng: 4.





antigon essäfrågor



Om handlingen att vara pacifist verkligen är gudomlig, är kristna definitivt tvungna att förstå att det inte kan behandlas som en separat enhet från andra värderingar inom kristendomen. Till exempel borde pacifism förklaras tillsammans med andra aspekter av kristendomen som att lita på Gud, förkasta denna världens nöjen och kärlek till varandra. Vi uppskattar alla att kristen pacifism är ett sant värde av gudsfruktan. Men poängen med avledning kommer när själva de kristna ställs inför utmaningar som kan kräva våld att lösa. Även i en vanlig kristens liv kan girighet och lust efter världsliga ägodelar leda till synd. Om det senare är sant, så innebär det att den mänskliga naturen är full av våldsamma handlingar som syftar till att söka de bästa möjligheterna till överlevnad.


På en personlig nivå i en kristens liv är det inte en del av den bibliska läran att delta i krig eller våldshandlingar för att lösa uppkommande konflikter. Kristna kallas att vara fredsstiftare enligt saligprisningarna. Även i fall då vi blir kränkta, är det meningen att vi inte bara ska förlåta dem som förolämpar oss. Vi bör också be för dem så att de får lära känna sanningen. Ur detta perspektiv är det uppenbart att kristna inte ska engagera sig i krig Lon Det senare verkar vara ganska i strid med de bibliska principerna som de kristna förstår. I en kristens fysiska värld kan någon form av våld inte erbjuda någon mening eller mening i livet.


Å andra sidan, om ovanstående uttalande av Hedges förstås i den andliga sfären, då kan det vara mycket meningsfullt för alla seriöst sinnade kristna. Andligt krig ger anledning att leva som kristen. Kristna kämpar ständigt i den andliga världen med mörkrets furstendömen. De gör det genom kristna metoder som bön, fasta, meditation, rening av sig själv och till och med att dyrka Gud i anden. När detta kristna perspektiv omfamnas, då är någon form av fysiskt krig inte inom Guds vilja för mänskligheten. Skriften av Hedges tar inte upp andligt krig som nämnts i föregående stycke. Det talar om fysiskt krig i praktiken.


Därför råder det ingen tvekan om att våld är farligt även i den fysiska världen. Om så är fallet, varför skulle kristna engagera sig i krig för att lösa de utmaningar som de står inför? Om krig är avskyvärt i den fysiska världen, varför skulle kristna som tjänar Gud i de andliga världarna ägna sig åt våldsam lösning på problem? Kristna bör till varje pris anamma pacifism så att de kan förbli trogna sin tro på Gud. Ett fridfullt sinne hjälper oss att lära oss och förstå saker snabbare. Fred håller oss mentalt och fysiskt i form. Fred ger samhället styrka. Fred ger samhället brödraskap, lycka och integritet. Fred utvecklar arbetsmöjligheter i samhället.


Inget samhälle kan existera utan fred. Slutsats Fred är det korrekta sättet att upprätthålla kärleken i samhället. Fred är avgörande för att skydda vårt samhälle från att skadas. Fred kan göra vår nation frisk, rik och stark. Utan fred är det omöjligt att föreställa sig en välmående och utvecklad nation. Fred kan uppnås endast genom ömsesidig förståelse. Och det är varje människas ansvar att upprätthålla fred i samhället. fred är en mycket viktig dygd man bör ha. När det är lugn i och omkring. vårt sinne kommer att vara trevligt och vi arbetar mycket effektivt. Utan fred är framsteg mycket svårt. Den främsta orsaken till att vårt land inte utvecklas fullt ut beror på bristen på fred i landet. Vårt land har några grannländer som alltid försöker skapa oro och störa situationen i landet.


På grund av dessa handlingar måste vi alltid vara uppmärksamma, vilket tar friden från oss. Om vi ​​har vänliga grannar behöver vi inte spendera så stora belopp på försvaret och att pengar kan ha använts på utvecklingen av landet. Även under sådana ogynnsamma förhållanden försökte vi upprätthålla fred och försökte träffa överenskommelser med grannländerna. I sådana försök har vi förlorat stora ledare som Lal Bahadur Shastri. När det är lugn omkring oss kommer vi att vara glada och hela miljön omkring oss kommer att vara trevlig. Men många politiker försöker störa freden i samhället genom att skapa en skillnad mellan människorna så att de ska få betydelse.


Fred är en svårfångad enhet. Sedan tiden odödlig från civilisationens gryning hade våra ledare, forskare och helgon alltid predikat om fred och försökt uppnå den i denna värld, men det verkade alltid vara svårt att uppnå fred i sin helhet mellan de olika stammar och samhällen som existerade i världen. Det kan finnas många anledningar till att inte ha fred i den här världen, men några av huvudorsakerna kan tillskrivas skillnaderna i kulturer, skillnader i religioner, skillnader i ideologi och skillnader i hur de olika samhällena lever och strävar efter att expandera sina egna kungadömen. eller landsgränser. Ambitioner och strävanden att vinna över andra länder och styra över dem är grundorsaken till att skapa störningar och oroligheter i denna värld.


Även om antalet sådana inkräktare kan vara färre i världen i jämförelse med de fredliga människorna, men ett litet antal dåliga människor är tillräckligt för att förstöra atmosfären över hela världen. Så det här är en mycket svår situation där de flesta människor i världen är fredsälskande men samtidigt finns det få fickor där några terrorister eller illasinnade människor lever och skapar alla källor till problem för människor runt om i världen. Dessa illasinnade människor är envisa i sitt tänkande och sitt förhållningssätt till de andra samhällena och är omöjliga att reparera i den meningen att även efter att ha lärt ut och förklarat dem det moderna sättet och det moderna livet att leva de inte går med på det förslaget och förblir i sitt tänkesätt. slåss och attackerar andra.


I denna vanliga värld har varje land blivit så uppslukat av att bevisa sig själv som toppen att det inte ens inser att mänsklighet och fredligt liv går förlorade i de meningslösa tvister mellan länder om gränser och land, etc. Den som vill leva i fred offrar också sitt liv i dessa tvister och friden går förlorad. Att tänka på sina egna framsteg är ett naturligt vanligt beteende, men det är fel att visa sig hög genom att förstöra andras intressen eller deras religioner och samma sak händer i vissa delar av världen. Indien är verkligen ett bra exempel, där människor från olika religioner och kulturer lever tillsammans i broderskap, ger respekt för varandra.


När en person tänker på andras intressen tillsammans med sig själv och också är nöjd med andras lycka, då blir hans liv automatiskt fridfullt och människor som lever ett så fridfullt liv blir en symbol för fred i samhället också. Ja, mycket fint definiera temat fred av författaren. Alla våra vise har predikat budskapet om fred. Efter det stora kriget i , trodde man att det inte skulle bli något krig på länge framöver och en institution kallad Nationernas Förbund grundades som ett skydd mot krigsutbrott. Förekomsten av ett annat krig visade dock definitivt att det är orealistiskt att tänka på en obruten fred och att ingen institution eller församling någonsin kan säkerställa fredens beständighet. Nationernas Förbund kollapsade totalt under de spänningar och påfrestningar som Hitler skapade.


Förenta Nationernas organisation med allt det goda arbete som den har gjort visar sig inte vara så effektivt som man önskade. Ett stort antal krig, de senaste är det ena i Vietnam, det andra mellan Indien och Pakistan, eller Indokina-kriget, Iran-Irak-kriget eller Arab-israel-kriget, har utkämpats trots FN. Faktum är att slåss i en naturlig instinkt hos människan. När individer inte alltid kan leva i fred, är det verkligen för mycket att förvänta sig att så många nationer ska leva i ett tillstånd av evig fred. Dessutom kommer det alltid att finnas stora meningsskillnader mellan olika nationer, olika synvinklar att se på frågor som har internationell betydelse, radikala skillnader i politik och ideologi och dessa kan inte lösas genom enbart diskussioner.


Så att tillgripa krig blir nödvändigt under sådana omständigheter. Före andra världskrigets utbrott skapade till exempel spridningen av kommunismen i Ryssland misstro och misstänksamhet i Europa, demokratin var ett öga för Nazityskland, brittiska konservativa var oroliga för möjligheten att Storbritannien skulle bli kommunistiskt. Kort sagt, den politiska ideologin hos ett land som var avsky för andra tider var verkligen inte gynnsam för fortsatt fred. Lägg till allt detta de traditionella fienderna mellan nationer och internationell disharmoni som har sina rötter i tidigare historia. Till exempel ville Tyskland hämnas de förödmjukande villkor som ålades henne vid slutet av kriget och ville krossa det brittiska imperiet och upprätta ett eget imperium.


Tidigare sår var faktiskt inte läkta och fick den att hämnas.

No comments:

Post a Comment