Tuesday, January 25, 2022

Att döda en mockingbird essäer om fördomar

Att döda en mockingbird essäer om fördomar



Hon trodde att de afroamerikanska kyrkorna inte var tillgängliga för de vita medborgarna och att de bara skulle gå i sin egen kyrka. Scout brydde sig inte om vad andra tyckte om henne och hennes handlingar. African American Atticus Finch Svarta människor Kvinna Flicka Stor depression Harper Lee Northern Mockingbird Pulitzerpris för fiktion Ras Rasism Att döda en Mockingbird Truman Capote Vita människor Kvinna. Logga in. Medan de svarta öppnar sina armar för att välkomna Scout och Jem, välkomnar de vita inte de svarta att sitta med dem på balkongen, att döda en mockingbird essäer om fördomar. Juni Att döda en Mockingbird; De olika formerna och formerna av fördomar I sin bok "To kill a Mockingbird" tittar Harper Lee på konsekvenserna av fördomar i samhället.





Hitta en handledare



När människor har fördomar mot en viss grupp, kommer de att engagera sig i oentusiastiska och negativa beteenden mot alla som är medlem i gruppen som de är fördomsfulla mot. De slår orättvist ihop alla människor i den gruppen och håller ett enda intryck av alla medlemmar i gruppen. Till exempel, några av karaktärerna behandlar andra tysta annorlunda när det kommer till ras, religion och social klass; dock är rasism den mest uppenbara för den rasism som utövas genom hela filmen. Trots dessa att döda en mockingbird essäer om fördomar med Atticus delar dessa karaktärer något gemensamt med varandra; istället för att behandla människor som individer, behandlar de människor som grupper.


De vägrar att döda en mockingbird essäer om fördomar visa respekt för individer, och de förväntar sig att människor ska ändra sitt sätt och anpassa sig till deras sätt. Dessa handlingar tydde tydligt på att de uppvisar karaktäristiska fördomar. Genom hela filmen, att döda en mockingbird essäer om fördomar, fördomar avslöjas av flera karaktärer när de visar sina slutna handlingar. Hur det fungerar, att döda en mockingbird essäer om fördomar. När filmen öppnar ser tittarna de första bevisen på fördomar när Jean Louise Finch, mer känd som Scout, delar historien om sin första släkting som hade kommit till Amerika; Simon Finch lämnade England efter att ha blivit förföljd på grund av sin religiösa övertygelse.


Som ett offer för fördomar på grund av sin religiösa förföljelse avvisar inte Simon Finch diskriminering totalt; När han väl kom till Amerika köpte han faktiskt slavar för att arbeta på sin plantage så att han kunde bli rik. Walter förklarar att han har svårt att hänga med i skolan trots att han bara går i första klass; han skyller sina skolatiska problem på att han måste hjälpa till att arbeta på åkrarna på gården med sin pappa. Istället förklarar filmen att fattiga människor saknar resurser, men de är inte alla dumma. Medan de fortfarande sitter vid bordet blir Scout irriterad när Walter bestämmer sig för att han vill ha melass över hela sin mat.


Calpurnia försöker lära Scout en viktig läxa när hon erkänner att Walter är annorlunda, men han förtjänar fortfarande respekt; likaså försöker hon ingjuta tanken att människor kan vara olika, men Scout måste fortfarande behandla dem respektfullt. En dag efter att Miss Maudie försökte hjälpa Scout att förstå mer om Boo, försöker hon, Jem och deras vän Dill skicka en lapp till Boo genom fönstret i hans hus. Deras handlingar går inte obemärkt förbi; när Atticus inser vad de gör, skäller han ut dem och varnar dem att lämna Boo ifred. Han erkänner att han kan verka säregen för dem, men de borde ändå inte störa honom.


I skolan, Scout att döda en mockingbird essäer om fördomar andra barn pratar om hennes pappa. Väl hemma frågar hon sin pappa varför barnen säger vad de säger. Atticus säger till Scout att han i sitt jobb som advokat är försvarsadvokat för Tom Robinson, en svart gentleman. Medan Atticus säger till Scout att han vet att han inte kommer att vinna fallet, förklarar han att han känner en etisk skyldighet att representera mannen. Atticus varnar Scout för att det kommer att finnas folk som säger elaka att döda en mockingbird essäer om fördomar otäcka saker eftersom han representerar Mr. Trots vad som än händer och vad folk än säger, säger Atticus till Scout att hon inte skulle delta i slagsmål, och han sa också att hon skulle stå högt och hålla huvudet högt.


Under den här prövningen började Jem och Scout inse att människor i Maycomb var fördomar. Atticus använde tillfället för att lära sina barn om mod och tolerans. Trots vad folk sa fortsatte Atticus sin kamp för vad han trodde var rättvist och rätt. Scout hoppar inte över denna kamp; istället engagerar hon och slår Francis. Istället för att erkänna vad han gjorde för att inleda kampen, hävdar Francis att Scout förbannade honom och slog honom utan provokation; som ett resultat beslutar farbror Jack att straffa Scout genom att slå henne. När rättegången närmar sig varnar Atticus Scout och Jem att det kommer att bli väldigt svårt för dem.


När han ger en förklaring försöker han hjälpa dem att förstå hur människor reagerar när något involverar en svart person i Maycomb. Han säger till dem att inte ens förnuftiga människor agerar korrekt. Med ett fullt grepp om hur fördomar kan påverka människor, gör Atticus en mycket samlad ansträngning för att utbilda sina barn och förbereda dem för de svåra realiteter som kommer att följa med livet under rättegången. Jem och Scout utsätts för trakasserier varje gång de passerar Mrs. En av deras grannar, Mrs. Dubose är en gammal kvinna som helt klart är rasist.


Varje resa förbi hennes hus resulterar i ett fördömande av deras far och hans försök att försvara Mr. Även om Jem är äldre än Scout, bestämmer han sig till slut för att han har fått nog. Kan inte längre ta Mrs. När Atticus får veta vad Jem gjorde, bestämmer han sig för att Jem måste besöka Mrs. Dubose varje eftermiddag, och medan han är där måste han läsa för henne; Scout följer med Jem på hans dagliga besök. Till en början, Mrs. Dubose beter sig konstigt och förkortar lästiden när barnen hälsar på; men med tiden bleknar de konstiga handlingarna, och hon låter dem stanna längre. Det är inte långt efter deras besök hos Mrs.


Dubose går plötsligt bort. Dubose hade lämnat en enda kameliablomma till Jem; för övrigt var det vitt. Även om Scout och Jem inte insåg det, Mrs. Dubose hade lidit av ett morfinberoende; Atticus berättade stolt för sina barn att deras läsbesök hade hjälpt Mrs. Dubose avbröt sin drogvana före hennes död. Trots att Mrs. Dubose var ovänlig mot Atticus när han försvarade Mr. Robinson, Atticus påverkades inte av det. I själva verket gick hon så långt att hon förlöjligade Atticus; ändå, att döda en mockingbird essäer om fördomar, han respekterade fortfarande Mrs. Dubose och kallade henne den modigaste personen han någonsin träffat.


Som Atticus berättade för sina barn, visste hon att hon blev slagen, men hon fann det ändå inom sig själv att slåss oavsett vad. Atticus använde Mrs. Som Atticus att döda en mockingbird essäer om fördomar erkänd för sina barn, att döda en mockingbird essäer om fördomar, hon var fördomsfull; dock var hon fortfarande modig. Han krediterade henne också för kampen mot morfinmissbruket; som han förklarade visste hon att det var en förlorad sak, men hon höll fortfarande ut och kämpade den goda kampen. Det är genom den här lektionen som Atticus hoppas att Scout och Jem kommer att döda en mockingbird essäer om fördomar lär dig att mod inte kan att döda en mockingbird essäer om fördomar definieras som förmågan att använda ett vapen, och det kan inte bara definieras av styrka.


Istället vill han att de ska se mod som förmågan att stå upp för vad de ser som rätt, och de fortsätter att ta den ståndpunkten oavsett vad som händer. En söndag när hon är ansvarig bjuder hon Scout och Jem till kyrkan. Calpurnia går i en helsvart kyrka, och församlingsmedlemmarna välkomnar alla med glädje Scout och Jem. Jo, det är allt utom en församlingsmedlem; Lula uttrycker faktiskt ilska för att hon inte godkänner att Calpurnia tar Finch-barnen till deras helt svarta kyrka för att de är vita.


Denna instans av fördomar används för att visa att alla former av fördomar är dåliga. Lula uppskattar inte hur svarta behandlas i hela Maycomb; som ett resultat av detta litar hon inte på vita människor. Eftersom hon trodde att den helt svarta kyrkan var en säker plats för svarta, gillade hon inte tanken på att vita människor skulle komma in i kyrkan. I hennes sinne ser hon att all makt i Maycomb vilar på de vita människorna. Hon inser att vita människor är mäktiga och svarta är maktlösa. När gudstjänsten fortsätter tar församlingen upp en insamling till Mr. Plötsligt går det upp för Scout att Mr. Robinson att döda en mockingbird essäer om fördomar gentlemannen som hennes far försvarar.


Med den insikten, att döda en mockingbird essäer om fördomar, hon vänder sig till Calpurnia och ifrågasätter vad Mr. Robinson hade gjort, att döda en mockingbird essäer om fördomar. Calpurnia förklarar att Bob Ewell anklagade Mr. Robinson för att våldta hans dotter Mayella. Även om hon inte förstår innebörden av våldtäkt blir Scout misstrodd när hon hör att folk skulle lita på alla medlemmar i familjen Ewell. Som överhuvud för den fattiga familjen Ewell, Mr. Ewell är en illvillig man; han ger inte heller den vård hans barn förtjänar. Till exempel lät han sina barn gå utan mat för att köpa alkohol som han kunde dricka. Trots rasismen i Maycomb har Scout inte låtit det påverka hur hon ser på världen eftersom hon är ett barn och dotter till Atticus Finch som har kämpat så hårt för att se till att hans barn alltid behandlar alla med värdighet och respekt.


När hon avslöjar sin förvåning över att någon skulle tro Bob Ewell, åtalar hon människor i Maycomb för att de tror Mr. Ewell enbart för att han är vit. När Finch-ungarna får hemkyrka, hälsas de av moster Alexandra; hon kommer att bo hos dem för att Scout ska ha ett kvinnligt perspektiv i hushållet. När faster Alexandra flyttar in i huset visar hon en form av fördomar; eftersom hon är orolig för att Scout inte är tillräckligt feminin, engagerar hon sig i könsfördomar. När hon flyttar in hos Atticus och barnen börjar moster Alexandra umgås i Maycomb; hon åtnjuter den sociala status som familjen Finch har utvecklat genom åren. Scout inser att moster Alexandra har en annan övertygelse när det kommer till människor.


Medan hon bor hos dem, pushar moster Alexandra Atticus att börja lära barnen om Finchs familjehistoria. När Scout ser Atticus göra denna udda förändring gråter hon. När Atticus ser att det rör Scout till tårar ger han upp. Återigen, detta är bara ytterligare ett av de många exemplen på fördomar som skildras i filmen. En dag under sommaren hör Scout någon använda ordet våldtäkt. När hon hör ordet igen vill hon förstå vad det betyder; därför ber hon Atticus att förklara det för henne. Som han alltid har varit förblir Atticus trogen sitt trossystem, och han tar upp frågan med Scout ärligt och förklarar innebörden av ordet. Återigen, förblir trogen sin karaktär, vägrar Atticus att underhålla idén.


Istället gör han det klart för faster Alexandra att Calpurnia inte bara är hyrhjälp; hon är faktiskt en i familjen. Denna uppvisning från faster Alexandra är bara ytterligare ett exempel på hennes rasfördomar och sociala fördomar. Efter att ha fått veta att Mr. Robinson är på väg att transporteras till fängelset i Maycomb, männen vill göra det klart för Atticus att detta kommer att döda en mockingbird essäer om fördomar tas emot väl och det kan leda till problem. När rättegångsdatumet kommer närmare och närmare, fortsätter mängden fördomar kring Maycomb att öka, och det slutar i slutändan med våld.


Slutligen kommer dagen för rättegången, och Atticus beger sig till tingshuset; människor finns överallt.





illustrativa essäidéer



Hon visade klassens fördomar även mot barn genom att förnedra Walter bara för att hans familj var en del av underklassen. De trodde att eftersom de var en del av underklassen kunde de behandla människor med respektlöshet. Eftersom Burris hade vuxit upp i en underklassfamilj med folk som alltid såg ner på dem, trodde han att han kunde behandla överklassen med antipati och hövlighet. I slutändan visar de rasistiska fördomarna genom hela romanen det vanliga temat fördomar. När Calpurnia tar med Jem och Scout till sin kyrka, förlöjligar en kyrkobesökare vid namn Lula Calpurnia för att ha tagit med vita barn till en afroamerikansk kyrka.


Lula skällde ut Calpurnia. Lula visade rasfördomen genom att kritisera Calpurnia och barnen. Hon trodde att de afroamerikanska kyrkorna inte var tillgängliga för de vita medborgarna och att de bara skulle gå i sin egen kyrka. Genom att undvika detta anser Lula att de svarta och de vita borde skiljas åt på grund av sin ras. Slutligen visades rasfördomar när en man vid namn Tom Robinson dömdes för ett brott som han inte begick enbart på grund av sin ras. Mayella Ewell hade anklagat Tom för att ha våldtagit henne och misshandlat henne med mycket få bevis och ett obestämt vittnesmål. Den intoleranta juryn dömde dock Tom för detta brott eftersom han var afroamerikan.


Atticus kom med en uppsjö av tillvägagångssätt som skulle avfärda bevisen mot Tom, men ingen av dem var tillräckligt bra för juryn eftersom Tom var en afroamerikan. Även om bevisen inte var rimliga och juryn tog många timmar att presentera domen, befanns Tom Robinson skyldig för att ha våldtagit Mayella EwelI. Tom skickades till fängelse trots alla tecken på att han var oskyldig. Tom Robinson har mördats när han försökte fly från fängelse. Genom hela filmen avslöjas fördomar av flera karaktärer när de visar sina slutna handlingar.


Hur det fungerar. När filmen öppnar ser tittarna de första bevisen på fördomar när Jean Louise Finch, mer känd som Scout, delar historien om sin första släkting som hade kommit till Amerika; Simon Finch lämnade England efter att ha blivit förföljd på grund av sin religiösa övertygelse. Som ett offer för fördomar på grund av sin religiösa förföljelse avvisar inte Simon Finch diskriminering totalt; När han väl kom till Amerika köpte han faktiskt slavar för att arbeta på sin plantage så att han kunde bli rik. Walter förklarar att han har svårt att hänga med i skolan trots att han bara går i första klass; han skyller sina skolatiska problem på att han måste hjälpa till att arbeta på åkrarna på gården med sin pappa.


Istället förklarar filmen att fattiga människor saknar resurser, men de är inte alla dumma. Medan de fortfarande sitter vid bordet blir Scout irriterad när Walter bestämmer sig för att han vill ha melass över hela sin mat. Calpurnia försöker lära Scout en viktig läxa när hon erkänner att Walter är annorlunda, men han förtjänar fortfarande respekt; likaså försöker hon ingjuta tanken att människor kan vara olika, men Scout måste fortfarande behandla dem respektfullt. En dag efter att Miss Maudie försökte hjälpa Scout att förstå mer om Boo, försöker hon, Jem och deras vän Dill skicka en lapp till Boo genom fönstret i hans hus. Deras handlingar går inte obemärkt förbi; när Atticus inser vad de gör, skäller han ut dem och varnar dem att lämna Boo ifred.


Han erkänner att han kan verka säregen för dem, men de borde ändå inte störa honom. I skolan hör Scout andra barn prata om hennes pappa. Väl hemma frågar hon sin pappa varför barnen säger vad de säger. Atticus säger till Scout att han i sitt jobb som advokat är försvarsadvokat för Tom Robinson, en svart gentleman. Medan Atticus säger till Scout att han vet att han inte kommer att vinna fallet, förklarar han att han känner en etisk skyldighet att representera mannen. Atticus varnar Scout för att det kommer att finnas människor som säger elaka och elaka saker för att han representerar Mr. Trots vad som än händer och vad folk än säger, säger Atticus till Scout att hon inte skulle delta i slagsmål, och han sa också att hon skulle stå högt och hålla huvudet högt.


Under den här prövningen började Jem och Scout inse att människor i Maycomb var fördomar. Atticus använde tillfället för att lära sina barn om mod och tolerans. Trots vad folk sa fortsatte Atticus sin kamp för vad han trodde var rättvist och rätt. Scout hoppar inte över denna kamp; istället engagerar hon och slår Francis. Istället för att erkänna vad han gjorde för att inleda kampen, hävdar Francis att Scout förbannade honom och slog honom utan provokation; som ett resultat beslutar farbror Jack att straffa Scout genom att slå henne. När rättegången närmar sig varnar Atticus Scout och Jem att det kommer att bli väldigt svårt för dem. När han ger en förklaring försöker han hjälpa dem att förstå hur människor reagerar när något involverar en svart person i Maycomb.


Han säger till dem att inte ens förnuftiga människor agerar korrekt. Med ett fullt grepp om hur fördomar kan påverka människor, gör Atticus en mycket samlad ansträngning för att utbilda sina barn och förbereda dem för de svåra realiteter som kommer att följa med livet under rättegången. Jem och Scout utsätts för trakasserier varje gång de passerar Mrs. En av deras grannar, Mrs. Dubose är en gammal kvinna som helt klart är rasist. Varje resa förbi hennes hus resulterar i ett fördömande av deras far och hans försök att försvara Mr. Även om Jem är äldre än Scout, bestämmer han sig till slut för att han har fått nog. Kan inte längre ta Mrs. När Atticus får veta vad Jem gjorde, bestämmer han sig för att Jem måste besöka Mrs. Dubose varje eftermiddag, och medan han är där måste han läsa för henne; Scout följer med Jem på hans dagliga besök.


Till en början, Mrs. Dubose beter sig konstigt och förkortar lästiden när barnen hälsar på; men med tiden bleknar de konstiga handlingarna, och hon låter dem stanna längre. Det är inte långt efter deras besök hos Mrs. Dubose går plötsligt bort. Dubose hade lämnat en enda kameliablomma till Jem; för övrigt var det vitt. Även om Scout och Jem inte insåg det, Mrs. Dubose hade lidit av ett morfinberoende; Atticus berättade stolt för sina barn att deras läsbesök hade hjälpt Mrs. Dubose avbröt sin drogvana före hennes död. Har inget konto än? Skapa en nu! Har du redan ett konto? Logga in nu! JavaScript verkar vara inaktiverat i din webbläsare. Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionerna på denna webbplats. Sök Sök Få full åtkomst nu.


Gå med över 1. Hem GCSE Engelsk Engelsk Litteratur Prosa Skönlitteratur Harper Lee. Sida 1. Nivå: GCSE Ämne: Engelska Ordantal: Spara Visa mina sparade dokument Skicka liknande dokument. Dela denna Facebook. Att döda en Mockingbird-essä om fördomar. Utdrag ur detta dokument Introduction To Kill A Mockingbird Essay on Prejudice I dagens samhälle upplever män, kvinnor och barn fördomar i sina liv, antingen som offer själva eller gör sig skyldiga till att använda fördomar mot andra på grund av skillnader mellan dem. Mitten Detta är ganska märkligt för i Maycomb County är svarta och vita åtskilda och vita föraktar vanligtvis färgade människor.


Slutsats Hon insåg att Boo representerades av en hånfågel och att hon var den så kallade jägaren. Ovanstående förhandsvisning är oformaterad text. Hittade det du letade efter? Inte den ena? Sök efter din uppsatstitel Relaterade GCSE Harper Lee-essäer Undersök fördomarnas natur i "To Kill a Mockingbird". Finns det några tecken på att döda en Mockingbird Essay 4 star s. Undersök de olika typerna av fördomar och orättvisor som du har funnit i 'Till robinson skyldig Hans död är som den meningslösa slakten av sångfåglar av jägare och barn. To Kill a Mockingbird Lit Review Under hela bokens gång utlöste de många händelserna under dessa två år många förändringar i Jem. To Kill A Mockingbird Fullständig sammanfattning De är fortfarande livrädda för mysteriet som Boo presenterar. To Kill A Mockingbird av Harper Lee - Det här fallet är så enkelt som Hur utforskas fördomar och hyckleri i Harper Lees To Kill a Mockingbird?


Se fler uppsatser. Över , delar av studenternas skriftliga arbete Kommenterade av erfarna lärare Idéer och feedback för att förbättra ditt eget arbete. Har ont om kontanter - och vill ha GRATIS tillgång? Du behöver inte använda ditt pass direkt - du kan spara det till senare!

No comments:

Post a Comment