Tuesday, January 18, 2022

Abortuppsatser mot

Abortuppsatser mot



Förfarandet med att göra en abort är motbjudande. Taggar: Argumenterande uppsats mot abort. Den illegala typen av aborter är osäker eftersom den inkluderar avbrytande av graviditeten av personer utan nödvändiga kunskaper eller där det finns minimala medicinska standarder, på grund av att det finns abortlagar i länder abortuppsatser mot exempel i USA där det har en roll i att förbjuda, tillåta eller begränsa tillgången till abort. Övertygande mot abort. Abort orsakar andlig smärta för mamman, olika tankar och sanningar kan föra tillbaka minnet i hennes sinne och själ efter abort, abortuppsatser mot.





Argumenterande essä mot abort exempel



Frågan om abort och dess lättillgänglighet för alla kvinnor som söker den är mycket kontroversiell och har orsakat många abortuppsatser mot. Det finns två ståndpunkter - för och emot abort, som kallas pro-life och pro-choice åsikter. Den förstnämnda definierar abort som ett mord på ett ofött barn. Och den senare definierar denna handling som en rättighet för en kvinna att välja vilken väg hon vill ta i sitt liv. Vilken åsikt som är rätt och vilken är fel? I det här dokumentet ska jag försöka bevisa att varje kvinna har rätt att bestämma om hon ska behålla sin graviditet eller om hon ska avbryta den.


Så vilken person som helst ska ha en valfri förmån och själv bestämma vad hon ska göra med sitt liv. Det finns många åsikter som abortuppsatser mot abort på olika sätt, abortuppsatser mot. I det här fallet faller alla människor under inflytande av definitionstyranni. Alexander Detta kan också kallas stereotyper med andra ord. Om människor är emot abort ger de rätt till mord på en ofödd men redan levande och växande baby Joffe Men denna fråga måste ses i en mycket bredare mening, abort är inte bara en rätt eller bara en felaktig handling, det är en komplicerad och allvarlig beslut fattat av en kvinna.


Detta beslut påverkas vanligtvis av en mängd olika faktorer abortuppsatser mot kan inte vara känd av alla motståndare och förespråkare av abort och som ofta inte kan definieras av den befintliga lagstiftningen. För det första finns det många religiösa bland abortmotståndarna. De tror att en persons liv och personlighet börjar vid befruktningsögonblicket. Således är abort ett mord på en bebis som ges till en mamma av Gud Enda. Dessutom, så långt som ett embryo utvecklas snabbt, har det i abortögonblicket ett hjärta, hjärna och andra organ, så det är ett riktigt befintligt och levande barn. För det andra består ett annat pro-life-argument av frågan om ansvar.


Om en kvinna är redo att ha sex och det är hennes fria val så är att bli gravid resultatet av detta val, och en kvinna ska vara ansvarig för sina handlingar men inte fega bli av med en ofödd bebis i hennes livmoder. Således anser anhängarna av en pro-life position att om en kvinna väljer att börja sitt sexuella liv abortuppsatser mot kan orsaka graviditet så förväntas hon bära hela ansvaret för allt som händer henne. Dessutom, att avbryta en graviditet i ett tidigt skede ändå mördar en baby som annars skulle kunna bli inte bara en bra person utan också en begåvad musiker, vetenskapsman eller geni inom något annat område.


Det är nödvändigt att nämna att enligt statistik är den allmänna abortfrekvensen i världen olika. Till exempel i utvecklade länder, där preventivmedel är en fråga under diskussion och tillgänglig för många människor minskar abortfrekvensen avsevärt. Bowers Pro-choice opinionen hävdar att alla kvinnor har rätt abortuppsatser mot vad man ska göra med sin kropp när som helst i sitt liv. Kvinnor, särskilt feminister, hävdar att genom att förbjuda aborter hävdar vi därmed att kvinnor inte är något annat än barnafödande maskiner och att detta är deras avsedda syfte.


Å andra sidan finns det andra frågor i samband med denna ståndpunkt. Förespråkarna för en pro-choice åsikt tror att en kvinna är en personlighet som lever och har en viss livsstil, som arbetar för samhällets bästa, abortuppsatser mot. Pro-choice-anhängarna tror på att leva i nuet och därför stöder de en kvinna i hennes beslut om abort av anledningen att hennes nuvarande liv är viktigare än livet för ett ofött barn som kommer att förverkligas i framtiden. Alexander, alltså, abortuppsatser mot, några abortuppsatser mot ska ha rätt att bestämma om man ska skaffa barn eller inte, enligt anhängare för valet. Så fort hon är redo för att bli mamma kommer hon att välja att skaffa barn.


Annat, abortuppsatser mot, om hennes liv inte kan tillåta henne abortuppsatser mot gör detta, hon väljer abort och planerar sitt framtida liv Pollitt 1. Frågan kan här uppstå i samband med följande. Om en kvinna är så målmedveten och längtar efter självförverkligande, om hon vill planera allt i sitt liv, varför händer det då i hennes välplanerade och schemalagda liv att hon blir gravid så plötsligt? Varför är hon inte redo abortuppsatser mot detta om hon väljer att ha sex? Här kan vi rättfärdiga en kvinna beroende på en situation hon befinner sig i. Låt oss anta att en kvinna har blivit våldtagen.


Hon vet inte om hennes våldtäktsman är en frisk person eller ett slags missbrukare, om han är psykiskt sjuk eller har skadat en kvinna så mycket att hon inte ens kan tänka sig att få barnet vilket är ett resultat av våldtäkten Rubin Rape är vanligtvis ett allvarligt moraliskt trauma för en kvinna och att bli gravid som följd är ett minst lika trauma. En kvinna kan inte få ett barn som har blivit till en sådan traumatisk och sårande handling, abortuppsatser mot. I det här fallet anser jag att en kvinna har rätt att avbryta sin graviditet. En annan situation kan vara den sociala och ekonomiska situationen i en familj.


Även om en kvinna inte är singel, abortuppsatser mot, men om hon och hennes man har problem med sysselsättningen, kommer graviditet och att få barn vara en allvarlig fråga för dem. Enligt min åsikt kommer alla beslut att vara rätt eftersom det är ett mycket ogenomtänkt steg att skaffa barn även om familje- och ekonomisk situation är mer än svår Sedgh, abortuppsatser mot, et al Sammanfattningsvis borde legaliserad abort existera som praxis för i vissa fall är det verkligen nödvändigt att avbryta en oönskad graviditet oavsett om det är ett hälsoproblem eller ett våldtäktstrauma eller ett socialt tillstånd, eller en psykologisk ovilja hos en kvinna att ha en bebis. Jag kan inte hålla med om frågan om ansvar för de handlingar som livsvänliga opinionssupportrar argumenterar för, abortuppsatser mot.


Varje kvinna som bestämmer sig för att ha sex bör vara beredd på att hon kan bli gravid, abortuppsatser mot, och därför måste hon vara ansvarig för sina handlingar. Men ansvar betyder olika saker för olika människor, och här träder valrätten i kraft. Alexander, M. Definierar abortdebatten. En recension av General Semantics50 Bowers, J. Pro-choice och anti-abort: Konstitutionell teori och offentlig politik. Santa Barbara: Praeger Pocketbok, Colker, Ruth. Indiana University Press. Bloomington, IN.


Utgivningsår: Enda, J. The American Prospect, 16 Joffe, C. Journal of the History of Sexuality, 2 Mohr, James C. The Origins and Evolution of National Policy, Oxford University Press, abortuppsatser mot. New York, Sedgh, G. Laglig abort över hela världen: förekomst och senaste trender. International Family Planning Perspectives33 Rubin, Eva R. Abort, politik och domstolarna: Roe v. Wade och dess efterdyningar. Greenwood Press. Abort: Argument för och emot. Denna uppsats skrevs och skickades till vår databas av en student för att hjälpa dig med dina egna studier. Du är fri att använda den för att skriva din egen uppgift, men du måste referera den ordentligt.


Om du är den ursprungliga skaparen av denna artikel och inte längre vill ha den publicerad på StudyCorgi, begär borttagning. StudyCorgi Abortuppsatser mot. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats specifikt för dig! Lika möjligheter att lära sig matematik: artikelgranskning, abortuppsatser mot. Samtida hot mot äktenskap och familj. Citera detta papper Välj stil. Välj citatstilar APA-6 APA-7 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens StudyCorgi. Arbete som citeras "Abort: Argument för och emot. Bibliography StudyCorgi. Referenser StudyCorgi.


Drivs av CiteChimp - den bästa gratis referensgeneratorn. Kopiera abortuppsatser mot urklipp.





argument uppsatsämnen



Abort bör endast användas i hälsorelaterade nödsituationer eftersom avsiktlig död av ett foster är en farlig och moraliskt klandervärd handling. För det första bör abort endast ske i nödfall eftersom det är ett farligt ingrepp. Enligt National Health Services Abortrisker är abort en riskabel medicinsk procedur. Operationen är farlig eftersom den kan leda till överdriven blödning, vilket kan leda till döden. Även när döden inte inträffar kan aborter också leda till permanent skada på livmodern, vilket gör en individuell karg reducerad adverbsats.


Förutom de medicinska effekterna kan olika fysiologiska processer påverkas, inklusive livmoderhalsens och andra kroppsorgans normala funktioner. Denna förändring kan också leda till hormonell obalans som kan resultera i utveckling av cancer Abort Missfall, behöver en unik uppsats om "Persuasion Against Abort"? För det andra bör abort undvikas eftersom det har kopplats till långvariga psykiska problem. Beslutet att genomgå abort kan också resultera i stress, vilket är destruktivt för människors hälsa både fysiskt och känslomässigt.


Om de mentala effekterna av en abort inte tas om hand kan de resultera i långvarig mental instabilitet, vilket innebär att abort är för farligt för att tillåtas. För det tredje, abort strider mot standardreligiösa och etiska värderingar och bör därför inte tillåtas. Bailey, Eftersom målet med en abort är ett fosters död, anses det vara mord, vilket är etiskt ogynnsamt. Dessutom, eftersom syftet med sexuell aktivitet är graviditet följt av förlossning, visar aborthandlingen bristande respekt för syftet med sexuell aktivitet.


Detta sociala förfall skulle mildras ordentligt om alla människor höll sig till de moraliska normer som uppmuntrar sexuell aktivitet och motverkar mord. overkligt villkorligt Eftersom det motverkar den vanliga religiösa och etiska synsättet, bör abort undvikas. Slutligen är abort omoraliskt eftersom det leder till att ett foster dör. Aborthandlingen är upphörande av livet, vilket är omoraliskt eftersom det strider mot Guds bud. Ofta vill kvinnor göra abort för att barnet var oönskat och oväntat vilket orsakar mer problem mentalt eftersom alla negativa attityder som går mot mamman för att ens överväga abort.


När människor överväger abort missar de ofta helheten. Det finns kvinnor som är i våldsamma relationer; problemet är att de är i våldsamma relationer, inte att de är gravida. Abort tar inte bara livet av ett oskyldigt barn, det tar bort en möjlighet till adoption. Du valde att inte vidta rätt åtgärder för att förhindra graviditet. Förfarandet med att göra en abort är motbjudande. Det viktigaste är att alla liv spelar roll även om det bara är ett barn i magen. Den där bebisen har hjärtslag och jag känner att det talar för sig själv. Mord är mord även om det är en bebis som inte är född ännu. Sammantaget känner jag att abort är mord och att det måste stoppas. Det borde finnas en lag som är emot abort eftersom varje liv är viktigt, och alla förtjänar att kunna leva det liv de har fått.


Argument mot abort. com, 12 okt, Åtkomst 7 januari, com , okt Argument mot abort. Beställ papper som detta. Gillade du det här exemplet? Skriv dina krav och få professionell hjälp. Deadline: 10 dagar kvar. Antal sidor. E-post Ogiltig e-post. En professionell skribent kommer att göra ett tydligt, felfritt papper åt dig!

No comments:

Post a Comment