Friday, January 21, 2022

Hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats

Hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats



com Best-UK-Dissertation. Kom ihåg att poängen med att jämföra och kontrastera är att ge användbar kunskap till läsaren. Fyll bara i formuläret, hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats, tryck på knappen och oroa dig inte! Vi har lagt till ett antal jämför och kontrast uppsatsexempel så att du har en fungerande uppfattning om hur dessa typer av uppsatser skrivs. Avhandlingen skulle kunna luta mer mot att jämföra, kontrastera eller bådadera. Alternativt kan du börja med en introduktion, sedan skriva ett stycke som diskuterar likheterna mellan de två ämnena, sedan ett stycke som utforskar skillnaderna mellan de två ämnena och sedan slutligen avsluta med en slutsats. Uppsats om global uppvärmning och huvudtyperna av föroreningar för att skriva uppsatser.





TIPS 1: Brainstorma om ett kontrastuppsatsämne



Att lära sig att skriva en jämföra och kontrastera uppsats är en övergångsrit för många studenter, eftersom denna typ av uppsats är en av de vanligaste uppdragen på college, särskilt under det första året. Att skriva en jämför- och kontrastuppsats hjälper eleverna att utveckla och förbättra färdigheter som kritiskt resonemang, vetenskaplig argumentation och organiserat systematiskt skrivande. De bästa uppsatserna av den här typen har ett tydligt syfte, som att belysa en komplex idé eller reda ut missuppfattningar om ett svårt ämne. Ett annat syfte kan vara att illustrera hur ett ämne är bättre än ett annat eller kanske lyfta fram ett nytt förhållningssätt till att tänka på något. Den individuella uppgiften kommer naturligtvis att variera och var och en ska komma med sin rubrik.


Var uppmärksam på rubriken, eftersom den kommer att beskriva vad din lärare letar efter, och se till att du förstår uppgiften innan du börjar. Om du har en fråga om uppsatsuppgiften, var inte rädd för att be din lärare om hjälp. Jämför och kontrast uppsatsformatet liknar det för andra uppsatstyper. Författaren ska ange en uppsats i inledningen, argumentera uppsatsen i kroppen och sedan bilda en slutsats. Men med en jämför och kontrast uppsats är målet hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats visa hur ett ämne liknar ett annat i. En sådan uppsats kräver planering i förväg för att säkerställa att författaren har ett fast grepp om båda ämnena.


Ett sätt att planera för en jämför- och kontrastuppsats är att skapa ett Venn-diagram för att visa hur två ämnen är lika och olika, som det här. Du kanske upptäcker att du behöver skapa flera av dessa diagram innan du vet vad ditt examensarbete är och vilka dina två ämnen är. Var öppen för olika möjligheter. De två första ämnena du diagrammet kanske inte är de du vill jämföra och kontrastera i din uppsats, men att skapa det diagrammet kan ge dig några användbara idéer. Enligt vår skriv en uppsats för mig tjänstefolk, skulle det också vara en bra idé att skapa en disposition innan du börjar skriva. Konturen är som en mall som du kan följa för att hålla din uppsats på rätt spår under hela skrivprocessen, och den bör innehålla introduktionen, brödtexterna och avslutningen.


Standardformatet för jämförelse och kontrast innebär att författaren bör starta en artikel med en kortfattad, rak och tydlig introduktion. Den goda nyheten är att det inledande stycket i denna typ av uppsats inte är mycket annorlunda jämfört med andra uppsatser. Det är en klausul som introducerar och beskriver det allmänna ämnet för uppsatsen. När du skriver ett jämförande och kontrasterande uppsatsintro måste du se till att det har följande element:. Antalet kroppsstycken kan variera beroende på den allmänna ordgränsen och antalet kriterier som du kommer att jämföra mot kontrast dina ämnen. Men som regel bör det finnas åtminstone stycken. Varje stycke bör omsluta ett specifikt kriterium antingen a hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats eller likheten i jämförelsen.


Proffstips: Använd gärna kopplingsfraser t.ex. och ord i din jämförelse för att ge ditt papper ett logiskt flöde och säkerställa sammanhållningen av alla dina poäng. När du har ditt intro och din kropp redo kan du gå vidare till att forma din jämför- och kontrastuppsatsslutsats. Som regel är detta den enklaste delen att skriva. En slutsats i uppsatsen jämför och kontrast bör sammanfatta allt som diskuterats i uppsatsen och ge det en känsla av att det är slutfört. När det kommer till frågan om hur man strukturerar en jämför- och kontrastuppsats, finns det några strategier som eleverna kan hålla sig till. De två metoderna för att organisera ditt papper kallas nämligen en punkt-för-punkt-metod och blockmetod.


Som du lätt kan gissa, innebär denna typ av struktur för en jämför och kontrast uppsats att jämföra och kontrastera ämnena punkt för punkt. Denna metod fungerar bäst när du planerar att jämföra 2 eller flera ämnen som är mer eller mindre lika eller tvärtom olika. För att hjälpa dig förstå idén, här är hur en typisk kroppsparagraf ska se ut om du använder punkt-för-punkt-metoden:. Som du kan se, med hjälp av den här organisationsmetoden kommer du att granska alla ämnen med vissa punkter inom samma kroppsstycke, inte dela upp dem.


Det viktigaste att komma ihåg är att alla punkter i ett stycke bör relatera till varandra, och det bör finnas en allmän idé per stycke. Till skillnad från punkt-för-punkt-metoden som organiserar en jämförelse- och kontrastuppsats baserat på specifika jämförelsekriterier, hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats, strukturen för att jämföra och kontrastera uppsatsen innebär att du organiserar uppsatsen utifrån dina föremål. Detta tillvägagångssätt kommer att fungera bäst när jämförelseobjekten är helt olika och du har flera kriterier som du kommer att ställa dem mot. I det här fallet kommer varje stycke i uppsatsen att fokusera på ett specifikt objekt.


Så här ska uppsatsens kropp se ut om du väljer det här jämförande och kontrasterande uppsatsformatet:. Som du kan se, hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats, varje kroppsstycke undersöker ett enda objekt, som spänner över alla kriterier som gör det annorlunda från andra objekt. Om du väljer den här metoden är huvudregeln att hålla sig till att bara nämna ett objekt per stycke och alltid använda kopplingar för att säkerställa smidiga övergångar från ett objekt till ett annat. Avsluta din introduktion med en avhandlingsmening. Det kommer att tillåta läsare att förstå din åsikt om de jämförda ämnena, och det kommer logiskt att dra deras uppmärksamhet till huvudidén. Ge i avhandlingen en idé eller ett uttalande som förenar båda ämnena. Även om du har upptäckt fler skillnader än likheter mellan dina ämnesämnen, bör du kunna hitta minst ett element som de har gemensamt och inkludera det som en del av din huvudidé.


I kroppen, hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats, ge så mycket stöd för din avhandling som du kan. Stödet kan komma i form av statistik, forskningsresultat, intervjuer eller andra källor. Vissa författare föredrar att nämna bevisbasen i avhandlingen, men andra föredrar att vänta tills uppsatsens brödtext. Dra en slutsats i slutet av din uppsats baserat på de likheter och skillnader du har presenterat genom hela uppsatsen. Slutsatsen bör inte introducera några nya idéer utan bör föra en avslutning till tidningen. Det viktigaste att komma ihåg när du väljer ämnen för jämför och kontrast är att de ämnen du ska jämföra måste vara olika.


Men har samtidigt några gemensamma drag. Du kan till exempel jämföra demokrater och republikaner, extroverta och introverta osv. Om du undrar hur man startar en jämför- och kontrastuppsats är svaret enkelt - med lite brainstorming. När du väl definierat ämnena är nästa sak du behöver göra att brainstorma vilka likheter och skillnader de har. För att få saker rätt, titta på dina två ämnen separat och analysera dem, hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats. Gör sedan två listor, en för liknande punkter och den andra för olikheter, där du kommer att skriva ner alla punkter som du tänker på. Proffstips: Om du undrar hur du ska jämföra och kontrastera dina ämnen är det definitivt användbart att göra listor.


För att starta en jämför- och kontrastuppsats måste du skriva en solid introduktion som övergår till en tydlig och specifik avhandling hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats. Det inledande stycket ska beskriva det ämne du vill ta upp och ge insikt i din huvudidé. Det bör nämna det som är viktigt - personerna, idéerna, händelserna eller andra ämnen du ska jämföra och kontrastera i din uppsats. Inkludera nödvändig bakgrundsinformation i inledningen. Din introduktion bör vara kort, men uttömmande. Innan du skriver din avhandling bör du ge en förhandsgranskning av dina stödjande argument och ståndpunkter, eftersom din läsare måste förstå varför ditt ämne är värt att jämföra och kontrastera. Var uppmärksam på strukturen i din uppsats och se till att den är balanserad.


Till exempel, om hela uppsatsen kommer att vara tre sidor lång, bör du inte lägga två av dem på introduktionen. Avhandlingens uttalande är ett av nyckelelementen i kontrast och jämför papper. Syftet är att introducera ämnet och formulera ett fokuserat argument. För att skapa en kraftfull jämförelse och kontrast hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats, ersätt ett vagt, allmänt ämne till exempel, jämförelsen av demokrati och republikideologier med något mer specifikt och detaljerat. Notera hur detta exempel på jämförande och kontrasterande avhandlingsutlåtande ger dig utrymme för att visa både likheter och skillnader som är inneboende i hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats av dessa två partier.


För att svara på dessa frågor, se till att lägga till lite bakgrundsinformation om ditt ämne. Till exempel, hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats, betona att demokrater och republikaner är de två största motsatta partierna. Faktum är att det finns ett par sätt att organisera ditt arbete:. Välj någon av dessa metoder. De två saker som förblir oförändrade är inledningen med ett examensarbete och en slutsats, som måste ingå oavsett vald struktur. Börja ett stycke jämför och kontrastera med en tydlig men koncis ämnesmening som definierar en jämförelsepunkt e. som du kommer att jämföra dina ämnen mot. Säg sedan ett par ord om vart och ett av dina ämnen angående den valda punkten.


Och, slutligen, lyft fram likheter eller skillnader med hjälp av jämföra och kontrastera ord, hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats. Använd samma taktik för följande kroppsstycken. Kom ihåg att fokusera på en enda jämförelsepunkt i varje stycke för att behålla integriteten och det logiska flödet av ditt papper och samtidigt veckla ut dina ämnen i största möjliga utsträckning. För att göra korrekturläsningen enkel, använd dessa tips:. Nedan finns en lista över potentiella ämnen för jämförelse och kontrast för högskoleuppsatser. Detta exempel jämför och kontrast uppsats klargör två ståndpunkter om energidrycker. Lägg märke till att det gör det genom att jämföra och kontrastera energidrycker med andra typer av koffeinhaltiga drycker. Om du behöver fler exempel kan du beställa uppsatsprover från vår tjänst.


Energidrycker i aluminiumburkar är relativt nytt för mänskligheten, men stimulerande ämnen användes århundraden innan aluminiumburkar uppfanns. Idag verkar energidrycker vara ett universalmedel för studenter under tentor, tjänstemän under deadlineperioder, nattklubbsgäster som dansar hela natten, idrottare på väg mot rekord, förare och i princip alla som är hundtrötta och måste hålla sig vakna och jobba hårt. Du dricker en burk, och sedan är du redo hur man börjar en jämföra och kontrastera uppsats gå i flera timmar efteråt. Tillverkarna av energidrycker säger att den stimulerande effekten av deras produkter i slutändan är hälsosam, så de fortsätter att producera nya energidrycker hela tiden.


Om dessa drycker var så säkra, varför skulle lagstiftarna gå efter dem? Energidrycker: mind boosters eller läskedroger? Låt oss reda ut det hela. Vilken slutsats kan man dra av dessa för- och nackdelar? Uppenbarligen finns det inget hälsosamt med energidrycker. Deras innehåll skiljer sig inte mycket från vardagligt te, kaffe och kakao. Dessutom tar de ut energireserverna i våra kroppar. När den stimulerande effekten är över på tre eller fyra timmar, går en person till en annan burk, förvandlas till en missbrukare av energidrycker, förlorar förmågan att återställa energi på ett naturligt sätt.





resurser för att skriva uppsatser



Senaste inlägg Hem Tjänster Granskning Begär FAQ. Kontaktformulär. Bästa uppsatsskrivande recensioner. Alla rättigheter förbehålls. Webbplats Välj Webbplats EssayWritersWorld. com Köp-Anpassad-Essays-Online. com EssaysMaster. com CustomThesis. org EssaysCampus. com ProfEssayWriters. com EssayExpert. oss Akademiskt kursarbete. uk EssaysSOS. com Best-UK-Dissertation. com EssayShark. com Recensioner EduBirdie. com recensioner 7DollarEssay. com Recensioner Pro-Papers. com Recensioner EssayBox. org Recensioner CustomEssayOrder. com Recensioner Phdify. Innan du börjar skriva din jämför- och kontrastuppsats måste du jämföra och kontrastera uppsatsidéer som kan visa upp dina skrivande och analytiska färdigheter. Försök därför att välja ämnen som är lätta att jämföra. Du måste bestämma hur många stycken din uppsats ska ha. Detta beror till stor del på längden på din text.


Om du ska skriva om ord behöver du skapa många stycken. Din struktur kan variera kraftigt. Standardstrukturen ska innehålla en introduktion, ett stycke om ett ämne, ett stycke om ett annat ämne och ett slutstycke. Alternativt kan du börja med en introduktion, sedan skriva ett stycke som diskuterar likheterna mellan de två ämnena, sedan ett stycke som utforskar skillnaderna mellan de två ämnena och sedan slutligen avsluta med en slutsats. När du planerar uppsatsen kan du fritt ändra denna struktur. Har fastnat för att hitta rätt titel? Få massor av färska och catchy ämnesidéer och välj den perfekta med PapersOwl Title Generator. Försök att vara så originell som möjligt i ditt arbete. Varför föredrar vissa människor att inte resa? Du kan också använda detta i ditt examensarbete i din introduktion.


I inledningen bör du ge en jämförande och kontrasterande uppsatsöversikt. Detta ger dina läsare en fullständig förståelse för ämnet du skriver om. Det är också en bra idé att ge en kort historisk översikt, att börja med en berättelse eller ett skämt, eller att använda ett provocerande uttalande i din inledning. Innan du börjar dina jämföra och kontrastera uppsatser, gör research om ditt ämne för att bli mer kunnig om ditt skrivande ämne. När du forskar måste du få en grundlig förståelse för dina ämnen. En bra strategi att använda är att göra två listor för ämnena och sedan skriva ner informationen i rätt kategorier.


Den här grafiska arrangören låter dig tydligt se likheterna och skillnaderna mellan de två sakerna du jämför. Medan du forskar, sök efter ovanlig kunskap så att dina läsare kommer att vilja läsa din jämför- och kontrastuppsats med större intresse. I din slutsats måste du avsluta texten som du har skrivit med en tydlig sammanfattning av din uppsats som betonar huvudidéerna. En slutsats bör inte vara för lång. Du kan också använda författares citat i din uppsats för att validera dina argument. Och slutsatsen måste vara den sammanfattade delen av hela uppsatsen, som även inkluderar dina egna rön.


Att jämföra något innebär att leta efter och identifiera likheter mellan två saker. Att kontrastera är att leta efter skillnader. En jämför och kontrast uppsats skrivs på samma sätt som vilken annan uppsats som helst med en inledning, text och avslutning. Du bör börja din jämföra och kontrastera uppsats med en förklaring eller definition av ämnet och två ämnesområden. Resten av uppsatsen kommer att förklara ämnesområdena på djupet. Du kan jämföra och kontrastera dikter genom att titta på deras struktur, tema, bakgrund eller författarens ton. När du jämför och kontrasterar dikter kan du välja antingen blockmetoden , där du förklarar det första ämnesområdet och sedan det andra, eller punktvis metod , där du förklarar båda ämnesområdena tillsammans, för att skriva din uppsats.


Följ dessa steg när du jämför och kontrasterar dikter:. När du jämför och kontrasterar två karaktärer från en berättelse måste du tänka på följande:. När du jämför två konstverk måste du titta på flera aspekter av varje verk. Dessa inkluderar: stilen, funktionen eller symboliken och det kulturella sammanhanget för var och en. Som vanligt kommer du att ange vad som är lika och olika med dessa två konstmålningar för att ge din läsare en bra uppfattning om dem. Inledning: Den 27 december, strax efter jullovet, befann jag mig i ett dike helt full. Min familj hade inte nöjet att fira högtiden eftersom de var ute och letade efter mig. Efter att ha kommit hem och sett deras ledsna och besvikna ansikten, visste jag att det var dags att sluta dricka.


I januari kollade jag in mig på en rehab och fick den hjälp jag verkligen behövde. Sedan dess har jag jobbat hårt för att ställa in mitt liv.

No comments:

Post a Comment