Wednesday, January 19, 2022

Analysuppsatsexempel

Analysuppsatsexempel



Författaren skriver för att visa att social jämlikhet var långt borta för afroamerikaner, exempel på analysuppsats. Historia uppsatsprover. Facebook Google. Denna forskning har följt kvantitativa grunder för att samla in data och sedan tillhandahålla analys baserad på data. Medan man tar hänsyn till sådana indikatorer som de höga kostnaderna för komponentmaterial, är användningen av informationsteknik nödvändig för att lösa problem med utgifter. Hur man skriver ett stycke. Analysuppsatsexempel om du skriver en argumentationsuppsats kan du skapa din egen avhandling kring strukturen i påståendena ovan.





Emic Perspective of the African-American Culture



Den här uppgiften skapades av en av våra sakkunniga akademiska skribenter och demonstrerades exempel på analysuppsats högsta akademiska kvalitet. Lägg din beställning idag för att uppnå akademisk storhet. Denna rapport har utformats för att utföra en detaljerad statistisk analys av de data som tillhandahålls relaterat till människors kunskap om de genetiskt modifierade grödorna och informationen om grödorna som tillhandahålls av forskare, politiker och massmedia. Data har samlats in och kodats till siffror för att genomföra statistisk analys på ett effektivt sätt.


Denna rapport har innehållit en omfattande diskussion om den metodik som forskaren har använt. Baserat på analysen innehåller denna rapport också en omfattande diskussion och rekommendationer. Slutligen innehåller denna rapport en slutsats baserad på informationen som har extraherats från analysen av denna datauppsättning. Baserat på den information som finns tillgänglig om GM-grödor exempel på analysuppsats allmänhetens åsikt har följande mål utformats:. Denna forskning har följt kvantitativa grunder för att samla in data och sedan tillhandahålla analys baserad på data. Forskaren har använt primärdata för att extrahera information med hjälp av en enkätenkät som forskningsinstrument. Genom att använda exempel på analysuppsats frågeformulär som forskningsinstrument har forskaren snabbt och smidigt fått information från respondenterna, exempel på analysuppsats.


Frågeformuläret innehöll totalt sjutton frågor, varav några av dem delades upp ytterligare i delfrågor. Några av frågorna baserades på Likert-skalan, och några var kommentarer baserade medan några helt enkelt var ja-nej-frågor. Totalt valdes respondenter ut för att genomföra datainsamlingen. Urvalsstorleken för denna forskning valdes ut med hjälp av en bekvämlighetsurvalsmetod där forskaren övervägde bekvämlighet och lätthet Etikan, Musa och Alkassim,p. Efter att ha samlat in data från respondenterna kodades uppgifterna till siffror till exempel på analysuppsats Det. Dataanalysen av denna forskning utförs med hjälp av excel och olika statistiska tester. Följande är de tester som har utförts för analysen av denna datauppsättning.


Detta statistiska verktyg anses vara en icke-parametrisk version av T-testet med två prov. Detta test är mer flexibelt än exempel på analysuppsats T-test eftersom det inte tar hänsyn till något antagande om fördelningen av befolkningen McKnight och Najab, Detta test utförs för att jämföra två populationer formeln för att beräkna U-statistik för Mann Whitney-testet förklaras nedan:. Detta test anses ofta vara den icke-parametriska versionen av envägs ANOVA. På grund av sin icke-parametriska natur antar inte att data följer någon form av mönster eller distribution Wu och Guan,exempel på analysuppsats, sid. Detta test används när datamängden inte uppfyller antagandet, såsom normalitet i distributionen.


Detta test använder datavärdenas rangordning snarare än att utnyttja datavärdena. Formeln för H-statistik är nedan:, exempel på analysuppsats. Detta statistiska test används för att hitta korrelation mellan två variabler baserat på skillnaden mellan deras rangordning Myers och Sirois. Det kan sägas att spearman-korrelationen mellan två variabler är lika med Pearson-korrelationen mellan rangen av dessa två variabler. Spearman-korrelationskoefficienten tenderar att bedöma det monotona förhållandet Hauke ​​och Kossowski,p. Denna typ av korrelation är lämplig för exempel på analysuppsats kontinuerliga och diskreta variabler.


Korrelationen bedöms bland två variabler av data, dvs. Baserat på dessa två variabler är hypoteserna för detta test:. Det pressande skälet till bedömningen av det ömsesidiga beroendet mellan dessa två variabler är att det kommer att göra det möjligt att dra en slutsats om ålder som har ett signifikant samband med de svarandes vilja att veta om genetiskt modifierade grödor. För denna datamängd har korrelationen uppmätts för variablerna ålder och informationssökning för genetiskt modifierade grödor. För varje variabel tilldelades första rang, sedan beräknades Spearman-korrelationskoefficienten.


Den beräknade Spearman-koefficienten beräknades till 0. Tecknet för koefficienten är positivt, vilket betyder ett positivt samband mellan båda variablerna. Korrelationsstyrkan mellan variablerna som studeras kan tolkas av värdet på Spearman-korrelationskoefficienten, som för denna modell är 0. För att bevisa att förhållandet mellan variablerna är starkt måste värdet på Spearman-koefficienten vara större än 0. För denna modell, värdet av Spearman exempel på analysuppsats koefficienten är 0. Oavsett om det finns ett förhållande exempel på analysuppsats båda variablerna är styrkan i förhållandet ganska svag. Detta test har utförts för denna datamängd för att jämföra två variabler som alienerade den allmänna opinionen och informationen från forskare, politiker och massmedia om GM-grödor.


Syftet med att jämföra båda variablerna är att visa om medelvärdet för båda grupperna är lika eller inte. Baserat på ovanstående antagande är följande hypoteser som testas från Mann Whitney U-testet:. H 0 : Medianen för alienerad allmän opinion och information som tillhandahålls av vetenskapsmän, politiker och massmedia är inte densamma. H a : Medianen för alienerad allmän opinion och information som tillhandahålls av forskare, politiker och massmedia är densamma. Det grundläggande syftet med att överväga båda variablerna för att utföra detta test är att forskaren syftar till att analysera skillnaden i både de oberoende och beroende variablerna. I det här fallet är den oberoende variabeln information som ges av forskare, politiker, exempel på analysuppsats, och massmedia.


Forskningens beroende variabel är den allmänna opinionen om genetiskt modifierade grödor. Följande är resultat som har erhållits från att utföra Mann-Whitney U-testet på datamängden. Som framgår av formeln avser n1 antalet prover för grupp 1, och n2 avser antalet prover för grupp2, vilket är 24 för varje grupp. Genom att ta reda på skillnaden mellan U1 och U2 beräknas U-statistiken vara. Standardavvikelsen som beräknas för detta test är. Värdet på z-poängen i tabellen ovan visar att standardavvikelsen är över exempel på analysuppsats nivå.


Eftersom p i tabellen ovan är mindre än acceptansvärdet på 0. För denna datamängd, exempel på analysuppsats, Kruskal-Wallis-testet utförs för att fastställa enkelriktad ANOVA mellan tre grupper: alienerad opinion om genetiskt modifierade grödor, information tillhandahållen av forskare, politiker och massmedia, och utbildningsnivån för respondenterna. För att genomföra detta test krävs två oberoende variabler och en beroende variabel som är ordinal. De två oberoende variablerna i denna modell är den alienerade opinionen och den information som tillhandahålls om genetiskt framställda grödor. Den beroende variabeln för denna modell är utbildningsnivån för respondenterna. Forskaren har syftat till att ta reda på vilken inverkan en alienerad opinion och information om GM-grödor har på utbildningsnivån för respondenterna.


Baserat på denna information, exempel på analysuppsats, följande hypoteser testas genom Kruskal Wallis-testet. Följande är resultatet av testet som erhålls från excel. Det största värdet som måste tolkas för att härleda Kruskal Wallis testresultat är H-statistik och det kritiska värdet. Datauppsättningens kritiska värde bör vara mindre än det beräknade värdet för H-statistik, exempel på analysuppsats. När det gäller denna datauppsättning är H-stat-värdet beräknat genom att rangordna var och en av grupperna som nämns ovan. Formeln som nämns i avsnittet ovan i rapporten är P-värdet för denna datamängd är 0. Om det kritiska värdet för testet är betydligt lägre än H-stat-värdet betyder det att skillnaden mellan rankningarna inom urvalsgruppen exempel på analysuppsats signifikant.


För denna datamängd kan man dra slutsatsen att eftersom värdet på Kruskal Wallis-testet är högre än det kritiska chi-kvadratvärdet, förkastas nollhypotesen, vilket innebär att åtminstone en av grupperna har en oproportionerligt större andel högre tal. Sammanfattningsvis kan man säga att denna rapport har analyserat datamängden effektivt med hjälp av en rad olika statistiska tester. Testresultaten drar slutsatsen att det finns en betydande inverkan av den alienerade opinionen och den partiska informationen från forskare, politiker, exempel på analysuppsats, och massmedia. För alla de olika tester som genomförts för denna dataanalysrapport har nollhypotesen förkastats, vilket visar att analysen har visat önskvärda resultat.


För korrelationsanalysen har det visat sig att oavsett existensen av relation mellan ålder och informationssökning är styrkan av relationen ganska svag. Mann Whitney U-testresultaten visar att medelvärdet av den alienerade opinionen och informationen om genetiskt framställda grödor inte är lika, exempel på analysuppsats. Resultaten av Kruskal Wallis test visar att värdet av Kruskal Wallis test är högre än det kritiska chi-kvadratvärdet, varför nollhypotesen förkastas vilket innebär att minst en av grupperna har en oproportionerligt stor andel högre tal. Bain, L. Statistisk analys av reliabilitets- och livstestningsmodeller: teori och metoder.


Hess, A. och Hess, J. Transfusion57 4pp. McKnight, P. och Najab, J. Corsini Encyclopedia of Psychology. Myers, L. och Sirois, M. Spearman korrelationskoefficienter, skillnader mellan. Wiley StatsRef: Statistikreferens online. Wu, B. och Guan, W, exempel på analysuppsats. Läsarens reaktion på det generaliserade Kruskal-Wallis-testet för genetiska associationsstudier som inkluderar grupposäkerhet. Biometri71 2pp. Etikan, I. och Alkassim, R. Jämförelse av bekvämlighetsprovtagning och ändamålsenlig provtagning.


American Journal of Theoretical and Applied Statistics, 5 1pp. Hur det fungerar Vanliga frågor Erbjudanden. Om oss Om oss Om oss Kundrekommendationer Vårt team Våra skribenter. Rutiner Beställningsprocess Rekryteringskriterier Kvalitetskontroll Bli skribent Kontakta oss. Alla tjänster Kursuppgifter Skriva Litteratur Recension Skriva Redigering och förbättring.





uppsats om illegal invandring



En expository avhandling förklarar en situation för läsaren. Till exempel bör ett avhandlingsuttalande i en expository essä hävda vad man vill att läsaren ska veta, tro eller förstå. I det här fallet måste exponeringsexemplen på avhandlingen förklara för en läsare innebörden eller innebörden av en uppsats. I grund och botten bör en redogörelse för avhandlingen vara deklarativ. Längs dessa linjer bör avhandlingsexempel avslöja en författares primära avsikt. Å andra sidan kan en läsare förstå vad uppsatsen förklarar genom att läsa igenom det här exemplet. Således belyser en förklarande mening en situation för en läsare. Ett argumenterande avhandlingsuttalande övertygar en läsare att tro på en specifik synvinkel. Till exempel anger en argumenterande mening ett argument som kan diskuteras.


Längs dessa linjer ger denna avhandlingsförklaring skäl eller bevis som stöder påståendet i den argumenterande uppsatsen eller övertygande uppsatsen. Dessutom hjälper dess organisation till att övertyga läsaren att inta en specifik position. Sammanfattningsvis representerar avhandlingsexempel en integrerad del av akademiskt skrivande som ger läsarna en överblick över innehållet. Avhandlingens tre kategorier är analytiska, förklarande och argumenterande. För det första täcker det analytiska examensarbetet situationen. Sedan förklarar den förklarande avhandlingen en position för en läsare. Slutligen tillåter det argumenterande påståendet en publik att acceptera en alternativ synvinkel. Således, om folk vet hur man skriver ett avhandlingsutlåtande, kan läsarna bedöma typen av en uppsats baserat på exemplen på avhandlingen.


Wr 1 ter Vi skriver skräddarsydda papper utan plagiat. Så fungerar det Blogg FAQ Om Kontakter Kundrecensioner Priser Logga in. Betala för uppsats. Beräkna priset. Detta beror på det faktum att naturen och medlen genom vilka afroamerikaner kom in i USA var mot deras vilja och de greps ofta och tillfångatogs och fördes på en osäker resa. Den afroamerikanska kulturen är djupt påverkad av slaveriets aktiviteter och processer. Slaveriet tvingade afroamerikaner att utveckla en unik dialekt av engelska som skiljer sig från engelska som modersmål genom det faktum att den är baserad på tider som konstruerades på grund av bekvämlighet snarare än konventionella.


Detta beror på att afroamerikanernas förfäder var tvungna att hitta ett sätt att kommunicera med andra människor i den nya världen när de fördes in. I processen att behöva tala i en fientlig miljö, utvecklade den afroamerikanska folkspråket engelska AAVE som ibland kallas Ebonics. Den har spår av afrikanska språk och har drag av ord från de karibiska öarna som påverkade hur afroamerikaner pratar. Slaveriet formade också en afroamerikansk identitet genom saker som sånger som utvecklades som en form av eskapism från utmaningarna i det dagliga livet på slavplantagerna.


Detta beror på att försörjningen för de flesta afroamerikaner var avskurna av det faktum att de inte hade några rättigheter enligt amerikansk lag efter självständigheten. Livet var baserat på bara en rutin - arbete för plantageägare. Således utvecklades dessa afroamerikanska sångstilar som ett grundläggande sätt att skapa någon form av eskapism. Religiöst utvecklade afroamerikaner också en annan form av kristendom. Detta beror på att den afroamerikanska världsbilden baserades på den afrikanska filosofin att utföra religiösa aktiviteter, fokusera på mirakel och presentationen av starka budskap på AAVE-dialekten på engelska. Baserat på detta är många afroamerikaner fortfarande medlemmar i vad som har blivit känt som svarta kyrkor i Amerika och runt om i världen. Modernismen har haft en inverkan på den afroamerikanska kulturella identiteten.


Till exempel gjorde händelserna under 1900-talet som Harlem-renässansen att den afroamerikanska identiteten blev en som utvecklades för att skapa en ny svart amerikan. Detta återfinns i mekaniseringen och moderniseringen av de flesta av de traditionella metoderna för afroamerikanska grupper. Detta har kulminerat i ett sekulärt liv som inkluderar utvecklingen av blues och jazz som ett sätt att modifiera negro Spirituals på slavplantagerna. Detta har fått afroamerikaner att återberätta sina berättelser på olika sätt och former som görs med moderna system. Jazzen utvecklades ytterligare och rapmusiken visade stora idéer och koncept.


Liberala afroamerikanska kulturer utvecklades i New York och andra delar av norra USA under s. Detta skapade ett system där afroamerikaner skapade kulturer som låg nära andra amerikaner. Men afroamerikaner behöll sin särart när det gäller religion, upprätthöll utökade familjeprocesser, använde AAVE som ett folkspråk och skapade en distinkt afroamerikansk litteratur och branscher. Mot s växte den afroamerikanska kulturen avsevärt och istället för att ha ett övervägande inflytande från södra USA, expanderade den afroamerikanska till att omfatta flera minoriteter som svarta karibiska migranter haitier, västindien och andra, kontinentalafrikaner, svarta latinos och andra.


En annan betydande minoritet som utvecklades bland det afroamerikanska kultursystemet var de svarta muslimska rörelserna som främst sökte konvertiter i amerikanska fängelser där de riktade in sig på alla amerikaner inklusive afroamerikaner. Den afroamerikanska kulturen är nu mångfaldig, men baserad på antagandet av kulturer som är vanliga i Afrika och Karibien som mat, kläder och andra filosofiska åsikter. Afroamerikansk kultur uppmuntrar underhållet av svarta företag som består av svarta chefer och svarta investerare. Det finns svarta underhållningslinjer som ofta består av svarta musiker reggae, rap, jazz och blues och svarta skådespelare som spelar filmer med en majoritet av svarta skådespelare. Detta har skapat en distinkt identitet och kultur där AAVE används som den huvudsakliga lingua franca för interaktioner och diskussioner.


Detta görs ofta genom att undersöka kulturen utifrån vad andra människor ser kulturen vara och därifrån, dra etiketter och identifiera hur en kultur är och vilka dess egenskaper är. Först och främst är afroamerikaner likställt med svarthyade personer i Amerika. För de flesta människor är tanken med att vara en afroamerikan att det är en kultur för alla som är i Amerika och har en svart hud. Detta är dock inte sant. Det finns en distinkt afroamerikansk kultur som skiljer sig från kulturen hos en nigerian eller ghanesisk eller senegalesisk eller bengalisk eller arab som bor i Amerika.


I det etiska perspektivet finns det ingen separation av den afroamerikanska kulturen från andra svarta kulturer. Afroamerikansk kultur är detsamma som svart kultur. Afroamerikansk kultur ses ofta i relation till vad som visas på tv för de vanliga tittarna. Den första och observerbara pekaren för den afroamerikanska kulturen är att den är baserad på ett system där familjevärderingar i grunden utmanas. Afroamerikaner är mer benägna att födas av ensamstående mödrar. Det är mer sannolikt att afroamerikaner har familjer utanför äktenskapet eftersom behandlingen av afroamerikaner är så att de inte har fått gifta sig och det är nästan alltid troligt att de är singlar och inte kan gifta sig på grund av olika påtryckningar.


Detta är baserat på sammanflätningen av slaveri och diskriminering med den afroamerikanska kulturen. En annan aspekt av afroamerikansk kultur i media är det faktum att den framställs som våldsam och full av kriminalitet. Detta beror på att de flesta medier inte presenterar något om afroamerikaner utom deras våld och deras brott och fattigdom. Detta är saker som får bättre tv-betyg och på grund av det är det mer sannolikt att de visas än andra positiva aspekter av afroamerikansk kultur. Till exempel är många människor villiga att associera afroamerikaner med gangsterrap och våldsamma gängfilmer som visas om afroamerikanska samhällen.


Detta ses i form av jazz och blues som är en modifiering av klassisk musik på ett sätt som gör att afroamerikaner kan njuta av denna musikgenre. Afroamerikansk dressing ses också som att bära gamla kläder från vita amerikaner och detta är en skildring av den ekonomiska nackdelen som afroamerikaner lider i förhållande till vita amerikaner. En annan syn på afroamerikansk kultur är att det är en protesterande kultur. Detta beror på att afroamerikaner har varit tvungna att be om allt och fortsätta att argumentera om rasism och fortsätta att berätta för världen om rasism och be om förändring. Studien har sett den afroamerikanska kulturen från ett emiskt absolut perspektiv till ett etiskt relativistiskt perspektiv.


I emisk mening påverkas afroamerikansk kultur av det afroamerikanska folkets historia. Och detta kulminerar i en muntlig tradition, en unik dialekt av engelska och sång- och underhållningsformer som är annorlunda. Detta har lett till en annan form av kristendom och en livsstil som är modellerad på den genomsnittliga amerikanen, men tolkad på ett unikt sätt. Ur en etisk mening ses den afroamerikanska kulturen på ett säkert avstånd och detta inkluderar synen att den är våldsam, påverkad av fattigdom och kriminalitet och bygger på trasiga familjestrukturer. Afroamerikaner ses av utomstående som människor som lever en variant av Vita Amerika och har en kultur som bygger på att protestera mot rasism.


Krogstad, J. Kroppsritual bland Nacirema. Amerikansk antropolog, 58 3 , — Murphy, F. Archives of Sorrow: En utforskning av Australiens stulna generationer och deras resa in i det förflutna. Riehl, C. Språkförslitning, språkkontakt och begreppet relikvariation: fallet med Barossa German. International Journal Of The Sociology Of Language, Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas.


Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. Inledning Sociologi är en samhällsvetenskap som försöker skapa drivkraft för användningen av objektiva standarder och synpunkter för granskning och analys av begrepp och idéer.


Slutsats Studien har sett den afroamerikanska kulturen från ett emiskt absolut perspektiv till ett etiskt relativistiskt perspektiv. Referenser Krogstad, J. Amerikansk identitet. Citera denna sida Välj citera format: APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA. Tillträde 7 januari

No comments:

Post a Comment