Monday, December 27, 2021

Jämför och kontrastera uppsatsformat

Jämför och kontrastera uppsatsformat



När du är inställd på ditt ämne är det första du bör göra att ta ett papper och göra en lista med två kolumner: likheter och skillnader. Det enklaste sättet att hitta en professionell tidskriftsartikel är genom att komma åt PsycINFO via portalen på min. I blockformat kan du skriva om likheterna eller skillnaderna i ett stycke, jämföra och kontrastera uppsatsformat. Hur kan vi förbättra det? Sedan placeras alla skillnader eller skillnader på utsidan av cirklarna.





Postnavigering



Jämför och kontrast är en retorisk stil som diskuterar likheter och skillnader mellan två eller flera saker: idéer, koncept, föremål, platser, etc. En jämför och kontrast uppsats gör två saker: Den diskuterar likheter och skillnader jämföra och kontrastera uppsatsformat åtminstone två olika saker. Först måste du hitta en jämförelsegrund för att vara säker på att de två sakerna har tillräckligt gemensamt. Efter det identifierar du deras skillnader. Du kan strukturera uppsatsen för att jämföra och kontrastera med antingen den alternerande metoden som anger en aspekt av en sak och omedelbart diskuterar samma aspekt av den andra artikeln och hur de är lika eller olika eller blockmetoden som diskuterar alla aspekter av jämföra och kontrastera uppsatsformat sak och sedan diskutera alla aspekter av en annan.


Skriv Läs pedagoger. Glömt ditt lösenord? förlorat ditt lösenord? Var god skriv in din e-postadress. Du kommer att få e-post med länk för att ställa in nytt lösenord. Ge oss din feedback! OBS: När du skriver en jämför och kontrast uppsats, se till att de två sakerna har tillräckligt gemensamt. Till exempel skulle du ha svårt att skriva en uppsats som jämför och kontrasterar ditt favorit-tv-program med en populär semesterort i ditt land, jämföra och kontrastera uppsatsformat. Writing Lab Menu öppna alla stäng alla. Titlex 1 Titlex 2 Titlex 3 Titlex 4 Titlex 5 Titlex 6 Titlex 7 Titlex 8. xInnehåll 1. Logga in Nytt konto. Kom ihåg mig. Logga in. Välj en rolllärare. Skapa konto. Återställ lösenord.





uppsats om bröstcancer



Hundens historia. Hundpersonligheter C. Kommersialisering av hundar. Kroppsstyckena tillägnade det andra ämnet bör organiseras på samma sätt som de första delstyckena, till exempel:. Katts historia. Kattpersonligheter. Kommersialisering av katter. Fördelen med detta format är att det låter författaren koncentrera sig på en egenskap i taget. Nackdelen med detta format är att det kan finnas en viss obalans när det gäller att behandla motiven med samma noggrannhet att jämföra eller kontrastera. Slutsatsen är i sista stycket, studenten ska ge en allmän sammanfattning av de viktigaste likheterna och skillnaderna. Eleven kan avsluta med ett personligt uttalande, en förutsägelse eller en annan häftig clincher.


Precis som i uppsatsformatet för blockstycke bör eleverna börja punkt för punkt-formatet genom att fånga läsarens intresse. Detta kan vara en anledning till att människor tycker att ämnet är intressant eller viktigt, eller så kan det vara ett uttalande om något de två ämnena har gemensamt. Avhandlingsutlåtandet för detta format måste också innehålla de två ämnen som kommer att jämföras och kontrasteras. Här används egenskaperna märkta A, B och C för att jämföra hundar vs. katter tillsammans, stycke för stycke. Hundhistoria En katthistoria. Hundpersonligheter B. Hundkommersialisering C. Det här formatet hjälper eleverna att koncentrera sig på de egenskaper som kan leda till en mer rättvis jämförelse eller kontrast mellan ämnena i varje stycke i kroppen. Oavsett formatet på uppsatsen, blocket eller punkt för punkt, måste studenten använda övergångsord eller fraser för att jämföra eller kontrastera ett ämne med ett annat.


Detta kommer att hjälpa uppsatsen att låta sammankopplad och inte låta osammanhängande. Övergångar i uppsatsen för jämförelse kan inkludera:. Övergångar för kontraster kan inkludera:. I det sista avslutande stycket ska eleven ge en allmän sammanfattning av de viktigaste likheterna och skillnaderna. Eleven kan också avsluta med ett personligt uttalande, en förutsägelse eller en annan häftig clincher. Textstrukturen för jämförelse och kontrast är så kritisk för läskunnighet att den hänvisas till i flera av English Language Arts Common Core State Standards i både läsning och skrivning för K-klassnivåer. Till exempel ber lässtandarderna eleverna att delta i att jämföra och kontrastera som en textstruktur i ankarstandarden R.


Läsnormerna refereras sedan i skrivnormerna för betygsnivå, till exempel, som i W7. Att kunna identifiera och skapa jämföra och kontrastera textstrukturer är en av de viktigare kritiska resonemangsförmågan som eleverna bör utveckla, oavsett årskurs. Dela flipboard e-post. Huvudtanken är att visa skillnaderna och likheterna mellan ämnena. I en jämför och kontrast uppsats kan du jämföra likheterna mellan två saker som antingen är lika eller väldigt olika. Man måste vara angelägen när man väljer ämnen. Det är viktigt att välja de ämnen som är intressanta och relevanta för ämnet.


Det finns två huvudformat för en jämförelse- och kontrastuppsats - blockformat och punkt-för-punkt-format. I blockformatet presenteras alla likheter och skillnader i första stycket. Punkterna är organiserade på samma sätt som i huvuddelen av din uppsats. I punkt-för-punkt-formatet diskuterar du en punkt i taget. I blockformatet kommer du att diskutera alla likheter eller skillnader i ett stycke. I blockformat kan du skriva om likheterna eller skillnaderna i ett stycke. I punkt-för-punkt-format kommer du att diskutera en punkt i taget. Jämförelse- eller skillnadspunkterna anges i uppsatsens första stycke.


Det första stycket kommer att diskutera likheter och sedan kommer nästa stycke att diskutera skillnaderna. Du kan använda blockformatet för alla punkter. Huvudsyftet med att skriva en jämför och kontrast uppsats är att ge information om ämnet på ett organiserat sätt. Jämförelsepunkterna eller skillnaderna diskuteras i samma ordning som de är i uppsatstexten. Punkterna ska finnas i samma stycken. I blockformat måste du skriva om alla likheter i ett stycke och skillnaderna i de andra styckena. I punkt-för-punkt-format måste du skriva om alla likheter och skillnader i första stycket och sedan diskutera dem i de efterföljande styckena.


Du kan också använda ett Venn-diagram för en jämförelse- och kontrastuppsats. Ett Venn-diagram är en grafisk organisatör där alla punkter eller likheter placeras i mitten av en sida. Sedan placeras alla skillnader eller skillnader på utsidan av cirklarna. Venn-diagrammen kan också användas för att jämföra och kontrastera ämnena. Första stycket bör innehålla en tydlig och catchy krok. Detta kommer att locka läsaren att läsa uppsatsen. Kroken kan vara ett citat, en fråga eller ett intressant faktum. Inledningen är också där avhandlingens uttalande presenteras. Avhandlingens uttalande är uppsatsens huvudidé.

No comments:

Post a Comment