Friday, March 18, 2022

Uppsats i Chicago stil

Uppsats i Chicago stil



Både Chicago och Turabian stilar innebär att författaren bör dela upp sitt dokument i tre delar: Uppsats i Chicago stil Sidomslagssida Huvuddel och bibliografi, uppsats i chicago stil. Den känner till behovet av konfidentialitet och alla transaktioner är privata. Mallar och exempel för de vanligaste källtyperna visas nedan. Många elever föredrar att ägna ingen eller väldigt lite uppmärksamhet åt referensstilen. I bibliografilistan upp till 10 författare. Leta inte längre än ProfEssays.





Allmänt format



Publicerad uppsats i chicago stil 25 september, uppsats i chicago stil, av Jack Caulfield. Reviderad den 8 december, Informationen i den här artikeln är till stor del hämtad från turabisk stil — en version av Chicago-stil riktad till studenter och forskare. Observera att alla specifika formateringsråd från din lärare eller fakultet åsidosätter dessa riktlinjer. Malldokument som skapats i Chicago-stil finns att ladda ner nedan. Författar-datum Anteckningar och bibliografi. Innehållsförteckning Allmän formatering Titelsida Rubriker Blockcitat Siffror och akronymer Citat och anteckningar i text Bibliografi eller referenslista Vanliga frågor om Chicago-format. Times New Roman, uppsats i chicago stil. Använd marginaler på minst 1 tum på alla sidor av sidan.


Huvudtexten ska vara dubbelt spridd, och varje nytt stycke ska börja med en ½ tums indrag. Sidnummer kan placeras antingen uppe till höger eller längst ner i mitten av sidan - det ena eller det andra, inte båda. All text på titelsidan ska vara mittjusterad och dubbel-distanserad och skriven i samma typsnitt som resten av din text. Om du har en undertext, uppsats i chicago stil, huvudtiteln slutar med ett kolon och undertexten visas på följande rad, även den i fet stil och samma storlek som huvudtiteln. Varje ny information visas på en ny rad. Titelsidan ska inte ha ett sidnummer, men ska ingå i sidantal — uppsats i chicago stil med andra ord, sidnumreringen börjar på sidan 2. Scribbr Uppsats i Chicago stil Checker. Rubriker ska använda versaler i rubriker:, uppsats i chicago stil.


Om du använder olika nivåer av rubrik e. kapitel, avsnitt, underrubriker se till att din presentation tydliggör vilken typ av rubrik var och en är. Alla rubriker på en nivå bör presenteras på samma sätt, och rubriker på högre nivåer bör sticka ut mer från texten. Till exempel kan du använda ett större teckensnitt för kapitelrubriker, fetstil för avsnittsrubriker och kursiv stil för underrubriker:. Prosacitat på fem eller fler rader eller mer än ord, såväl som poesicitat på två eller fler rader, presenteras som blockcitat. Blockcitattecken använder inte citattecken. Istället, uppsats i chicago stil tom rad skiljer dem från den omgivande texten på båda sidor och uppsats i chicago stil är indragna med ytterligare ½ tum.


Till skillnad från resten av texten, uppsats i chicago stil, uppsats i chicago stil är inte dubbelt spridda. Chicago rekommenderar att du använder ord, inte siffror, för siffror som är lägre än. Akronymer bör introduceras första gången du hänvisar till det de står för:. Varken siffror eller uppsats i chicago stil ska användas i början av en mening. Skriv antingen om meningen så att siffran eller akronymen visas någon annanstans, eller skriv ut hela frasen eller numret:. Chicago uppsats i chicago stil riktlinjer för inte en utan två citeringsstilar: författare-datum och anteckningar och bibliografi. I författare-datum placeras citat direkt i texten inom parentes. I den här stilen har du lite flexibilitet om exakt hur du integrerar citatet:. I anteckningar och bibliografi förekommer stilcitat i fotnoter eller slutnoter, formatet är identiskt i båda riktningarna och läsaren hänvisas till dem med upphöjda siffror i texten.


Fotnots- och slutnotsnummer visas i slutet av den relevanta satsen eller meningen, efter alla skiljetecken utom ett bindestreck, uppsats i chicago stil. Slutnoter visas på deras egen sida strax före bibliografin; fotnoter visas längst ner på varje sida. Fotnoter ska separeras från texten med en kort regel och presenteras i samma teckenstorlek som huvudtexten, eller mindre. Bibliografier och referenslistor är inte dubbelt spridda, utan lämnar en tom rad mellan poster. Om en post sträcker sig till en andra rad, ska en ½ tums indrag tillämpas på alla utom den första raden i posten. Om du måste skapa en kommenterad bibliografi i Chicago-stil, följ samma format som en vanlig bibliografi, men dra in och dubbelsteg annoteringarna under varje källhänvisning.


Vanliga frågor om Chicago-format Vad är Turabian-stil? Turabian style är en version av Chicago stil designad speciellt för studenter och forskare. Den följer de flesta Chicago-konventioner, men lägger också till extra riktlinjer för formatering av forskningsuppsatser och avhandlingar. Mer information finns i A Manual for Writers of Research Papers, Uppsats i Chicago stil, och avhandlingar av Kate L. Turabian, nu i sin nionde upplaga. Båda presenterar exakt samma information; den enda skillnaden är placeringen av året i källhänvisningar:. Det finns även andra typer av bibliografi som fungerar som fristående texter, till exempel en kommenterad bibliografi.


I Chicago författare-datum-stil måste din text innehålla en referenslista. Den visas i slutet av din artikel och ger fullständig information om varje källa du citerade. I anteckningar och bibliografistil använder du fotnoter i Chicagostil för att citera källor; en bibliografi är valfri men rekommenderas, uppsats i chicago stil. Fotnoter visas längst ner på den relevanta sidan. Slutnoter visas i en lista i slutet av texten, precis före referenslistan eller bibliografin, uppsats i chicago stil. I Chicago-anteckningar och bibliografistil kan du använda antingen fotnoter eller slutnoter, och citat följer samma format i båda fallen. I APA och MLA används inte stilfotnoter eller slutnoter för citat, men de kan användas för att ge ytterligare information.


Ett bra standardval är 12 pt Times New Roman. Fetstil kan användas för att särskilja olika rubriknivåer i Chicago-stil. Utöver det kan du använda fetstil för att markera nyckelord eller fraser i texten, så länge du gör det konsekvent och för ett tydligt syfte. Jag rekommenderar att du inte överanvänder detta dock; där betoning behövs är det vanligtvis bättre att förmedla det genom din frasering snarare än att lita på formatering. Hur man skriver före Kristus f.Kr? eller efter Kristus e.Kr? i Chicago stil? Chicago rekommenderar att AD visas före numret, medan BC visas efter numret. Inga punkter används i förkortningarna så inte till exempel "A.


Så till exempel, "Han föddes 33 f.Kr. och dog i AD I Chigago-stil, vilken sidordning ska jag placera förkortningssidan, före eller efter bibliografin? Du kan följa den ordning som föreslås i den här artikeln. Förkortningar anges vanligtvis i början uppsats i chicago stil ditt papper, inte slutet. Uppsats i Chicago stil lista över förkortningar kommer efter innehållsförteckningen och lista över tabeller och figurer, men innan ordlistan och inledningen ignorera alla element som inte gäller ditt papper. Hur formaterar du namn när du skriver en gruppuppsats? Vi är fem i projektet. Hur listar vi våra namn på titelsidan?


Chicago ger ingen specifik vägledning om detta. Om du inte har fått specifik vägledning om hur din titelsida ska se ut, föreslår jag att du bara formaterar namnen som du tycker ser bäst ut. Att dela upp namnen över två rader kan se bäst ut, med kommatecken mellan namnen på varje rad e. två namn på första raden, tre på nästa. När det gäller att ordna namnen kan du vanligtvis bara placera dina namn i alfabetisk ordning efter efternamn om du inte vill gå med en annan ordning, till exempel för att betona en specifik bidragsgivare som huvudförfattare. hej Jack. Jag ville fråga dig om vi skulle följa en alfabetisk ordning i bibliografin. måste jag också följa en specifik ordning i mina källor som böcker först och sedan artiklar? tack.


Ja, poster i bibliografin är alfabetiserade efter författares sista uppsats i chicago stil, som beskrivs här. Du behöver inte uppsats i chicago stil organisera källor i din bibliografi i olika källtyper, nej. Bara lista dem alla tillsammans, uppsats i chicago stil, i alfabetisk ordning. Hej, i Chicago Manual Style, vad är skillnaden mellan bibliografin och en lista över citerade referenser i slutet av artikeln? tack, mark. Chicago erbjuder två olika stilar av citat: anteckningar och bibliografi och författare-datum.


En bibliografi används i anteckningar och bibliografistil, medan uppsats i chicago stil referenslista är den version som används i författare-datumstil. Du kan läsa mer om hur en referenslista skiljer sig från en bibliografi här. Är bibliografin i princip en lista över alla slutnoter? Jag är förvirrad över hur bibliografin är annorlunda och om vi citerar allt två gånger. Om du har angett fullständig källinformation i fotnoter eller uppsats i chicago stil, en bibliografi krävs inte i Chicago Style. Men om du har citerat dina källor med korta anteckningar måste du inkludera en bibliografi som ger fullständiga publiceringsdetaljer för varje källa. Bibliografiposterna är formaterade något annorlunda än not uppsats i chicago stil — du kan se exempel i vår fullständiga guide till Chicago-bibliografin, uppsats i chicago stil.


Att citera med korta anteckningar och en bibliografi är vanligtvis det bästa valet, eftersom det ger din läsare en alfabetisk översikt över dina källor och gör anteckningarna mer koncisa. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator, uppsats i chicago stil. För att tillämpa Chicago-format: Använd ett standardteckensnitt som 12 pt.





uppsats om utdöda djur



Uppsats i Chicago-stil inkluderar bibliografier, slutnoter, index, etc. som hjälper läsaren att navigera genom och utvärdera verkets innehåll. Formatet för uppsatsen i Chicago-stil används vanligtvis för publikationer med inbunden omslag, vanligen i historiska, filosofiska och vetenskapliga uppsatser. Om du är skrämd av tanken på att skapa en bok, finns det många användbara källor där ute som hjälper dig. Fråga Professays. com för råd. Den känner till behovet av konfidentialitet och alla transaktioner är privata. Det finns inget enhetligt namn för listan över böcker, studier, tidningar och tidskrifter som används i en forskningsartikel eller uppsats. Denna lista innehåller all bibliografisk information om citerat material.


Bibliografin börjar på en ny sida med ett dubbelt mellanslag mellan titeln och den första posten. Naturligtvis kan Chicago-stil ha avvikelser, så det är bättre att kolla online-exempel för att perfekt förstå hur man skriver en uppsats i Chicago-stil. com är ett enastående företag för anpassat skrivande. Vi har över expertskribenter med utbildningar på doktors- och masternivå som alla är redo att uppfylla dina skrivbehov oavsett akademisk nivå eller forskningsämne. eller terminsuppsats, skriven i strikt enlighet med dina instruktioner av en professionell skribent, finns redan i din e-postlåda! Vi förstår pressen som eleverna utsätts för att uppnå höga akademiska mål och vi är redo att ta bort en del av det eftersom vi älskar att skriva.


Genom att välja oss som din partner uppnår du mer akademiskt och får värdefull tid för dina andra intressen. Lägg din beställning nu! Letar du efter ett exceptionellt företag för att göra lite skräddarsytt skrivande åt dig? Leta inte längre än ProfEssays. Du lägger helt enkelt en beställning med de skrivinstruktioner du har fått, och innan du vet ordet av kommer din uppsats eller terminsuppsats, helt färdig och unik, att fyllas i och skickas tillbaka till dig. Hos ProfEssays. com, vi har över högutbildade, professionella skribenter som står och väntar på att hjälpa dig med alla skrivbehov du kan ha! Vi förstår att eleverna har mycket på tallriken, och det är därför vi älskar att hjälpa dem. Låt oss göra jobbet åt dig, så att du har tid att göra det du vill göra!


Beställ Laddar Avhandling UK Essays Examen Uppsats Kursuppsats Forskningsuppsats Uppsats. Om oss Prover Vanliga frågor Våra priser Beställ nu Författare Kontakta oss Rekommendationer. Vi skriver:. Introduktion till Chicago Style Essay Format. Relaterad information. Kundernas omdömen Vår blogg Vår Nyheter Anpassad bokrapport Hjälp med fallstudier RSS-flöde. Personliga essäer Anpassad filmrecension Berättande essäer Argumenterande essäer Juridikuppsatser MBA-uppsatser. Uppsatshjälp Läxhjälp Uppsatsformat Uppsatsöversikt Uppsatsämnen Uppsatsfrågor. Hur man skriver ett forskningsdokument Forskningspappersformat Forskningspapper Introduktion Forskningspapper Översikt Forskningspapper Abstrakt forskningspappersämnen.


Logga in. Anställ en författare nu! Livechatt. Till skillnad från många citeringsstilar ger CMOS författare två olika metoder för att dokumentera källor: Author-Date System och Notes-Bibliography NB System. Som namnet antyder använder Author-Date citat inom parentes i texten för att referera till källans författares efternamn och publiceringsår. Varje hänvisning inom parentes motsvarar en post på en referenssida som avslutar dokumentet. I dessa avseenden är Author-Date väldigt lik till exempel APA-stilen. Däremot använder NB numrerade fotnoter i texten för att hänvisa läsaren till ett förkortat citat längst ner på sidan. Detta motsvarar ett mer fullständigt citat på en bibliografisida som avslutar dokumentet.


Även om de allmänna principerna för citat är desamma här, är själva citaten formaterade på ett annat sätt än de visas i Author-Date. Om du använder CMOS för skola eller arbete, glöm inte att se till att du använder din organisations föredragna citeringsmetod. För exempel på dessa två olika stilar i aktion, se våra CMOS-exempelpapper:. För mer information om fotnoter, se CMOS NB Sample Paper. Även om The Chicago Manual of Style inte innehåller ett föreskrivet system för formatering av rubriker och underrubriker, ger den flera rekommendationer. Kör in i början av stycket ingen tom rad efter , fetstil eller kursiv stil, versaler i meningsstil, slutpunkt.


Detta innebär att de flesta citat nu börjar med titeln på resursen, snarare än bidragsgivarnas namn. Fetstil kan användas för att särskilja olika rubriknivåer i Chicago-stil. Utöver det kan du använda fetstil för att markera nyckelord eller fraser i texten, så länge du gör det konsekvent och för ett tydligt syfte. Jag rekommenderar att du inte överanvänder detta dock; där betoning behövs är det vanligtvis bättre att förmedla det genom din frasering snarare än att lita på formatering. Hur man skriver före Kristus f.Kr? eller efter Kristus e.Kr? i Chicago stil? Chicago rekommenderar att AD visas före numret, medan BC visas efter numret.


Inga punkter används i förkortningarna så inte till exempel "A. Så till exempel, "Han föddes 33 f.Kr. och dog i AD I Chigago-stil, vilken sidordning ska jag placera förkortningssidan, före eller efter bibliografin? Du kan följa den ordning som föreslås i den här artikeln. Förkortningar anges vanligtvis i början av din uppsats, inte i slutet. Listan med förkortningar kommer efter innehållsförteckningen och förteckningen över tabeller och figurer, men före ordlistan och inledningen ignorera alla element som inte gäller ditt papper. Hur formaterar du namn när du skriver en gruppuppsats?


Vi är fem i projektet. Hur listar vi våra namn på titelsidan? Chicago ger ingen specifik vägledning om detta. Om du inte har fått specifik vägledning om hur din titelsida ska se ut, föreslår jag att du bara formaterar namnen som du tycker ser bäst ut. Att dela upp namnen över två rader kan se bäst ut, med kommatecken mellan namnen på varje rad e. två namn på första raden, tre på nästa. När det gäller ordning av namnen kan du vanligtvis bara placera dina namn i alfabetisk ordning efter efternamn, om du inte vill gå med en annan ordning, till exempel för att framhålla en specifik bidragsgivare som huvudförfattare.


hej Jack. Jag ville fråga dig om vi skulle följa en alfabetisk ordning i bibliografin. måste jag också följa en specifik ordning i mina källor som böcker först och sedan artiklar? tack. Ja, poster i bibliografin är alfabetiserade efter författarnas efternamn, som beskrivs här. Du behöver inte organisera källor i din bibliografi i olika källtyper, nej. Bara lista dem alla tillsammans, i alfabetisk ordning. Hej, i Chicago Manual Style, vad är skillnaden mellan bibliografin och en lista över citerade referenser i slutet av artikeln? tack, mark. Chicago erbjuder två olika stilar av citat: anteckningar och bibliografi och författare-datum. En bibliografi används i anteckningar och bibliografistil, medan en referenslista är den version som används i författare-datumstil.


Du kan läsa mer om hur en referenslista skiljer sig från en bibliografi här. Är bibliografin i princip en lista över alla slutnoter? Jag är förvirrad över hur bibliografin är annorlunda och om vi citerar allt två gånger. Om du har angett fullständig källinformation i fotnoter eller slutnoter, krävs ingen bibliografi i Chicago-stil. Men om du har citerat dina källor med hjälp av korta anteckningar måste du inkludera en bibliografi som ger fullständiga publiceringsdetaljer för varje källa. Bibliografiposterna är formaterade något annorlunda än anteckningscitat - du kan se exempel i vår fullständiga guide till Chicago-bibliografin. Att citera med korta anteckningar och en bibliografi är vanligtvis det bästa valet, eftersom det ger din läsare en alfabetisk översikt över dina källor och gör anteckningarna mer koncisa.


Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. För att tillämpa Chicago-format: Använd ett standardteckensnitt som 12 pt. Dubbla mellanslag i texten. Använd 1 tums marginaler eller större. Dra in nya stycken med ½ tum.

No comments:

Post a Comment