Wednesday, February 16, 2022

Essä om avskogning

Essä om avskogning



Dessa tre aspekter är viktiga av följande skäl:. Detta är en återspegling av betydelsen av ämnet för forskningen med hänvisning till undersökningen av de primära orsakerna till klimatförändringar. Detta problem har varit relaterat till den viktiga frågan om utarmningen av träd och naturskogar över hela världen. Båda dessa tillvägagångssätt har förtjänst för olika uppsats om avskogning. Om vi ​​tar bort en del av skogen kommer det inte att finnas transpiration av vatten som det borde vara och detta resulterar i att klimatet blir mycket torrare, uppsats om avskogning.





Starta din WordPress-blogg



Skogsavverkning Skogar står på de stora dagordningarna för internationella klimatförändringar, med de starka diskussionerna om systemet med "undvikt avskogning", som är känt som REDD Reductions of Emissions from deforestation and Degradation. Målet med ett sådant system är att skapa incitament för utvecklingsländer att begränsa eller minska avskogning och skogsförstöring. Principen enades om vid den 13:e konferensen för UNFCCC-parter som hölls i december på Bali. Även om principen har godkänts, systemet och dess regler uppsats om avskogning genomförande uppsats om avskogning ännu inte etablerat, uppsats om avskogning. Olika kontroversiella och svåra frågor återstod också att diskuteras, till exempel om man skulle associera oron med Kyotos härledda koldioxidmarknader och system som Clean Development Mechanism och European Trading Scheme, användningen och utformningen av baslinjer, uppsats om avskogning, metoder för att hantera försämring och frågan om potentiell icke-permanens, uppsats om avskogning.


Förslagen från dessa debatter och förväntade beslut kommer att vara... VERK CITERAD CHOMITZ, K. M I strid? Jordbrukets expansion, uppsats om avskogning, fattigdomsminskning och miljö i de tropiska skogarna, World Bank Policy Research Report. Världsbanken, Washington D. HYDE, W. Avskogning och skogsmarkanvändning: ett svar. Världsbankens forskningsobservatör 13 1 Washington D. Avskogning och skogsmarkanvändning: teori, bevis och politiska konsekvenser. Världsbankens forskningsobservatör 11 2. Politiska faktorer genom skapandet uppsats om avskogning ett lagförslag om miljöfrågor, särskilt med avskogningslagar är viktiga för att reglera mängden miljömanipulation som hotar den mänskliga befolkningens välfärd enligt Benstrom. Det har insetts att USA är den mest utvecklade nationen i världen, det är därför det har förmågan att etablera många anläggningar som hjälper till att skydda och stärka miljöns status för att förhindra ekologiska faror såsom förekomsten av avskogning.


USA har en väl stabil politisk struktur som maximerar sin egen implementering av lagar, särskilt med miljöfrågor, det är därför det är ett land som är en förebild för andra nationer för att främja offentlig renlighet. Som en rekommendation för argumentet bör den federala regeringens lagstiftande tjänstemän se över alla miljöaspekter som täcker frågan om avskogning så... Referenser Anderson, Peter Avskogning över hela USA. Tidskrift om miljöfrågor. Dallas: Dallas Printing Company, sidorna Essä om avskogning, Adelaide Implikation av miljöfaror. Alexandria: Compton Publishing. Hogan, Dan Matthews, Christopher Avskogning orsakar global uppvärmning.


Framtiden - Trots förödelsen och de problem som Amazonas egion står inför, uppsats om avskogning är anledning till viss optimism. På grund av värmen och mängden nederbörd, uppsats om avskogning, en del av regnskogen kommer tillbaka när jordbruket eller jordbruket går vidare. Den brasilianska regeringen har, till stor del på grund av internationella påtryckningar från miljögrupper, intagit en hård och repressiv hållning mot vedhuggare och illegal ranching. Det har också begränsat antalet vägar som det kommer att tillåta att byggas in i mer avlägsna regioner. Dessutom ekvatorialklimatet, insekter, uppsats om avskogning, hög luftfuktighet och tropiska sjukdomar håller en betydande del av regnskogen obeboelig, uppsats om avskogning.


Detta, i kombination med ekoturism och en allmän medvetenhet om illegal import av timmer, djur och växter, har fått många att tro att framtiden inte är dyster för området Amazonaskog. EFFENCES "Amazon aforest. 29 juni, htm "Olagliga skogshuggare plundrar. Avskogning, som ett specifikt studieämne, uppsats om avskogning, är särskilt framträdande för sociologisk forskning, med tanke på att trädfällningen till stor del beror på mänskliga aktiviteter. Trots dess betydelse har de flesta empiriska studier hittills huvudsakligen gjorts av geografer, demografer och ekonomer uppsats om avskogning varit i huvudsak teoretiskt.


Bristen på teoretisk förankring fördröjer ackumuleringen av kunskap genom att minska generaliseringsförmågan och förklaringsförmågan hos forskningsresultat. Ändå, uppsats om avskogning teorier om social förändring har föreslagits. Miljöförstöring och avskogning i synnerhet har antagits främst bero på tre källor till förändring: befolkningstillväxt, modernisering och beroende utveckling. Även om alla tre har antagits öka avskogningen, avslöjar den här artikeln dolda komplexiteter i deras relationer som ger oväntade resultat.


Som ett mått på modernisering, till exempel, har urbanisering visat sig ha en kurvlinjär effekt på avskogningshastigheten, vilket resulterar i lägre avskogningstakt på de högsta urbaniseringsnivåerna. Två tidigare outforskade... Verk som citeras Andersen, Lykke E. Dynamiken för avskogning och ekonomisk tillväxt i den brasilianska Amazonas. Cambridge, England: Cambridge University Press, Batterbury, Simon, Timothy Essä om avskogning, och Koy Thomson. Ehrhardt-Martinez, Karen. Hibbard, Michael. Aktuella uppskattningar är att det bara finns 30 cent per person som spenderas av den mexikanska regeringen för att bekämpa avskogningsinsatser. odla några av de lövträd som för närvarande hotas av avskogningsprocessen Peters, Detta problem kan hanteras lokalt genom statliga program och utbildning.


Ett program som utbildar allmänheten om framtida problem med avskogning och sätt att minska effekten av problemet kan sponsras av regeringen och undervisas i enskilda delar av landet. AI-FÖRSORENING En annan allvarlig fråga som det mexikanska folket står inför är luftföroreningar. Mexiko har varit under pistolen angående luftföroreningar i många år. Mexico City är bland världens mest förorenade städer när det kommer till smog och... bara i regnskogarna ligger mer än hälften av jordens arter Rocap. Utrotningen av uppsats om avskogning strängar av regnskogen har orsakat förstörelsen av många ursprungsbefolkningars kulturer.


När dessa folk väl har berövats sina landområden är deras gamla livsstilar inte längre replikerbara i omvärlden, uppsats om avskogning. Ursprungsbefolkningen saknar ofta formella lagliga rättigheter till marken de har bott på i århundraden, vilket gör dem lätta att vräka Rocap. Detta väcker en fråga om orättvisan med avskogning. Utrotningen av regnskogarna är inte bara ett miljöbrott, utan också ett kulturellt brott som liknar det som inträffade i USA, när den infödda befolkningen berövades sin mark. Miljövänner kan inte vrida tillbaka klockan. Det är dock viktigt att hitta mer hållbara sätt att äta och producera materiella varor.


Återvinning, användning av förnybara resurser och bättre användning av marken... Verk som citeras Davidson, J. Den amerikanska upplevelsen. 2 maj, trädet har dött och den sista floden förgiftats och den sista fisken fångats kommer vi att inse att vi inte kan äta pengar ~ Cree Indian Ordspråk Libanon är hem för några av de mest kända skogarna, med Libanons cedrar som nämns i Gamla testamentet många gånger. I årtusenden har dessa träd planterats och återplanterats, vilket har bevarat historien inom landet. Men på senare tid har de gamla skogarna i Libanon avverkats för bränsle för att värma upp fattiga libanesers hem. Under årtusenden har träden på Libanonberget över tid utarmats för att kunna tillverka hus, båtar etc. på grund av den höga kvaliteten på Cedars, uppsats om avskogning.


Även med forntida oman och moderna WWF och AFDC bevarandeförsök att kontrollera nivån av avskogning, finns det fortfarande olika situationer som främjar fortsatt avskogning: täta skogsbränder, exploatering, oreglerad turism och överbetning. Skönheten i…. Referenser Al-Fakih, R. Fattigdom driver på avskogningen i norra Bekaadalen. The Daily Star [Libanon], sid. ashx axzz2n78p81kr Upptäck Libanons skogar i Libanon Arter och utbredning, ekfura, orsak till skogsbränder. php Gunther, M. WWF uppsats om avskogning Libanons skogar: introduktion. Avskogningen av Libanonberget. Geografisk översikt, 59 1uppsats om avskogning, Avskogning i Ghana Den afrikanska nationen Ghanas miljöhistoria är särskilt rik. Hem till en myriad av flora och fauna, det ghananska landskapet är välsignat uppsats om avskogning fler sätt uppsats om avskogning ett.


Vissa skulle faktiskt hävda att det är just denna rikedom som för närvarande leder till en av de värsta miljökatastroferna på den afrikanska kontinenten, för Ghanas rika förråd av naturresurser - från guld till timmer, har hotat att göra denna en gång frodiga nation in i en ödemark. Enligt Microsofts online Encarta, på 1800-talet var den södra halvan av Ghana helt täckt av lövskog, men under åren hade så stora delar av dess skogar förstörts, uppsats om avskogning, överloggad, eller rensad för gruvdrift, att bara orsakerna till... Fungerar citerad Microsoft Encarta. Miljönyhetstjänst. Guld upptäckt under Ghanas skogsreservat.


Det ena är ett heltäckande sätt att öka bruttonationalprodukten uppsats om avskogning genomsnittliga realinkomster via samvetsgranna turism- och tjänstesektoryrken. Ekoturism är en distinkt möjlighet för ett land som är välkänt och välrenommerat för sin unika biologiska mångfald. Närvaron av djur som inte finns någon annan plats på planeten kan driva turismens efterfrågan på att besöka Madagaskar.





uppsats om skönhet



Detta har aktiverats av faktorer som är ekonomiskt, socialt eller politiskt motiverade. Den mänskliga befolkningen har mångdubblats och överträffat de tillgängliga husen, vilket har lett till att människor inkräktar på skogsmarker för behovet av att expandera och utnyttja mark för att bygga hus och bosättningsplaner. Den skyhöga befolkningen har gjort det svårt för människor att få plats med de begränsade hus som finns och lett till att andra röjer skog för att bygga hus. Detta har också krävt behovet av att ha hus möblerade, vilket innebär att det finns ett större behov av att hugga träd för att få timmer för att bygga hushållsmöbler.


Dessutom har denna befolkningsökning lett till efterfrågan på mer mat för att tjäna människor men det finns inte tillräckligt med mark för jordbruk för att producera tillräckligt med mat och därmed tvingar människor att röja skog för att utöka den befintliga jordbruksmarken Allen, De ekonomiska begränsningarna i fattiga länder och utvecklingsländer har gjort det svårt för människor att få tillgång till andra energikällor för matlagning som el och gas och har tvingat dem att vända sig till kol och ved som billigare alternativ. Skogsbränder som utlöses av honungsjägare och kolbrännare är också vanliga och varje gång dessa inträffar förstörs ett stort vegetationstäcke och hundratals djurarter fördrivs. Med den industriella revolutionen på 1800-talet fanns det ett stort behov av energi för att driva maskiner i dessa industrier, vilket gjordes av ånga som genererades från vatten kokat av stockar av träd.


Dessa industrier måste etableras i områden som var långt ifrån mänskliga bosättningar, vilket ger dem inget annat alternativ än att byggas i skogsområden och detta uppmuntrade röjning av skog för att ge plats för byggnader att byggas upp. Dessutom fanns det ett behov av att ge personalen i dessa industrier hus nära dem för att spara tid som slösas bort på resor, vilket leder till att fler skogar röjs. På grund av den ökade tekniken som fick många människor att skaffa fordon fanns det ett stort behov av att ha vägar som var framkomliga under hela året Morley. Detta kunde bara vara möjligt genom att inkräkta på skogsmark eftersom detta var ett enklare alternativ jämfört med att flytta människor.


I den moderna världen har skogarna fortsatt att utarmas eftersom efterfrågan på papper, massa, plywood, timmer, möbler och trä fortsätter att öka på grund av den höga befolkningen. Forskningen om jordbrukssektorn ledde till antagandet av bättre sätt att säkerställa att grödor odlas under hela året med hjälp av bevattningsjordbruk. Dessa bevattningsgårdar är vanligtvis för kommersiella ändamål och som ett resultat röjs stora spår av skogsmark i försöket att skapa mer mark för växtodling och odling. Allen, Turism är en av de största inkomstkällorna för många länder i världen. Denna praxis äventyrar ibland skogarnas överlevnad när turister trampar på naturlig växtlighet genom sina kontinuerliga besök i viltparker och viltreservat. Politik spelar en mycket viktig roll när det gäller skogar och andra naturresurser eftersom den utgör en väg genom vilken makt utövas och delas i alla länder i världen.


Lagstiftning av nya lagar och förordningar ligger enbart på den politiska eliten och majoriteten av beslut som styr bevarandet och skyddet av naturresurser ligger på axlarna av dessa administratörer i deras olika kategorier. Men samma organ som har mandat att bevara dessa naturresurser har i de flesta fall antagit lagar som har lett till förödande effekter på skogarna Newton. Sådana lagar inkluderar vidarebosättning av människor i naturskogar och upprättande av jordbrukszoner som har lett till intrång av skog för att ge utrymme för tillgång till mark för dessa ändamål. Vid andra tillfällen har planer på att stifta lagar mot illegal avverkning och intrång i skogsreservat mött hårda reaktioner från politiker vars egenintressen påverkas av politiken.


De arbetar mycket hårt för att se till att sådana motioner i parlamentet inte går igenom eftersom offren försöker skydda sina väljare från alla ansträngningar som syftar till att förändra eller störa deras normala liv oavsett påverkan på skogarna. I andra fall har människor använt sina politiska positioner för att illegalt skaffa mark som är öronmärkt som naturreservat för deras vinster och intressen Palmer, Sådana markspår har getts till sina politiska vänner och civila som uppfattas som anhängare av ett visst politiskt parti eller en viss kandidat vid bekostnad av exploatering av dessa skogar och andra naturresurser som är avsedda för allmänintresset. Människor är alltid ansvariga och ansvariga för sina handlingar och röjning av skog är inget undantag. Idag utgör skogstäcket på jorden mindre än trettio procent och fortsätter att minska i en alarmerande takt.


Det finns många effekter som avskogning har haft på människor, vilda djur och miljön i nästan alla aspekter av deras liv, vilket visas i följande kategorier;. Genom den urskillningslösa avverkningen av skogar utsätts jorden för de skadliga ultravioletta strålarna som kallas UV-B-strålar från solen som ett resultat av utarmningen av ozonskiktet. Utarmningen av ozonskiktet leder till ökenspridning av åkermarker som tvingar bönder att invadera skogarna nära dem samtidigt som de söker välbevattnad mark för jordbruk och kapplöpningen mellan ökenspridning och avskogning förnyas. Skogar spelar en mycket viktig roll i reningen av luft i miljön genom syrecykeln. Industrier, maskiner och bilar släpper ut skadliga gaser som vanligtvis absorberas av växter för att tillverka deras mat.


När skogar förstörs minskar växthuseffekten och dessa skadliga gaser stannar kvar i atmosfären vilket leder till global uppvärmning på grund av minskningen av ozonskiktet Morley. Så småningom torkas vattenkroppar som ligger nära land, vilket orsakar vattenbrist och resulterar i döden av många levande organismer som floder, dammar och sjöar avdunstar på grund av överskottsvärme. Havet och sjön fylls när deras nivåer stiger på grund av att isen smälter på inlandsisen, vilket leder till översvämningar av de närliggande bosättningsområdena. Alla djur är direkt beroende av vegetationstäcke för att överleva. Miljontals fåglar, däggdjur och vattenlevande djur förlorar sina hem och säkra gömmor från rovdjur och svåra förhållanden. När dessa skogar förstörs bryts näringsnäten och näringskedjorna då de inblandade arterna dödas av avskogning, vilket utsätter hela ekosystemet för särskiljning.


Klimatet regleras av skogar genom att säkerställa att mängden vattenånga i atmosfären upprätthålls. Närvaron av hög luftfuktighet innebär att det finns en stor potential för konstant regn som kommer att stödja växtlighet, medan liten eller frånvaro av fuktighet innebär risken för torka och följaktligen en minskning av vattenförsörjningen för den mat som krävs av människor, växter och djur. Jordens sammansättning bestäms till stor del av mängden hummus på den och skogar spelar en stor roll för att säkerställa att jorden berikas med gödsel på grund av löv och kvistar som faller och bryts ner för att bilda detta bördiga element i jorden Palmer, När skogarna är uttömda förblir jorden bar och infertil och användningen av konstgödsel blir för dyr och utom räckhåll för många bönder.


Trädens rötter som tränger djupt ner i jorden hjälper till att lufta marken för att minska surheten och förse de levande varelserna med syre. När sådana träd elimineras finns det en stor risk för att jorden blir sur på grund av otillräcklig luftcirkulation och därför blir infertil. Mikroorganismerna som lever i jorden dör som ett resultat av exponering för överdriven värme och brist på tillräckligt med syre som till slut stoppar nedbrytningen av materia för att bilda humus. Människor är oskiljaktiga från sin omgivning eftersom hela deras liv är beroende av de resurser som naturen erbjuder. Människokroppen kräver många näringsämnen från växter, djur och miljön inklusive vitamin D som erhålls från solen.


Det bör dock noteras att för mycket exponering av människokroppen för ultravioletta strålar av typ UV-B utsätter kroppen för skador på DNA-strukturen som resulterar i hudinfektioner inklusive cancer Newton. Utöver detta utsätts människor för skadliga kvävgaser som släpps ut från industrier och bilar som kan leda till lung- och hudinfektioner. Människor förlitar sig på miljön för mat, tak över huvudet och kläder och när skogarna utarmas avbryts livsmedelsproduktionskedjan eftersom träd utgör den primära faktorn för livsmedelsproduktion. på grund av hög efterfrågan på den begränsade tillgängliga maten som produceras, vilket höjer levnadskostnaderna till höga nivåer.


Öknarnas intrång av åkermark minskar storleken på den mark som används för jordbruk till ödemarken, vilket resulterar i bristen på livsmedelsförsörjning, vilket gör att människor lider i sökandet efter färsk mat som grönsaker och frukter. Under denna förflyttningsprocess uppstår många konflikter mellan människor och vilda djur och leder till att människor och djur dör och förstör grödor och egendom. Har du någonsin tänkt på hur viktig skog är i livet? Träden i din omgivning verkar oviktiga när du går i det dagliga livet, och erkänner dem bara som landskapet och bakgrunden i ditt liv. Men om du tänker på det, träd finns överallt i Definition Avskogning är omvandlingen av skogsområden till icke-skogsområden för användning såsom odlingsbar mark, betesmark, förortsbruk, avverkat område eller karg mark.


Avskogning kan också ses som eliminering av skog som leder till flera ekologiska och miljömässiga variationer och leder i sin tur till avskogning miljöfrågor. Avskogning är att hugga ner träd. Tillståndet orsakas av både naturliga och mänskliga aktiviteter. Aktiviteterna kan antingen vara direkta eller indirekta. Som ett sätt att skaffa mat ägnar sig människor åt odlingar och boskapsskötsel. Jordbruksmetoden kräver att hitta Den här uppsatsen handlar om miljön och problemet med avskogning. En miljö är allt som omger oss. Det kan vara levande eller icke-levande.


Miljön gör vår förmåga att leva mycket lättare. Den förser oss med frisk luft att andas och täcker vår planet med träd för avskogning av miljöproblem. Inledning Avskogning är en viktig fråga som påverkar många djurarter runt om i världen. Det är när människor fäller träd för material för att bygga strukturer, använda som ved, göra papper eller rensa ett område för att bygga byggnader i. Orangutanger är en av många Skogar är lungorna i vårt land, som renar luften och ger frisk styrka till vårt folk. Amazonas avskogning började inte bara med européerna, men det finns många problem som jorden står inför och två stora är effekterna av nedskräpning och avskogning.


Tillträde den 3 februari, Acid Rain: Behöver du börja bära en regnhatt? Åtkom den 3 februari, Barney, Gerald O. Hela världen i våra händer. SF Krönika. Åtkom den 3 februari, Bryant, Peter J. Biologisk mångfald och bevarande: En hypertextbok. Åtkom den 3 februari, Global Warming Sedan den första gången den nämndes vid FN:s generalförsamling har den globala uppvärmningen kommit att betraktas som den största mänskliga utvecklingsutmaningen för 2000-talet McInerney-Lankford, Darrow, ajamani och Banque. Detta har föranlett flera studier, konventioner och policyutvecklingsmöten som syftar till att stoppa situationen.


En sådan studie var den fjärde utvärderingsrapporten från Intergovernmental Panel on Climate Change IPCC. Fynd som släpptes i visade att de globala temperaturerna var otvetydiga och accelererande. Magnituden - en genomsnittlig ökning på 0. Den oroande aspekten är att uppvärmningstrenden kommer att fortsätta med en förutspådd ökning på cirka 1. De ökande temperaturerna kommer att ha djupgående effekter på livet på jorden eftersom det förväntas att uppvärmningen kommer att störa... Referenser Berg, L. Inledande botanik: Växter, människor och miljö. Islam, M. Greening of Petroleum Operations: The Science of Sustainable Energy Production. Maslin, M. Global uppvärmning. Stillwater, MN: Voyageur Press. McInerney-Lankford, S. Mänskliga rättigheter och klimatförändringar: En översyn av de internationella juridiska dimensionerna.


Washington, D. C: Världsbanken. Samhällskollapser Miljödeterminism har länge varit i onåd bland historiker och samhällsvetare, även om långt in på 1800-talet till och med majoriteten av västerlänningar var starkt beroende av klimatet och miljön för sin överlevnad. Eftersom hela världsekonomin var baserad på jordbruk innebar bristande skördar hungersnöd, epidemier och död för dem som var på eller under existensminimum. Sådan hungersnöd var en primär orsak till störtandet av monarkin i Frankrike, till exempel, och de ledde till uppror, upplopp och instabilitet var de än inträffade. Så sent som i Irland ledde den stora potatisskada till döden eller invandringen av hälften av befolkningen och nästan förstörelsen av det irländska samhället.


När det gäller Påskön, norrländska Grönland och den klassiska Maya-civilisationen ledde klimatförändringar i kombination med avskogning och jordbruksmetoder som förstörde miljön till den totala kollapsen... Kollaps: Hur samhällen väljer att misslyckas eller lyckas med Penguin Books, Demarest Arthur A.. Ancient Maya: The Rise and Fall of a Rainforest Civilization Cambridge University Press, Fagan, Brian M. The Little Ice Age: How Climate Made History Basic Books, Gill, Richardson B. The Great Maya Droughts: Water, Life, and Death University of New Mexico Press, Leblancs alkaliproduktionsprocesser var särskilt skadliga, men de följde i linje med tidigare industriella processer.


Med andra ord, den första brittiska miljölagstiftningen var inte så mycket ett svar på en kvalitativ förändring av industriella processer och deras miljöpåverkan utan mer på en kvantitativ ökning av föroreningskällor som fram till den tidpunkten hade varit om än knappt tolerabel. Lagstiftning som uppstår från allmänhetens ilska I centrum för den första brittiska miljölagstiftningen var Leblanc-processen, en industriell process som producerade soda som kemiskt är natriumkarbonat som kom i bruk under 1800-talets första decennier. Uppkallad efter sin uppfinnare, Nicolas Leblanc, ersatte den en äldre process där soda hade framställts från träaska.


Men eftersom tillgången på träaska minskade på grund av avskogning, en process som ägde rum både i Storbritannien och över hela... Resurslagen WRA i denna lag "fastställer miljöbyråns skyldigheter EA på översvämningsskydd och andra områden relaterade till vattenförvaltning och kvalitet. Detta innebär att EA inte är skyldig att konstruera eller underhålla sådana verk. I praktiken kommer EA bara att fortsätta med system som inte bara är fördelaktiga utan kostnadseffektiva. Första nationen. Till exempel kategoriseras ungefär 33 procent av Thailands vattenkällor som ha bajskvalitet och fenomenet anses vara ett allvarligt miljöproblem.


Moeove, Thailand hör till de sista asiatiska länen baserat på tillgängliga mängder fesh vatten per capita WWF. I detta sammanhang har den thailändska regeringen och det thailändska folket börjat uppmärksamma effekten av miljöproblemen, liksom till poblemets närliggande ekonomi. Människor anstränger sig för att köpa produkter som är miljövänliga och, trots att de, för att minimera de negativa miljökonsekvenserna av konsumtion. En första ansträngning i den här dietionen var införandet av Thai Geen Label Scheme i och dess formella lansering ett år sent Geen Label Thailand. I första hand stöder programmet utvecklingen av geen produktsektorn genom att införa information om konsumenter och standarder för företag. referenser och marknadsföringsstrategier för gröna aktier: Specifikt för den österrikiska marknaden.


Dessa effekter skulle vara orättvist hårda för utvecklingsländer, som hade lite att göra med att skapa problemet; detta är en av anledningarna till att de senaste internationella samtalen i Köpenhamn har avstannat WGW. Inte bara skulle dessa länder inte kunna utvecklas lika snabbt och ha friskare befolkningar och stabilare regeringar, utan industrialiserade länder skulle också se negativa ekonomiska effekter, vilket gör många rädda för göra några större övergångar utan en säkrare analys av problemet med global uppvärmning, och av en mänsklig orsak bakom den. Effekterna av den globala uppvärmningen Även om den globala uppvärmningen inte är verklig, eller om mänskliga utsläpp inte ligger bakom den, motiverar de möjliga konsekvenserna och tangentiella nackdelarna med det fortsatta utsläppet av koldioxid och en ökning av den globala uppvärmningen att åtgärder vidtas för att hitta renare bränslen och energikällor.


Varmare temperaturer skulle direkt leda till tätare och mer våldsamma stormar och... Politiska frågor och turism Under åren har det funnits oro över det fettskiftande vädermönster som orsakats av den globala uppvärmningen. Extrema och oregelbundna väderförhållanden har upplevts i nästan alla delar av världen. Den här uppsatsen kommer att granska den litteratur som finns tillgänglig om definitionen av global uppvärmning, orsakerna till global uppvärmning, effekterna av global uppvärmning på samhället och nationerna, vad regeringen gör för att stoppa den globala uppvärmningen, samt vad icke-statliga organisationer eller icke-statliga organisationer gör för att stoppa den globala uppvärmningen och slutligen vad som bör göras för att stoppa den globala uppvärmningen.


Uppsatsen kommer också att granska den globala uppvärmningens och nationernas inverkan på turism och hur de förändrade vädermönstren har påverkat turismtrenderna ur det mänskliga perspektivet såväl som ur flora- och faunaperspektivet. Detta kommer att visa hur den globala uppvärmningen har påverkat... Referenser Admin, Definition av global uppvärmning. Effekter av global uppvärmning på turism i Afrika. htm Anita Pleumaron, Turism Känner värmen av global uppvärmning. Kraftfull intressentpolicy för att förhindra industriell miljöpåverkan Friedmans intressentteori betonar den kritiska funktionen hos intressenter när det gäller att fastställa företagets mål och ansvar. Ansvar i ett företag anges som individuell roll för varje anställd och chef att agera och rapportera till den övre nivån och slutligen till de beslutande styrelserna.


Som högsta ledning och beslutsfattare riktar företagsledare sitt ansvar till intressenterna, bokstavligen som företagets "ägare", till vilka alla löpande processer i företaget, målsättningar och spenderade pengar ska rapporteras till. Vilken kompetens och kreativitet chefer än har måste utnyttjas inom det ansvarsområde de har gentemot intressenterna, eftersom intressenterna är den högsta beslutsfattande styrelsen. Bolagsledamöter agerar utifrån aktieägarnas intressen som intressenter.


Scholl läser dem som... Bibliografi Camill, Phil. 15 december, The Deforestation of the Amazon: A Case Study in Understanding Ecosystems and Their Value. Institutionen för biologi Carleton College. 28 mars, De Leon, R. Och White A. Mangroveresurser minskar i Filippinerna: Regeringen och samhället letar efter nya lösningar. Intercoast Network nyhetsbrev. Specialutgåva 1. Demosthenous, M. 20 juni, The Social Responsibility of Business: A Review. Handelshögskolan. Flinders University of South Australia. Livsverk:.


De naturliga faktorer som påverkar infiltrationshastigheten inkluderar markegenskaper, växter och djur och topografi. Människan kan modifiera dessa egenskaper för att i hög grad påverka avrinning. Å andra sidan kommer kala marker att erbjuda mindre motstånd mot vatten och därmed snabbare avrinning. I händelse av att nederbörden producerar mycket vatten till landytan än vad det kan absorberas av marken, kommer överskottsvattnet att lämnas kvar på ytan för att rinna nerför sluttningar som avrinning. et områden med högre vegetationstäcke kan ha högre grundvattennivåer som leder till snabbare mättnad och därmed avrinning. På markegenskaper kommer finare jordar att minska infiltration och öka avrinning och vice versa. Ändå kan storleken på regndroppar hjälpa till att kompaktera marken och minska avrinning. När det gäller växttäcke ökar de infiltrationshastigheten genom att de saktar ner tempot...


Verk citerade Rodriguez, Daniel Andres, Javier Tomasella och Claudia Linhares. Påverkar omvandlingen av skogen till betesmark den hydrologiska reaktionen i Amazonas avrinningsområden? Signaler i Ji-Parana-bassängen. Prisoner's Dilemma-situationer är vanligare än vad vissa faktiskt tror att de är, eftersom de flesta ofta stöter på dem i sina dagliga liv. Med tanke på att Axelrod har en bakgrund inom statsvetenskap, observerade han att PD ofta påträffas i U. Senatorer är vana vid att hjälpa sina kollegor, eftersom de är fullt medvetna om att deras hjälp kommer att förverkligas i att deras kollegor betalar tillbaka dem.


Den hjälp som U. Senatorer ger sina kollegor allt från handel med röster till att locka väljare för dem. Man kan faktiskt hävda att ömsesidighet är en av de viktigaste faktorerna i USA. Senaten Axelrod, sid. Det verkar dock som att saker i senaten inte alltid var så här, och att senatorer för bara några decennier sedan verkade mer villiga att stödja begrepp som svek och falskhet istället för att hjälpa varandra. Överraskande nog, människor i U. Senaten har blivit... Citerade verk: 1. Axelrod R. Utvecklingen av samarbete. New York: Basic Books. Baert Wiener J. Global miljöförordning: val av instrument i juridiskt sammanhang. Yale Law Journal Behreandt D.


Teorin om den globala uppvärmningen föreslår att människans aktiviteter får jorden att värmas upp, men det finns övertygande vetenskapliga bevis som inte stöder denna slutsats," New American. Clemons E. Schimmelbusch H. Personlig, lokal eller nationell fråga; Klimatförändringar har blivit ett av de mest omdiskuterade ämnena som markerar de nuvarande politiska dagordningarna över hela världen. Det internationella samfundet, de internationella och regionala icke-statliga organisationerna samt den allmänna opinionen flaggar ständigt fler och fler frågor om den negativa påverkan avsaknaden av hållbar utveckling har på miljön. Bland andra perspektiv, ett som ganska ofta har övervägts i samband med detta ämne är den roll internationella organisationer och i synnerhet de på FN-nivå har för att mildra riskerna för klimatförändringar på global nivå.


Detta är enligt min mening en viktig fråga att diskutera ur flera synvinklar; För det första påverkar frågan om klimatförändringar världen på global nivå och dess perspektiv är dystra i jämförelse med de ansträngningar som varje stat gör individuellt för att ta itu med situationens särdrag; för det andra,…. Valutafluktuationer tenderar att skapa instabilitet och störa turisternas planering. I tider av en ekonomisk recession är det normalt mycket fluktuationer i valutorna. Under föregående år stärktes många valutor i värde medan några deprecierade. Uppskattningen av Great Ritain Pound och U.


Dollarn mot valutor i andra länder, såsom länder i tredje världen, medan deprecieringen av pakistanska rupier, indiska rupier och lankesiska rupier mot U. Dollar REPORTER, Personal, gjorde det mindre sannolikt för resenärer som befinner sig på sådana platser att planera att besöka länder, eftersom utgifter för varor och tjänster kommer att uppstå i den värderade valutan i destinationslandet och måste stödjas av den deprecierade hemmavalutan. Dessa ökade utgifter, särskilt i tider av en ekonomisk lågkonjunktur, anses vara en lyx som måste förbises, åtminstone tills... Bibliografi ALI, Shazad. Terrorismens uppkomst: Undersöker terrorismen i Mellanöstern ur ett pakistanskt perspektiv.


Duke Journal of Public Affairs. Bangkoks nya flygplats öppnar för första kommersiella flygningar. Vart har alla affärsresenärer tagit vägen? Tillgänglig från World Wide Web: CNBC. Tillgänglig från World Wide Web:. Global uppvärmning: fakta än fiktion Fokus i denna artikel ligger på global uppvärmning och dess orsaker. I introduktionsfasen har vi gett en kort översikt av problemet tillsammans med en kort titt på detaljerna i själva problemet. Det nämns här att hur mycket förändring som faktiskt har registrerats under de föregående decennierna och vad framtiden kan ha för planeten om trenden fortsätter som den är just nu.


Den har också nämnt konsekvenserna av temperaturhöjningar som kan resultera i många olika scenarier. Vi fokuserade sedan på orsakerna till problemet och fick återigen en kort översikt över det, orsakerna delades upp i två huvudsektioner och ordentlig betoning lades på en av dem för att ge fenomenets grundorsak. Diskussionsfasen har en mer djupgående titt på orsakerna... Referenser Johansen, B. Global Warming Desk Referens. Connecticut: Greenwood Press. Uzawa, H. Ekonomisk teori och global uppvärmning. Cambridge, Storbritannien: Cambridge Press. Weart, S. Upptäckten av den globala uppvärmningen. Cambridge, MA: Harvard Press. Harris, P. Global uppvärmning och Östasien.


New York: Routledge. Exploatering av ekosystem Skogar har länge exploaterats. De skördas för sitt virke eller röjs för jordbruksmark, båda aktiviteterna är helt destruktiva för ekosystemet. Myrkärret finns typiskt inom skogen och är vanligtvis inte föremål för exploatering förrän skogen själv är det, eftersom skogen fungerar som en naturlig barriär för kärret. Förstörelsen av skogar för timmer är utan tvekan den minsta av de två formerna av exploatering, åtminstone i länder med aktiva skogsbruksprogram, eftersom skogarna kommer att ha potential att förnyas. Men förstörelsen av skogens ekosystem är förknippad med flera negativa resultat.


Skogssystemets biologiska mångfald minskar, och denna effekt är starkare ju mer skog som avverkas. Förstörelsen för jordbruket är permanent, vilket innebär att förlusten av biologisk mångfald är permanent. Endemiska och hotade arter utrotas, eller deras antal minskar Chediack, Fenland utnyttjas ofta... Referenser Breward, N. Tungmetallförorenade jordar associerade med dränerad fenmark i Lancashire, England, Storbritannien, avslöjat av BGS Soil Geochemical Survey. Tillämpad geokemi. Chediack, S. Effekten av skogsexploatering på struktur, mångfald och floristisk sammansättning av palmitodominerade atlantiska skogar i Misiones, Argentina. Vol 56 2 Fredeen, A. Klimatförändringar och fjälltallbaggen.


University of Northern British Columbia. Kritiskt behov av nya definitioner av skog och skogsförstöring i globala klimatförändringsavtal. Konserveringsbrev. låglandet Maya decimering är mycket mer än någon gång tidigare, och det finns för närvarande flera studier som koncentrerar sig på perioden från ungefär A. Tidigare har forskare haft en tendens att summera förtydliganden av decimeringen från enskilda lokaler och områden till myrarna i sin helhet. Senare metoder driver på de extraordinära skillnaderna i förändringar som ägde rum över träsken under Terminal Classic och Early Post klassiska perioder. I enlighet med dessa linjer råder det för närvarande en allmän enighet om uppfattningen att Mayakulturen och civilisationen i allmänhet inte föll, även om många zoner upplevde betydande förändringar. Nuvarande scenarier är resultatet av de långväga delarna av samspelet mellan människa och miljö.


Faktum är att vi har en långsiktig syn, med tanke på slutmålet att på bästa sätt förstå ständiga förändringar i omgivande miljöer vi observerar i nutid. Analys av…. Referenser Aimers, James J. Oldfield, F. Tidigare globala förändringar SIDOR: Statusrapport och genomförandeplan. IGBP Report Stockholm: International Geosphere-Biosphere Program Dunning, Nicholas, et al. Uppstår från Bajos: The Evolution of a Neotropical Landscape and the Rise of Maya Civilization. Oxford: Blackwell Publishing, Chase, A.


El norte y el sur: pol? Mayab 8: -- Inledning Är utilitarism ett effektivt förhållningssätt till miljöetik? Beteenden som visar personligt och kollektivt ansvar gentemot omgivningen kan leda till konkreta kortsiktiga och långsiktiga mål som gynnar ett stort antal människor. Att minska föroreningar, begränsa avskogningen, bevara naturresurser, skydda känsliga ekosystem och mildra klimatförändringarna ger det största goda för det största antalet, vad John Stuart Mill refererar till som summum bonum, den grundläggande principen för utilitarism.


Därför kan de flesta miljömedvetna policyer, affärspraxis och personliga beteenden ses i utilitaristiska termer. Förklaring av teori Utilitarism är en konsekvensetisk teori, som i huvudsak innebär att dess förespråkare fokuserar mer på konsekvenserna av handlingar än på motiven för handlingar. Haines, n. Det finns flera typer av utilitarism, inklusive handling-utilitarism och regel-utilitarism. Akt utilitarism antyder att varje handling är moraliskt rätt när den leder till konsekvenser som är bättre än eller... Kvinnorna skördar hållbart föremål från skogen och hur de producerar eteriska oljor, lotioner och tvålar från ingredienserna de skördar.


Eftersom de bara skördar ingredienser istället för att använda hela växten lever skogen vidare, medan de fortfarande tjänar en inkomst från försäljningen av sina produkter. Många experter har idéer om hur man kan förbättra hållbar utveckling i regionen. En annan expert säger, "Till exempel, förbättrad övervakning av artförlust minskar okunskapen om det ekologiska systemet och kan leda till patent på medicinalväxter. Att övertyga företag att investera i denna typ av utveckling har ofta fallit för döva öron på grund av kostnader. Många mycket stora globala företag har stora verksamheter i regnskogen, som Mitsubishi och Georgia Pacific, och eftersom regeringen i huvudsak ger dem fritt styre med lite reglering, exploaterar de regnskogen...


Referenser Butler, Rhett a. Det mesta av vårt mänskliga samhälle styrs av girighet som orsakar obalans i naturen. Konsumentismen har lett till en energikris och ett föroreningsproblem på samma gång. I den här takten förvånar det mig inte att de flesta av våra avgörande energikällor håller på att utarmas. Jag tror på att vara en del av naturen och ta emot alla dess gåvor. Men min religion lär mig att ge tillbaka så mycket som vi tar. Ju tidigare folk inser detta; desto lättare blir det att lösa våra problem. Jag stöder många miljökampanjer i mitt samhälle. Jag har deltagit i olika arrangemang som anordnats av dem som genomfört städverksamhet i grannskapet och deras framgårdar.


Vår familj har haft trädgård sedan jag var väldigt liten. Det har varit en del av mitt liv och jag skulle förmodligen ha en trädgård när jag skaffar ett eget hus... Två allmänna tillvägagångssätt används i samband med mangroverestaurering. En metod fokuserar bara på återplantering av mangrove för att fylla på de som gick förlorade. Den andra koncentrerar sig på att upptäcka orsaken till förlusterna och förhindra ytterligare förlust av mangrovehabitat. Båda dessa tillvägagångssätt har förtjänst av olika skäl. Det första alternativet är att plantera mangrove för att fylla på områden som har gått förlorade.


Denna metod är den mest kostsamma när det gäller kapitalinsats. Det kommer dock att resultera i den snabbaste återhämtningen av mangroveskogarna. Men som nämnts tidigare kan återplantering vara svårt, särskilt om området har varit... Referenser Coastal Conservancy Association CCA. CCA Florida Habitat Restoration Projects. CSIRO Australien, februari Stormvågorna ökar med värmande hav. htm Hill, K. Vad är en lagun? Smithsonian Marine Station vid Fort Pierce. Institutionen för miljöskydd n. Floridas mangrove "Walking Trees" Florida Marine Research Institute. Åtgärderna skulle kunna införas genom utbildning av befolkningen och brott mot dessa bestämmelser borde bötfällas stränga.


En bättre återvinningsprocess - Detta skulle stödjas av den selektiva sophämtningen och skulle vara obligatoriskt för alla organisationer. Att bryta mot reglerna skulle få stränga böter 3. Stoppa avskogning - Detta måste göras över hela världen och nationella myndigheter måste vara de enda som beviljar trädavverkningsrättigheter och endast efter intensiva analyser. Dessutom måste nya träd planteras. Olaglig avskogning bör bestraffas med fängelse 4. Modernisera den teknik som används av de mest förorenande industrierna – dessa program bör stödjas med statliga subventioner och de stater som vägrar bör prövas internationellt 5.


minska användningen av resurser - detta skulle kunna uppnås genom bättre kontroll- och föroreningssystem och skulle också minska de allmänna nivåerna av konsumtion, även i bästa fall... Referenser Connor, S. html, senast tillgänglig den 12 mars, , Expert: China Overtakes U. När de nåddes den 12 mars kan ö-nationer vara vackra, men deras isolering gör dem sårbara för yttre krafter som alltmer hotar deras överlevnad. Stigande havsnivåer kopplat till global uppvärmning kan sänka en del helt och hållet. Tuvalu, en stat i Stillahavsområdet vars topphöjd stiger bara 5 meter över havet, kan vara obeboelig inom 50 år, säger vissa experter. Ett liknande öde kan också döma Maldiverna, Marshallöarna, Kiribati och Tokelau.


Av alla hot som önationer står inför, kunde höjningen av havsnivån vara den mest katastrofala i början av s, satelliter började generera mer omfattande profiler av global havsnivå. Schmidt när vi diskuterar denna fråga glider vi ofta tillbaka till... Verk Citerat Mastny, Lisa. Pitois, Sophie, Michael H. Jackson och Brian J. Schmidt, Charles W. Schwartz, Brian S. Glass och Howard Hu. Krukorna kommer att packas i resistenta tecknade lådor som kommer att ha tryckt namn och kontaktuppgifter för producenten och säljarna.


Vid köp över 20 blomkrukor blir leveransen till kundernas hus avgiftsfri. Produkterna har 24 månaders garanti, varefter tillverkaren uppmuntrar köparen att vända sig till reparations- och supportavdelningen. Tipping Point "Tipping Point är en sociologisk term som hänvisar till ögonblicket när något ovanligt blir vanligt. Utefter marknadsföringsprocessen kan produkten nå vändpunkten och bli en vanlig produkt. De fås lag De få representeras av individer eller... Detta är sant oavsett din tro på just denna fråga. I det sista arbetet som diskuteras i det här dokumentet "Global armering och utarmning av ozonskiktet: STS-frågor för samhällskunskapsklassrum" finns det ett rop från pedagoger att komma överens med fakta om global uppvärmning och få en känsla av hur man undervisar dessa fakta till lärare och elever.


Informationen som ges till utbildare är deprimerande, som en utbildarstudent sa och det är svårt att komma på ett sätt att lära ut frågorna. utan utvecklingen av en större förståelse för teknikens "fjärilseffekt" kommer det sannolikt inte att finnas en mer ansvarsfull mänsklighet.

No comments:

Post a Comment